Svag insats i Borås

Det var Borås som öppnade matchen bäst. Man gasade på rejält och Leksand hade inte mycket att säga till om. Borås hade mycket puck och var mycket nära 1-0, men Holmström i Leksandskassen lyckades rädda utan att han själv visste om det. Leksand var dock inte ofarliga. När man stack upp blev det ganska farligt framför Magnus Åkerlund i Boråskassen, men udden fanns inte där. Det gjorde den inte för Borås heller, som dock fortsatt hade det mesta av spelet.

Leksand fick matchens 1:a powerplay och för en gångs skull var det ganska bra. Bergenström spelade fram Blomqvist, som dock inte fick träff på pucken. Samme Blomqvist missade sedan öppet mål ganska rejält, precis innan Borås blev fulltaliga. Leksand fortsatte dock att pressa på och hade tagit över ganska rejält nu. Pucken ville dock inte in, men man fick i alla fall ytterligare ett PP, som dock var lite sämre än det tidigare och Borås kunde klara av det hela.

Mot slutet av perioden blev det en hel del utvisningar och lite irriterat, dessutom nära ett Boråsmål, men 0-0 stod sig perioden ut.

Precis som i den 1:a perioden var det Borås som öppnade bäst i 2:a. Man bet sig fast i anfallszon och var ännu en gång mycket nära 1-0, men med lite tur kunde Holmström freda kassen och fortsatt hålla nollan. Linus Fagemo åkte ut för Borås och denna gången var Leksands PP faktiskt riktigt bra. Hurtubise drog iväg ett skott som Rafl var där på, men utanför. Även Timander sköt tätt utanför, men returen tog Johan Ryno hand om, klockrent i stolpen. Prestberg kom sedan fri, men lyckades inte dra Åkerlund och Borås kunde klara av det hela, med andan i halsen. Istället skulle man själva nu få powerplay, när henric Andersén åkte ut för Slashing. Det var inget vidare PP till en början, men med bara sekunder kvar lyckades Viktor Backman, Frölundalånet, ge Borås ledningen, efter att Ryno slarvat lite i egen zon.

Borås fick ytterligare ett powerplay, men där hade Leksand den farligaste målchansen, när Ryno kom helt fri med Åkerlund, men han sköt högt, högt över.
Leksand kunde reda ut underläget och förbättra den statistiken ytterligare, men spelet var inte bra. Det var Borås som hade ett litet övertag, men inte heller spelet från boråsarnas håll var något vidare skönspel, även om Jens Karlsson var nära på att utöka ledningen till 2-0 innan perioden var slut.

Även i den sista perioden fortsatte Borås att gasa på. Linus Fagemo var nära på att utöka ledningen, men skottet tog i masken på Holmström, som trots allt hade varit ganska bra under matchen, till skillnad från övriga Leksand, som inte ville komma igång riktigt.

Leksand skulle dock få en kvitering och vem gjorde det om inte Johan Ryno. Han tog pucken i egen zon, åkte igenom hela Borås, gjorde en dragning och satte den mellan benen på Åkerlund. Snyggt!

Ytterligare ett fint läge fick leksingarna till strax därefter, när Hurtubise spelade till Timander, som nästan kunde slå in den, men bara nästan. Borås var ännu närmre, när man sköt i stolpen. Närmre än så kom dock ingen av lagen under de sista minuterna och matchen gick till förlängning.

Där var det Borås som hade de bästa lägena, men Prestberg var nära även han, men skottet gick över krysset och det väntades straffar.

Blomqvist lade 1:a för Leksand, rakt på Åkerlund. Miss med andra ord.
Backman lade 1:a för Borås. Snyggt i mål.
Ryno 2:a för Leksand, även han miss, i stolpen
Jens Karlsson 2:a för Borås, mål och 2 poäng stannade kvar i Borås...

I övriga matcher gick det såhär:
Malmö - Rögle 4-2
Västerås - Tingsryd 2-3
Mora - Oskarshamn 1-2
Troja - Almtuna 3-1
Sundsvall - Bofors 1-2

Rögle vinner alltså Skånederbyt i Malmö. Det var länge 0-0, men bara sekunder in i 2:a perioden kunde Christoffer Liljewall ge Rögle ledningen. Sedan gjorde man senare i perioden 2 mål på 26 sekunder och avgjorde därmed matchen.

Tingsryd slår Västerås i ABB arena. Det är inget annat än ruskigt starkt! Så trots att Borås tog 2 poäng mot Leksand tappade man ändå 1 på Tingsryd, som nu är uppe på 15 poäng.

Det innebär i sin tur att Sundsvall är 10 poäng från säker mark, även om man ikväll var oerhört nära poäng mot Bofors, som dock kunde göra segermålet med bara minuter kvar att spela. Oerhört tungt för Sundsvall, som hade varit det lag som förde spelet hela matchen. Man var inte helt chanslösa de sista minuterna heller, Bellissimo höll bl.a. på att ställa till det rejält för sig, men lyckades reda ut det. I och med den segern och att Västerås förlorade klättrade Bofors upp på 2:a plats i tabellen. Mycket överraskande.