Hemmapremiär!

Så var det då dags för säsongens första match i Tegera arena. 5177 personer hade letat sig dit för att se matchen.

Prestberg och Hurtubise var nu redo för spel. Hanses vaktade kassen.

LTC hade som alltid ordnat med fina tifon innan matchen och man hade också beslutat, från föreningens håll, att byta spelriktning matchen till ära. Det var också Leksand som tog tag i taktpinnen, även om det var X-leksingen från förra säsongen, Jared Aulin, som fick iväg matchens 1:a skott mot Hanses i kassen. Han höll den dock säkert och borde också ha tagit Löwdahls nästkommande skott från slottet, men det gjorde han inte och det var 1-0 för Örebro, efter knappt 6 minuters spel.

Jens Skålberg åkte ut för Örebro, men Leksands PP var inte av högsta klass. Inte till en början i alla fall, för med bara sekunder kvar av detsamma kunde Johan Ryno avsluta och slå in pucken bakom Niklas Dahlberg i Örebrokassen, assisterad av Rafl och Prestberg.

Båda lagen skapade därefter några chanser var, varav Gabbe Karlsson sköt ett skott som Dahlberg hade ruskiga reflexer och fick upp plocken på, medan en annan X-leksing i Örebro, Markus Weinstock, sköt i ribban med bara minuter kvar av perioden.

Den 2:a inleddes bäst av Örebro, men Ryno fick en jättechans för Leksand, som dock inte resulterade i mål. Istället gjorde Örebro mål i momentet efteråt, tyvärr ännu en liten miss av Hanses.

Örebro öste på och hade tagit över spelet helt. Leksand kom ingenvart och 1-3 var nära, men Hanses höll den pucken utanför nätet.

Bergenström åkte ut och läget såg tungt ut för Leksand. Man spelade dock bra i BP och redde ut det, även om Örebro pressade på bra. Man skulle dock få ytterligare en chans, när Tommy Enström, strax därefter, åkte ut även han, men Leksands box var återigen bra och Örebros PP-statistik försämrades ytterligare litegrann.

Så var det dags för Leksand att spela PP, men inte heller nu fick man till det och Örebro kunde klara av det utan bekymmer.

Leksand hade dock ryckt upp sig i och med avklarade boxplayn och powerplay, man pressade på bra nere mot Dahlberg och till slut lyckades Jon Knuts slå in kviteringspucken, efter att det varit mycket folk framför kassen.

Sista perioden inleddes med ytterligare ett PP för Leksand, på en tveksam hakning, men powerplay är alltid powerplay och man var riktigt nära 3-2, när Timander fick iväg ett skott från Rafl, men Dahlberg hann över i sidled och tog det skottet. Efter utvisningen var man ruskigt nätra att ta ledningen igen, men det ville sig inte. Det var dock Leksand som hade tagit tag i taktpinnen igen.

Prestberg fick ett jätteläge att ge Leksand ledningen, men Dahlberg var tät. Det var också Hanses, när Örebro sköt tätt över ribban. 2-3 skulle ändå komma. Med knappa minuten kvar och efter att Timander några minuter tidigare hade åkt ut kunde Örebro behålla trycket man skapade under powerplayet och slutligen näta fram till 3-2 och sedan också 4-2 i öppwen kasse, vilket också blev slutresultatet. Snöpligt, men sant. Hockey är inte rättvist. Ibland har man själv tur, ibland grinar oturen en i ansiktet, men det är bara att bita ihop, för på lördag är det dags för säsongens 1:a Daladerby och dit Superstars gör något så exklusivt som att åka båt istället för buss. Missa inte det!

Övriga matcher slutade:
Tingsryd - Mora 1-6
Västerås - Troja 4-1
Oskarshamn - Borås 4-1
Almtuna - Rögle 2-3 str

Mitt tips i förra inlägget hade med andra ord nästan gått in. Det var bara Almtuna som ordnade kryss mot Rögle, Rögles 2:a raka förlängning/straffar och Örebro som fixade en seger som förstörde det hela.

Noteras kan också göras att Borås nätade för 1:a gången den här säsongen och att Oskarshamn nu fick vinna. Mora är ändå det lag som övertygar mest, 1-6 nere i Dackehallen är inte illa.

Kvällens ända Elitseriematch slutade med Frölundas 4:e raka seger, när man slog Brynäs hemma i Läkerol arena med 0-2. Det var Brynäs som hade det mesta av spelet till en början, men när Frölunda fick in ledningspucken vände matchbilden och Frederik Andersen i Frölundakassen noterades för sin 2:a nolla på 4 matcher. Starkt!

Slutligen har vi lite Div. 1.

Grupp A:
Björklöven - Piteå 7-2
Kalix - Boden 2-4
Klemensnäs - Teg 4-5 str
Luleå Rebels - Kiruna 0-5

Noterbart är att Björklöven fortsätter att ånga på och att Luleå Rebels spelade sin 1:a match för säsongen, vilken inte gick sådär jättebra, som vi kan se.

Grupp B:
Ånge - Njurunda 5-3
Sollefteå - Östersund 5-0
AIK Härnösand - Kramfors 4-2
Örnsköldsvik - Kovland 1-2

Noterbart är att Sollefteå övertygar ordentligt. Mycket bra!

Grupp C:
Falu IF - Enköping 1-2 str
Söderhamn - Borlänge 1-3
Lindlöven - Ore 5-14
Hudiksvall - Surahammar 1-0
Hedemora - Tierp 5-6 SD

Här sticker ju naturligtvis Ores otroliga storseger ut rejält. Det är nästan J18-resultat över det.

Grupp D:
Wings - Vallentuna 5-2
Nynäshamn - Järfälla 7-6 SD
Nacka - Huddinge 1-4
Åkers IF - Nyköping 4-2

Wings får äntligen vinna och Huddinge fortsätter att ånga på.

Grupp E:
Tranås - Arboga 5-4
Vimmerby - Mariestad 6-3
Grästorp - Kumla 4-6
Mjölby - Skövde 3-9

Noterbart är att nykomlingen Vimmerby slår tillbaka Mariestad, som var uppe i Allsvenskan för några säsonger sedan. Dessutom åker Mjölby på rejält med stryk hemma mot Skövde, som ser starka ut.

Grupp F:
Pantern - Olofström 1-4
Nybro - Kristianstad 1-3
Kallinge - Karlskrona 0-7
Helsingborg - Kungälv 2-1 str
Mörrum - Halmstad 1-3

Här ser vi att Helsingborg plockar sina första poäng. Starkt gjort. Vi ser också att det inte gick fullt så bra denna gången för Kallinge/Ronneby som senast. Förlust 0-7 hemma mot Karlskrona är inte bra, men ändå ganska väntat. Karlskrona är ett väntat topplag i Grupp F.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0