Storseger!

En rad spelare saknades i Leksand inför matchen. Joonas Rönnberg teckte ett skott under matchen mot Västerås och vilade. Svedberrg hade ryggskott. Filip Forsberg var och spelade med J18-landslaget. Deilert var fortsatt axelskadad och Timander saknades även han.

Leksand fick en kanonstart på matchen, redan efter 54 sekunder fick Johan Ryno friläge mot Zajkovski och satte distinkt pucken i nät, 1-0 för Leksand.

Tingsryd skulle dock vara mycket nära på att kvitera strax därefter, men leksingarna höll pucken borta från mål och man var helt klart det bättre laget inledningsvis, Tingsryd slog mest ifrån sig, men så kom en rad utvisningar för Leksand. Först Tobias Forsberg. Med bara 7 sekunder kvar av hans utvisning åkte Olimb ut och strax därefter också Norén. Totalt powerplay för Tingsryd i över 5 minuter, men man lyckades inte få in pucken. Leksands box var mycket, mycket bra!

Leksand hade det mesta av spelet, man styrde matchen, och fick t.o.m. till powerplayspelet ganska bra lite senare när Tingsryd åkte på en utvisning. Dock inget mål. Det skulle istället komma med 1:29 kvar av perioden, återigen av Johan Ryno, som fick en fin pass av Mark Hurtubise, hans 2:a assist för kvällen, och det var 2-0 till Leksand i periodpausen.

Tingsryd öppnade mittenperioden ganska bra, men så drog man på sig en utvisning och Leksand fick spela med en man mer på banan. Man gjorde det återigen ganska bra, i alla fall för att vara Leksand, och var mycket nära 3-0, men pucken ville inte in bakom Zajkowski i Tingsrydskassen. Tingsryd blev fulltaliga, men Leksand fortsatte att behålla trycket. Man åkte dock på en utvisning efter några minuter, efter att Tingsryd tagit sig tillbaka lite in i matchen och pressat på ganska bra nere mot Hanses i Leksandskassen.

Powerplayet för Tingsryd var riktigt bra, man pressade på riktigt bra och leksingarna fick jobba och slita ordentligt för att få ut pucken. Man klarade dock av det, om än med andan i halsen. Tingsryd tog dock över perioden mer och mer och pressade på ganska bra för en reducering, men då, som en blixt från klar himmel, kom 3-0, när Johan Ryno återigen var inblandad, nu som assisterande till målet, när han tekade till Mark Hurtubise, som klippte till direkt och pucken satt i nät bakom Michal Zajkowski i Tingsrydskassen.

Leksand rivstartade sista perioden med ett 4-0-mål efter 1:36, när Jens Bergenström kom fri och gjorde inga misstag. Noterbart är också att Erik De La Rose gjorde sin 1:a A-lagspoäng. Erik, som egentligen tillhör J20.

Spelet svängde fram och tillbaka. Leksand hade kanske slagit av aningen på tempot, men höll ändå Tingsrydsspelarna borta från Hanses och mål, men gick inte till 100% framåt i varje anfall heller. Tiden tickade på, till Leksands fördel, Tingsryds nackdel. Man stängde defenitivt matchen efter drygt 16 minuter, när Johan Ryno, vem annars, fick tag i en retur från Johan Salomonsson i Tingsrydskassen, som nu hade blivit inbytt när Zajkowski fick nog.

5-0 till Leksand alltså och man har fortfarande inte, efter 6 spelade perioder, släppt in något mål mot Smålänningarna. Det blev ju 1-0 senast i Tegera arena.

Örebro - Bofors 7-3

Västerås fortsätter sin negativa bana och Oskarshamn fortsätter sin positiva. I och med den förlusten passerade också leksand Västerås i tabellen och är nu, för 1:a gången denna säsongen, uppe på direktplats till Kvalserien!

Örebro fortsätter att ösa på och går även de med stormsteg mot kvalserien i vår.

Ska Rögle nå dit måste man nog stabilisera sig litegrann, man är väldigt ojämna, vinner ena matchen för att sedan förlora nästa.

Även Malmö måste snart göra något. 3-4 efter straffar mot Sundsvall, hemma i Malmö arena, det är inte bra. För Sundsvalls del finns inget annat att säga än jackpot under Skånetrippen! 5/6 poäng mot på förhand topptippat motstånd i form av Rögle och Malmö, det är inget annat än grymt! Man har nu samlat ihop 10 poäng, dubbelt så många som man hade innan helgens matcher.