Värdemätare i Karlskoga

Där Bofors stod för motståndet i Nobelhallen. Bofors, som har överraskat rejält hittills den här säsongen. Inför kvällens match låg man på 2:a plats i tabellen, på direktplats till Kvalserien, med 50 inspelade poäng, 4 fler än Leksand på 3:e plats med sina 46.

Bofors fick redan efter dryga minuten PP när Erik De La Rose åkte ut för Leksand. Seriens näst mest efektiva lag i PP mot seriens absolut bästa BP-lag. Vem skulle vinna den kampen? Svaret blev Leksand. Man klarade av boxplayet och fick själva kort därefter PP när Niklas Arell i Bofors åkte ut för Puck out. Leksands PP var dock, som oftast, inget att hänga i julgranen och Bofors kunde ganska enkelt klara av den situationen.

Det var en ganska svängig period, dock utan några större målchanser. Tobias Forsberg var dock nära att göra 1-09 för Leksand när han nästan rundade Bellissimo, men han hann dit och 0-0 stod sig efter den 1:a perioden, där egentligen, som sagt, inget av lagen hade något större övertag. En match som stod och vägde helt enkelt.

2:a började precis som den 1:a. Svängigt där inget av laget egentligen hade något övertag. Leksand fick dock PP igen, men det var inte bra och Bofors klarade enkelt av det, precis som leksingarna sedan gjorde med Bofors PP. Mycket stabilt boxplayspel där!

Bofors tog dock över mer och mer ju längre perioden gick och efter drygt 8 minuter kunde Fredrik Höggren göra 1-0 för Bofors, när han frispelades genom en lång passning ända nerifrån Bellissimo.

Linus Persson var sedan nära på att utöka till 2-0, men Hanses visade upp goda målvaktstalanger och plockade skottet från Persson, som dock skulle få en assist, när Thelander några minuter senare istället kunde göra 2-0 för Bofors med ett slagskott, som olyckligt letade sig in bakom Hanses.

Calle Berglund, tror jag, friställde några minuter senare eutu Qvist, som kunde slå in 3-0 för Bofors, som tog över perioden och matchen mer och mer. Leksand tog timeout, men man lyckades inte skapa mycket innan perioden var slut och uppförsbacken var ganska stor inför den sista perioden. 3 mål är dock ingen omöjlighet, det hinner hända mycket på 20 minuter.

Hända saker skulle det göra, för efter drygt 2 minuters spel av sista perioden tappade Bellissimo klubban, samtidigt som pucken gled ner bakom hans målbur. Där var Rafl, som fick tag i pucken och lade in 3-1 bakom Bellissimo, som inte hae en chans på den pucken!

Domsluten var dock inte med Leksand denna kvällen, för minuter senare åkte filip Forsberg ut 5+20 för checking to the head. Med andra ord, matchstraff och powerplay för Bofors i 5 minuter.

Man spelade ganska bra i PP, men Leksands box var bättre och man skapade egentligen inga större farligheter under de 5 minuterna. Leksingarna satt som iglar på Boforsspelarna, som inte kom någon vart. Det gjorde dock inte leksingarna heller, Bofors försvarade sig mycket bra och tiden rann ifrån Leksand, som såg ut att gå allt närmre en förlust.

Man gjorde ett sista försök att krypa närmre. Hanses lämnade kassen och man var 6 utespelare. Man bet sig fast i Boforszonen, men Boforsspelarna och framförallt Bellissimo, var riktigt, riktigt bra och blockerade gång på gång under de sista 2 minuterna, som inte fick några längre spelsekvenser. Inte heller några mål, vilket alltså innebar att Bofors ploclade ytterligare 3 poäng och går upp på 53 poäng, 1 bakom Örebro, dock med en match mer spelad. För Leksand del hoppas vi på att Västerås och Malmö inte vinner sina resp. nästkommande matcher, så behåller vi åtminstone avståndet ner till dem.