Viktig seger

Storpublik hade tagit sig till Tegera arena under fredagskvällen, drygt 6800 åskådare hade letat sig till arenan för att se Leksand ta sig ann Västerås, med Broc Little och William Karlsson i spetsen.

Det var en intensiv och svängig inledning, precis som hela matchen skulle komma att bli. Supersters eldade på borta på Norra och nere på isen var det kamp om varje puck.

När det blev en dubbelutvisning på Lucas Sandström, som brukar vara ganska anonym, men som sedan några matcher tillbaka är back on track efter sin körtelfeber, och Viktor Mårtensson var det dock Västerås som pressade på lite extra mot Hanses, men Leksabds defensiv var fortsatt mycket stabil och västeråsarna kom inte in på mål och fick inte till några lägen. Istället var det Leksand som lite senare fick powerplay och nu höll man faktiskt lite högre klass än man brukar ha. Det gick lite snabbare och bara 2 sekunder efter att Västerås blivit fulltaliga serverade Prestberg Jens "Bergakungen" Bergenström, som inte gjorde några misstag och det var blåvit ledning, drygt halvvägs in i perioden!

Det svängiga och intensiva spelet fortsatte och publiken i Tegera arena fick se en bra och underhållande match, och ett Leksand i ledning efter 1:a perioden, även om 1-1 var ruskigt nära, när Västerås prickade ribban och Mikael Zettergren, som inte har rosat marknaden i år, kom fri.

2:a skulle börja med en kalasstart, när Prestberg, efter 1:20, kunde utöka Leksandsleningen till 2-0, efter en liten tavla av Sperrle i Västeråskassen.

Reduceringen var ruskigt nära strax därpå, när Broc Little kom fri med Hanses, men den senare gjrde en riktigt grym räddning och höll fortsatt nollan. Det var dock Västerås som nu hade ett litet övertag, men Leksands defensiv var oerhört säker och stabil och trots att man inte hade jättemycket framåt släppte man inte till något bakåt heller. Istället kunde man, i ett av de tillfällen då man stack upp, göra 3-0, när Olimb jobbade fram pucken till Mark Hurtubise, som kunde göra sitt 1:a mål i Leksandströjan!

Samme Olimb skulle strax därefter åka ut 2 minuter och då pressade Västerås på riktigt bra och Broc Little var återigen mycket nära och få in pucken bakom Hanses i mål, men Leksands box fortsatte att vara mycket stabil och man redde ut det hela och jämnade sedan ut spelet när Olimb var tillbaka på banan igen, även om Zettergren, återigen, kunde komma fri med Hanses, men nu sköt han utanför. Självförtroendet saknades där, från det avståndet ska man inte missa.

Sista perioden inleddes nästan lika bra som den 2:a, när Olimb först åkte ut, vilket i och för sig inte var så bra, men där johan Ryno kunde kontra i BP och göra det han skulle, nämligen lägga in pucken i nät bakom Daniel Sperrle i Västeråskassen och det var 4-0!

Nu skulle dock reduceringen komma tämligen snabbt. Bara dryga minuten senare kunde Västerås reducera fram till 4-1, men Leksand fortsatte därefter att spela riktigt bra och aggressivt, en hockey vi inte har blivit allt för bortskämda med. Med andra ord var det riktigt, riktigt bra, även om Västerås pressade på rejält under slutdelen av matchen och vann sista perioden med hela 11-3 i skott. Leksand hade dock Hanses där bak, som var riktigt stabil i mål och släppte inte till något mer under återstoden av matchen och Leksand kunde vinna en mycket viktig seger med 4-1, inför ögonen på en kokande Tegera arena! Se ett klipp på hur laget tackar klacken efter matchen längst ner i inlägget.

Rögle - Sundsvall 3-4

Efter segern mot Mora fortsätter Oskarshamn att vinna. Starkt även av Sundsvall, som bara hade tagit 5 poäng totalt under hela serien innan kvällens match, att ta 3 nere i Ängelholm. Mycket, mycket starkt och Rögle fortsätter att ha det tungt. De är dock inte ensamma nere i Skåneland att ha det tufft. Malmö får stryk uppe i Tingsryd, som nu närmar sig Almtuna på 11:e plats på allvar. Man vänder i sista perioden och vinner densamma med 3-1, vilket räcker för 3 poäng, mot ett Malmö som, på pappret, är mycket, mycket bättre än smålänningarna. Starkt!