2 sköna pinnar!

En riktigt tuff bortamatch väntade under onsdagskvällen för de blåvita. Ännu icke besegrade Västerås stod för motståndet i en välbesökt ABB arena. 5 169 åskådare hade letat sig dit och bjöd på ett fint tryck under matchens gång.

Det tände till direkt när Prestberg och Lind rök ihop efter 44 sekunder och fick 2+2, varefter Västerås skapade en jättechans genom Markus Jonsson, men Hanses, som nu återigen vaktade kassen, var med och plockade den.

Västerås skulle få matchens 1:a powerplay, när Jakob Blomqvist åkte ut för Leksand, men Leksands box var mycket stabil och Västerås kunde inte etablera något större tryck. Istället fick Leksand chansen efter att Blomqvist, direkt från båset, fått iväg ett skott mot Lasse Johansson i Västeråskassen, att spela PP, när en västeråsare åkte ut för kneeing och kort därefter ännu en spelare, vilket gav 5 mot 3 för Leksand, som dock inte kunde göra något av det. Västerås box var mycket bra även den och man kunde bli fulltaliga.

Ryno klev in på första stolpen kort därefter, men lyckades inte peta in pucken.

Det var annars väldigt mycket spel i mittzonen, båda lagens defensiv var mycket bra och stabil.
Västerås skulle dock även de få chanswn i spel 5 mot 3, när först Timander och sedan Norén åkte ut. Dessutom gick Bibics klubba av, så det var i princip spel 5 mot 2 där ett tag, men Hanses lyckades till slut få tag i pucken och man redde ut det hela, även om Västerås pressade på bra där mot slutet av perioden, både i det numerära överläget och därefter.

Man kunde fortsätta pressa på lite i inledningen av 2:a perioden, när Bibic åkte ut efter bara 21 sekunder. Västerås drog dock även de på sig en utvisning och det blev spel 4 mot 4 istället.

Det var dock Västerås som hade ett litet övertag, men Leksands defensiv var, precis som i 1:a perioden, mycket bra och man lät inte västeråsarna komma till några jättefarligheter. Inte heller när Enström åkte ut för Leksand lät man västeråsarna etablera något PP-spel, även om Hanses fick göra en snygg plock på ett rappt skott från blå, men annars var det inha större farligheter. Inte förrän Leksand fick powerplay, efter att Markus Jonsson åkte ut för Holding. Man etablerade tryck nere mot Lasse Johansson, Ryno fick iväg ett skott som Johansson dock styrde ut. Där var dock Timander, som fick tag i pucken och klippte till, rakt upp i krysset bakom Johansson och det var 1-0 för Leksand! Snyggt!

Man fortsatte dock att dra på sig utvisningar. Nu var det Timander som åkte ut och Västerås kunde etablera ett riktigt, riktigt bra powerplay. Hanses visste vid ett tillfälle inte var pucken var och det blev kaos framför kassen, men domaren dömde "Wash out". Västerås fortsatte dock att ligga på och det var så nära, men pucken ville inte in i målet bakom Hanses och Leksand kunde komma undan med blotta förskräckelsen.

2-0 var ruskigt nära i inledningen av sista perioden, men Lasse Johansson hann över på Gabbe Karlssons krosspass till Blomqvist. Även Forsberg^2, Tobias och Filip, gjorde det bra, men Lasse Johansson kunde återigen blockera.

Leksand fortsatte att slänga på mål och få till blockeringar, medan Västerås mest slog ifrån sig, men än var det långt kvar att spela och 1-1 var oerhört nära, när ett skott smet mellan benen på Hanses, men gick längs mållinjen och utanför. 1-1 hängde i luften. Näst på tur var ett stolpskott och sedan åkte Leksand på ytterligare en utvisning.

Boxen var dock återigen mycket bra och även om Västerås tryckte på en aning så blev det inte jättefarligt och ledningen höll alltjämt i sig, samtidigt som tiden tickade neråt för Västerås. Ään var det dock lång tid kvar och 1-1 skulle också komma. Jakob Blomqvist misslyckades med att få bort pucken framför Hanses och då var Broc Little, som har varit så grymt bra för Västerås, snabbt där och gjorde inga misstag nu heller. 1-1.

