Otroig vändning!

Gårdagens Elitserieomgång bjöd på en match utöver det vanliga. En vändning som måste vara den mest uppseendeväckande upphämtningen sedan Tre kronor hämtade upp underläge 1-5 till seger med 6-5 i Helsingfors, mot Finland, i VM 2003.

Här följer dock först resultaten:
Luleå - Linköping 3-2
Skellefteå - Djurgården 4-2
Timrå - Modo 2-5
Frölunda - Färjestad 2-3 SD
AIK - HV 7-8 str

Ja, jag pratar så klart om AIK - HV. Reprisen på vårens kvartsfinal, där AIK, mycket överraskande körde över de svenska mästarna med 4-0 i matcher. Något liknande var på väg att ske här, för AIK dominerade totalt i 1:a perioden och kunde mycket väl ha ledat med 4 eller 5-0. Nu stod det dock 3-0 och man fortsatte att ösa på i 2:a. 6-2 var ställningen efter densamma och i upptakten av sista perioden gjorde man också 7-2. Segern var given, trodde nog så gott som alla och HV-fansen hade slutat hoppats på poäng.
Då kom AIK:s totala genomklappning. Man stod i princip still på isen. HV styrde och ställde som man ville och Mackan Svensson, som kvällen till ära ersatte Viktor Fasth, som var magsjuk, hade ingen rolig kväll. 7-3, 7-4, 7-5 och 7-6 kom i tät följd och sedan tog det inte lång tid innan också 7-7 rasslade i när bakom Svensson. AIK var totalt utspelade, det var klasskillnad, men man lyckades i alla fall klara oavgjort, men Hovet buade över den bedrövliga insatsen i att tappa en så trygg och stabil ledning på 5 mål, under loppet av mindre än 20 minuter.
HV kunde senare också avgöra på straffar, när Rickard Gynge missade 3:e straffen för AIK.
Oj, oj, oj, vilken match, vilken upphämtning, vilken prestation!

I Luleå fick X-leksingen, Daniel Gunnarsson, göra sitt 1:a Elitseriemål när han nätade och såg till att Luleå tog ledningen med 1-0. En ledning man senare också höll och kunde vinna matchen. Det roliga är bara det att på Stats står det 3-2, men på Radiosporten igår sa de 4-2. Jag låter det vara osagt.

Färjestad fick en kanonstart mot serieledande Frölunda. Frölunda, som bara hade släppt in 6 mål innan kvällens match. Nu släppte man 2 under de 2 första minuterna. Ställningen var alltså 0-2 till Färjestad, men vad hjälpte det när Frölunda gjorde 1-2 i 2:a perioden och 2-2 med 3 minuter kvar att spela? Färjestad drog sedan det längsta strået i sudden, men man är alltjämt utan trepoängare efter full tid och ligger sist i Elitserien.

Ikväll drar Hockeyallsvenskan vidare. Matcherna och mitt tips ser ut såhär:
Leksand - Malmö 2
Mora - Bofors 1
Borås - Almtuna 2
Västerås - Södertälje 2
Troja - Sundsvall 1
Tingsryd - Oskarshamn 2

Det blir en tät drabbning i Leksand ikväll, men jag tror Malmö är snäppet vassare och tar hem det där, tyvärr.

Mora bör dock klara Bofors, men Bofors kan skrälla...

Troja kniper nog 3 pinnar mot Sundsvall och Oskarshamn gör detsamma mot Tingsryd. Sedan tror jag faktiskt att SSK kan greja att plocka poäng av Västerås. Om det blir kryss eller en 2:a där är svårt att säga, men vi kör på en 2:a.

Omgångens sista match spelades redan igår, då det gick såhär:
Örebro - Rögle 3-1

Noterbart är att Brynäs damer och J18 båda spelar hemma i Läkerol arena ikväll. J18 möter Leksand kl 19:00 och damerna tar emot Segeltorp kl 19:15, enligt Stats. Jag låter även det vara osagt vem som spelar där och inte, det visar sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0