Respekt!

Som ända match under lördagen gästade Leksand Uppsala och Gränbyhallen för att försöka ta 3 poäng av Uppsalagänget, almtuna, som hittills har haft en tung resa i Allsvenskan i år.

Det började inte bättre här, när Johan Ryno, som var så bra senast, fick pucken av Mark Hurtubise och slog in 1-0 redan efter 26 sekunder. 22 sekunder förra gången, nu 26. Fin start!

Bättre skulle det bli, med blåvita ögon sett. Almtuna höll redan strax därefter på att ställa till det för sig, men man redde ut det. Patrik Noréns dragskott lyckades man dock inte reda ut och det var 2-0 efter dryga 3 minuters spel!

27 sekunder senare var det dags igen. Gabbe Karlsson fick pucken i slottet och slog till. Inga misstag och det var 3-0!

Likt Södertälje i onsdags tog Almtuna nu en tidig timeout och bytte målvakt. Ut med Linus Fernström, in med Adam Reiderborn.

Leksand fortsatte dock att spela mycket bra. Almtuna fick knappt tag i pucken och Reiderborn fick göra några riktigt bra räddningar, bl.a. på skott från Hurtubise, som ju bekant var i Almtuna förra säsongen.

En dubbelutvisning väntade en stund senare och då fick Almtuna för 1:a gången i matchen lute tryck nere mot Hanses i mål, men han hade inga större problem med skotten och Leksand försvarade sig bra, liksom i de efterföljande boxplayen, när Martin Karlsson, Timander och Norén åkte ut, varsin 3:a. Men trots att man fick PP, 3 gånger om, lyckades Almtuna knappt skapa något alls. Inte förrän i det sista powerplayet, när Norén satt utvisad, efter att kört på Reiderborn i ett bra läge, skapade man lite tryck, men det var egentligen ingen fara och Leksand kunde gå till pausvila med en betryggande ledning.

2:a perioden inleddes med ett fint läge för Prestberg, men han valde istället att passa och Almtuna åkte på en utvisning. Tyvärr åkte Ryno ut bara sekunder senare, så det powerplayet blev det inget av med. Istället fick Hanses göra en fin räddning på skott från Niklas Anger innan båda lagen blev fulltaliga och Prestberg fick ännu ett fint läge, men valde att passa igen, trots att målet var i det närmaste öppet.

Patrik Gozzi, från AIK, åkte så ut och Leksand fick ytterligare ett PP, men nu fick man inte till det lika bra som tidigare och Almtuna kunde klara av det, varefter Westerling nästan fick friläge, men Prestberg jobbade bra hemåt. Istället såg Patrik Nevalainen, som var i Malmö förra säsongen, till att Leksand nästan fick ett friläge, men man lyckades reda ut det och Leksand fick klara sig utan den chansen.

Sista perioden inleddes bäst av Almtuna, när Hermansson och Gråhns, som vi leksingar känner igen från förra säsongen, och Robert Kimby, alla sköt mot Hanses, men han var fortsatt tät och hade inga problem med skotten. Man skulle dock få chansen i spel 5 mot 3, när först Johan Svedberg, som är tillbaka sedan några matcher efter sin utredning, och Rönnberg åkte ut för Leksand. Powerpayet var dock inget att hänga i julgranen för Almtunas del. Man fick inte alls till spelet och som en extra kalldusch fick just Joonas Rönnberg pucken strax efter att han kommit in på isen igen. Han tog sig in i zon och gjorde inga misstag. 4-0 satt i nät bakom Reiderborn!

5-0 var sedan mycket nära när Bergenström sköt, men icke. Inte den gången, men strax efter passade samme Bergenström fram Pelle Prestberg, som inte heller han gjorde några misstag och det var mycket riktigt 5-0!

Liften gick lite ur Almtuna, men man gav sig dock inte. En redusering var mycket nära när man prickade stolpen, varefter Anger fick ett jätteläge, men Hanses gjorde sig stor i mål och tog den. Istället vände Leksand och filip forsberg fastställde slutresultatet, 0-6 till Leksand. Det är respekt!

I övriga matcher, som spelades under fredagen, gick det såhär:
Oskarshamn - Södertälje 2-1 SD
Örebro - Malmö 6-3
Rögle - Västerås 5-4 SD
Troja - Mora 2-1 str
Sundsvall - Borås 3-1
Bofors - Tingsryd 4-1

En mycket stark sistaperiod av Västerås näre i Ängelholm, där man hämtar upp 0-3 till 3-3. Rögle gör 4-3, men man kommer tillbaka ännu en gång och får till en sudden. Bra insats även av Örebro och Bofors. SSK fortsätter att ha det tungt.

I söndags spelades en match:
Södertälje - Västerås 1-5 (2st mer än i Gränby)

Mycket, mycket starkt av Gurkorna, som krossar det mesta. Brok Little och William Karlsson är kungar på banan och 1-5 i Axa sports center, mot ett f.d. Elitserielag, det är inte illa. Riktigt bra gjort av Västerås!

Lördagens Elitserie:
Djurgården - Skellefteå 1-3
Växjö - Timrå 3-2 str
HV - AIK 3-1
Brynäs - Linköping 2-3
Modo - Luleå 3-1
Färjestad - Frölunda 2-1

Det som så klart är värt att notera är att Färjestad äntligen, äntligen plockar 3 poäng och det mot ett av seriens bästa lag med en av de absoluta bästa målvakterna, Frölunda. Mycket starkt jobbat av FBK och publiken i Karlstad lär ha stöttat laget redan från början och matchen igenom. Starkt!

Söndagens Div 1:
Grupp A
Piteå - Kiruna 2-3 SD
Klemensnäs - Kalix 7-5
Asplöven - Teg 11-0

Asplöven! Är inte 11-0 utklassning så vet jag inte vad som är det. Oj, oj, oj säger jag bara!

Grupp B
Östersund - Sollefteå 7-3
kramfors - Härnösand 4-3
Njurunda - Ånge 9-1

Det är ändå lite förvånande att Njurunda vinner med hela 9-1 mot Ånge. Det är värt att notera.

Grupp C
Hudiksvall - Tierp 5-1
Hedemora - Borlänge 2-5
Söderhamn - Ore 2-10
Lindlöven - Enköping 0-1
Falu IF - Surahammar 6-1

Enköping vinner äntligen och Ore krossar jumbon Söderhamn med hela 10-2. Inte riktigt som Asplöven i Grupp A, men inte långt ifrån.

Grupp D
Åkers IF - Visby 3-2 SD
Nynäshamn - Wings 5-2
Värmdö - Nacka 5-4 str
Järfälla - Huddinge 1-7
Nyköping - Vallentuna 4-2

Nyköping börjar få ordning på saker och ting och vinner igen. Huddinge ångar på och Nacka plockar poäng. Det skulle dock ha varit 3 pinnar i den matchen, men en mycket stark 2:a period av Värmdö satte stopp för det.

Grupp E
Tranås - Gislaved 5-2
Mjölby - Kumla 4-1
Grästorp - Mariestad 1-2 SD

Grupp F
Nybro - Kungälv 6-2
Helsingborg - olofström 1-5
Pantern - Karlskrona 1-5
Kallinge - Halmstad 3-4 str
Mörrum - Kristianstad 1-2

J20:
AIK - Leksand 4-3 SD

J18:
Leksand - Falu IF 6-1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0