Västerås fortsatte att trumma på, man ville ha segern. Leksand drog på sig ännu en utvisning och Västerås skapade masivt tryck mot Hanses, men han och övriga Leksand stod emot, även om det var oerhört nära några gånger, särskilt när slutsignalen kom som en räddande ängel. Då var det riktigt nära, men 1-1 var det och sudden väntade.

Där var det Leksand som hade det mesta. Filip Forsberg gjorde det bra, men fick inte riktigt ordning på pucken. Ryno gjorde det riktigt snyggt när han serverade Rafl, men han missade hela målet. Västerås hade ingenting, men Leksand lyckades inte heller de få in gummitrissan och straffar skulle fälla avgörandet.

Prestberg lade 1:a för Leksand. Han gjorde mål! Snyggt, mellan benen på Johansson.
Broc Little tog hand om Västerås 1:a, men Hanses tog den!
Ryno lade 2:a för Leksand och även han satte den snyggt bakom Lasse Johansson.
Markus Ljung hade nu pressen på sig. Han tog pucken, åkte fram mot Hanses, men han plockade även den och det var 2 poäng till Leksand!

En mycket skön seger måste jag säga!

Övriga resultat skrevs enligt följande:
Malmö - Tingsryd 4-1
Örebro - Almtuna 4-2
Sundsvall - Rögle 2-7
Borås - Oskarshamn 3-1
Mora - Södertälje 5-1
roja - Bofors 1-3

Noterbart är att Almtuna, som har hållit sig yppe i toppen de senaste säsongerna, fortsätter att ha det tungt såhär i inledningen av serien.

Att Mora tvålar dit SSK med hela 5-1 är också klart noterbart. Noterbart åt motsatt håll i den matchen var dock publiksiffran. Bara ca 2500 åskådare i FM Mattsson arena.

Att Oskarshamn åker dit borta mot Borås är också värt att notera tycker jag. Det visar att serien kommer bli oerhört jämn och att det inte bara går att glida in på isen och ta 3 poäng förgivet i någon ända match. Alla kommer slå alla, alla kommer gå på en mina förr eller senare, det är oundvikligt.

Elitserien rullar också vidare med följande resultat:
AIK - Luleå 0-1
Färjestad - Djurgården 2-3 str
HV - Modo 6-1
Timrå - Linköping 4-2

Timrå tar sin 1:a trepoängare för säsongen och det mot LHC. Starkt jobbat!

Modo fortsätter dock att ha det oerhört tungt och jobbigt. Inte bra, samtidigt som HV verkar ha fått fart på grejerna nu, efter en något trögstartad start på säsongen.

Luleå tar 3 av AIK på Hovet. En målvakternas kamp, där David Rautio i Luleåkassen till slut drog det längsta strået.


J18 har också varit i farten:
Valbo - Leksand 0-6

Ikväll fortsätter hockeyallsvenskan med följande matcher:
Sundsvall - Malmö
Bofors - Örebro
Oskarshamn - Västerås
Almtuna - Mora
Rögle - Troja

Mitt tips:
Sundsvall - Malmö 2
Bofors - Örebro 2
Oskarshamn - Västerås X
Almtuna - Mora 2
Rögle - Troja 1

Malmö tror jag helt klart tar Sundsvall.
Almtuna - Mora kan bli en jämn historia, men jag tror ändå Mora drar det längsta strået där, liksom Rögle gör mot Troja. Dock vet vi ju vad Smålänningarna ställde till med hemma mot SSK, så man vet aldrig, men jag tror på Rögle där.

Bofors känns väldigt svårtippade. Det kan bli ett X där, men jag tror nog ändå Örebro drar det längsta strået där och avgår med segern. Däremot Oskarshamn - Västerås kan nog sluta med ett kryss. Det återstår att se.

Leksand spelar sin nästa match på söndag, hemma mot Tingsryd. Det borde bli 3 poäng där, men som sagts tidigare, det går aldrig att förutsätta något i den här serien. Leksands J20 tar sig dock redan ikväll an Timrå på hemmais, så har ni inget bättre för er, bege er till LRF-hallen och stötta grabbarna till 3 poäng!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0