Serierna börjar rulla igång!

Igår tjuvstartade Elitserien med matchen Frölunda vs Växjö. Det var spännande att se vad nykomlingen kunde ställa till med. Man gjorde det faktiskt inte lätt för hemmalaget. Ju längre matchen gick, ju mer övertag fick dock Frölunda, men Martin Gerber, som vi alla minns från guldåret i Färjestad 2002, var mycket, mycket bra i Växjökassen och räddade flera gånger kvar laget i matchen.

Till slut orkade man dock inte stå emot längre och Christian Beckman kunde göra 1-0 för Frölunda, på ett skott Gerber knappt hann reagera på. Den annars så stabile och trygge Gerber, som även efter målet fortsatte att spela riktigt bra, trots några riktigt vassa Frölundachanser. Växjö saknade inte heller chanser, men den unge danske talangen i Frölundamålet, Fredrik Andersen, höll tätt och släppte inga puckar förbi sig.

Mattias Johansson lyckades till slut fastställa slutresultatet, 2-0 till hemmalaget, i öppen kasse. Det var dock inte alls överlägset. Jag måste säga att jag är mäkta imponerad av Växjö, som lyckas stå upp såpass bra som man ändå gjorde, matchen igenom. Riktigt bra!

Imorgon drar Elitserien igång på riktigt, då med full omgång.

Innan dess drog dock Div. 1 igång tidigare ikväll. det var bara Grupp D som matchade och slutresultaten skrevs enligt följande:
Huddinge - Järfälla 6-1
Wings - Nynäshamn 2-3
Nyköping - Vallentuna 5-6 SD
Nacka - Värmdö 0-1 (1st period)

Matchen Nacka - Värmdö måste ha startat på en väldigt mystisk tid, för just i detta nu, kl 23:37, är 1:a perioden slut, enligt Stats.swehockey.se.

I övrigt kan vi konstatera att Huddinge övertygar direkt hemma i Björkängshallen och att Nyköping hade det tufft hemma mot Vallentuna. Än återstår dock många, många matcher, så mycket kan hända!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0