Både utropstecken och frågetecken

Serierna drar vidare. 2 matcher i Allsvenskan har spelats de senaste dagarna. Resterande 5 spelas ikväll. Det är:
Leksand - Örebro
Tingsryd - Mora
Oskarshamn - Troja
Almtuna - Rögle
Västerås - Borås

Jag tror det slutar såhär:
Leksand - Örebro X
Tingsryd - Mora 2
Oskarshamn - Troja 1
Almtuna - Rögle 2
Västerås - Borås 1

Leksand och Örebro brukar spela jämt.
Mora tror jag är storleken för stor för Tingsryd.
Almtuna - Rögle skulle kunna bli en jämn historia, men någonting säger mig att Rögle kommer vinna ganska klart där.
Troja kan skrälla uppe i Oskarshamn, men jag tror nog Ugglorna drar det längsta strået där, liksom Västerås gör mot Borås.

Matcherna som har spelats är:
Malmö - Bofors 5-0
Södertälje - Sundsvall 2-1

Mycket, mycket övertygande av Malmö, där Linus Klasen och Robert Karlsson var inne på samtliga mål och där Pontus Sjögren fick hålla nollan. Bellissimo ska dock ha varit bra trots allt och räddat Bofors från en ännu större förlust.

Var Malmö övertygande så kan man nog inte säga samma sak om SSK. 2-1 mot Sundsvall är inte jätteövertygande, men likväl en seger. Sundsvall, som ändå gör det bra, efter 5-4-segern över Tingsryd i senaste matchen.

Även Elitserien drog vidare igår med 2 derbyn, om man kan kalla LHC - HV ett derby. Matchresultaten skrevs i vilket fall enligt följande:
LHC - HV 2-1
Djurgården - AIK 4-2

I Linköping var det länge HV som hade 0-1. Läget såg dystert ut för Linköping, som dock fick in kviteringen med knappa 5 minuter kvar och där sedan X-malmöiten, Carl Söderberg, kunde fastställa slutresultatet, 2-1 till LHC.

I årets första Stockholmsderby, inför ett fullsatt Globen, var det AIK som tog ledningen, men där Djurgården, innom loppet av några minuter, vände 0-1 till 3-1. Den annars så stabile Viktor Fasth i AIK-målet tappade för en stund fokus och det såg relativt enkelt ut när 3-1-pucken smet in bakom honom. Inte likt den gode Fasth, som sedan kom tillbaka igen och spikade igen. Den lilla stunden av ofokuserat tillstånd räckte dock för at Djurgården skulle kunna ta hem det hela och göra 4-2 i öppen kasse. Det var så klart inte Viktor Fasth som bar ensam skuld till förlusten, men han utgjorde det mest anmärkningsvärda i det hela, eftersom han normalt sett är tryggheten själv.

Även en match i Div. 1 Grupp E har spelats:
Vita hästen - Gislaved 10-2

Som väntat hade nykomlingen Gislaved, som flyttades upp till Div. 1 när Sunne flyttades ner, inte mycket att säga till om mot en av seriens bästa, ja, kanske det absolut bästa, laget, Vita hästen, med Sune Bergman bakom rodret. Starkt av Hästen att övertyga såpass ändå måste jag säga.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0