Förlust mot ett formstarkt Malmö

Under lördagen gästade Malmö Tegera arena för ett riktigr toppmöte. Malmö är utan tvekan på väg uppåt i tabellen och har inte förlorat en enda match under ordinarie tid på hela november. Så man är nog helt klart seriens mest formstarka lag.

Den inledande perioden var dock ingen höjdare. Båda lagen spelade med fokus på försvarsspelet och även om det skapades vissa farligheter då och då var det inha jättechanser. 2 storspelande målvakter gjorde inte den saken lättare.

Trots det kunde Malmö gå till pausvila med 0-1 på tavlan. Detta efter att Sebastian Meijer petat in pucken i mål bakom Erik Hanses, efter att hemmalaget tappat koncentrationen för några sekunder och slarvat till det litegrann.

I mittenperioden var Malmö helt klart det bättre laget. Man tryckte in 0-2 bara efter några sekunder, men det dömdes bort, eftersom att spelet var avblåst. Man fortsatte dock att trycka på och forserade i alla fall in 0-2 bara några minuter senare.

Man fortsatte sedan att pressa på. Man var strået vassare en Leksand och var först på så gott som alla puckar. Leksingarna lyckades inte riktigt komma in i matchen, men mitt i all Malmöpress kontrade Leksand och Johan Ryno kunde reducera fram till 1-2.

Malmö skulle dock replikera och innan perioden var slut hade man utökat sin ledning fram till 1-3. Ett riktigt snyggt mål där det var firma Bergström/Jadeland som stod för prestationen. Otagbart för Hanses.

I sista perioden backade Malmö hemåt. Något vi hockeyfantaster vet kan straffa sig ordentligt om man gör för tidigt i matchen, för att ställa om från defensivt till offensivt spel är inte det lättaste. Detä r inte bara att köra. Man gjorde det dock bra och skickade ut pucken ur sin defensiva zon gång på gång, så att de blåvita fick åka och hämta puck. Man skulle också göra 1-4, efter att Alvarez först missat pucken när han skulle skjuta och på så sätt fintat 2 leksingar, varefter han enkelt kunde skrinna in i zonen och sätta 4-1 bakom Jens Holmström, som nu hade bytts in i Leksandskassen.

Bergenström, som även missat ett jätteläge där han hade i princip öppet mål tidigare under matchen, kunde dock reducera knappa minuten från slutet, men närmre än så kom man inte och Malmö kunde inkassera ännu en seger, vilket man inte hade trott på förhand. Allt som inte var 0p från Leksand var en bonus tyckte man och nu snodde man med sig alla 3 pinnarna. Starkt jobbat måste jag säga...

I de övriga matcherna gick det såhär:
Troja - Södertälje 1-2
Tingsryd - Oskarshamn 4-6
Almtuna - Mora 1-3
Örebro - Bofors 5-3
Asplöven - Djurgården 3-4
Karlskrona - Västerås 0-1

SSK vinner igen. Likaså Västerås, om även bara med 1-0. Målet kom i den 2:a perioden och visst känns det som att Karlskrona har spottat upp sig litegrann nu på senaste? Frågan är dock om det räcker...

Asplöven hade 2-1 efter den 1:a perioden, men Djurgården kvitterade i den 2:a och kunde sedan gå ifrån till 4-2 i den sista. Nytt publikrekord blev det också uppe i Haparanda. Tror de håller på att bygga och få in mer platser under den pågående säsongen, för nu var det 1400 personer på plats. Bra!

Oskarshamn, som har visat en oerhört svag form på senaste, ledde med hela 5-1 efter den 1:a perioden. Redan där var matchen så gott som avgjord, men Tingsryd kom igen bra, även om det inte räckte hela vägen.

Vi blåvita fans får tacka Örebro för att serieledningen fortfarande är i Leksand. Bofors hade 2-1 efter den inledande perioden, men Örebro vände och vann. Starkt jobbat!

Helgens Elitseriematcher har slutat enligt följande:
Skellefteå - AIK 3-4
Luleå - Timrå 3-4 str
Färjestad - Modo 2-1
Linköping - Rögle 3-1
Frölunda - Brynäs 3-0
Växjö - HV 71 3-0

Starkt jobbat av AIK att åka upp till Skellefteå och ta 3 poäng. Ännu starkare av Timrå, även om man bara tog 2 poäng. Man kvitterade till 3-3 med bara 3 sekunde kvar att spela och sedan tog man också bonuspoängen. Starkt och viktigt! Inte minst med tanke på att Växjö nollade serieledande HV på hemmais med 3-0. HV:s form går att diskutera just nu faktiskt. 4 gjorda mål på de 4 senaste matcherna, om man räknar dubbelmatchen uppe i Luleå som 2 matcher. 3 poäng på dessa 4 matcher är också väldigt lågt för att vara HV...

Frölunda nollar också. Brynäs på hemmaplan. Starkt jobbat av Frölunda och äntligen får Julius Hudacek hålla nollan. frölundas målvaktsspel, som varit så diskutabelt under hösten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0