Stark insats mot Rögle och omändringar i truppen

Prestberg, Rafl, Bibic och Enström var alla sjuka och fanns inte med under matchen.

1:a perioden var en period där Leksand öppnade bäst och fick ett powerplay i inledningen som man, för ovanlighetens skull, gjorde bra, men Joel Gistedt, som stod dagen till ära, i Röglekassen gjorde det även han bra och stod emot bra.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka med chanser åt båda håll. Mycket publik var på plats och Superstars hördes bra från Norra. En underhållande och bra period, dock mållös.

2:a perioden inleddes klart bäst av Rögle, som pressade på riktigt bra och hade ett skott i stolpen, genom Himelfarb. Därefter tog dock Leksand över litegrann, en del beroende på att Rögle åkte på ännu en utvisning, där Leksands PP återigen fungerade ganska bra. Speciellt Janohls var het och var flera gånger nära på att överlista Gistedt, även han ett stolpskott som närmst.

Rögle klarade dock av det med andan i halsen och skulle också ta ledningen, på en avvaktande Leksandsutvisning. Ted Brithén blev serverad av Himelfarb och kunde enkelt slå in 1-0 för Rögle bakom Erik Hanses, som inte hann med på det målet.

Rögle fortsatte sedan att skapa chanser och tryckte på rejält nere mot Hanses, men han var tät och Leksand kunde, mot slutet av perioden, återigen komma in litegrann i matchen och också få utdelning, när Daniel Sondell, för 3:e gången denna match, satt utvisad för Rögle. Jens Bergenström fick tag i pucken, efter ganska bra snurr av Leksand i PP, och kunde till slut överlista Joel Gistedt i Röglekassen och det var kvitterat, 1-1!

Sista perioden inleddes med powerplay för Rögle, vilket man gjorde bra. Hanses var dock tät och släppte inga puckar förbi sig. Istället fick Leksand återigen PP och det var riktigt, riktigt nära 2-1. Gistedt hade viss tur och kunde, med nöd och näppe hålla pucken från nätet, X antal gånger. Riktigt bra spelat av Leksand, men inget mål.

Leksand fortsatte dock att trycka på, men drabbades tyvärr av en utvisning. Boxplayet var dock, som oftast, mycket bra och Rögle tilläts inte komma in på kassen för Leksands defensiva box. Man fortsatte det fina spelet även efter att Svedberg, som satt utvisad, kommit in på isen, men lyckades inte få in pucken. Inte ens när Rögle drabbades av ytterligare en utvisning lyckades man med det och övertid väntade, trots en grymt bra period från de blåvitas sida, där man vann skotten med hela 18-2 i sista perioden och hade en puck på mållinjen i det sista powerplayet..

I förlängningen var det dock Rögle som hade lite övertag, till viss del för att Knuts satt utvisad. Hanses var dock bra i mål och såg till att 1-1 stod sig, vilket innebar straffar.

Eric Himelfarb lade 1:a för Rögle, men missade.
yno för Leksand, missade tyvärr även han.
Det gjorde dock inte Bergström för Rögle, som satte den säkert bakom Hanses.
Jakob Blomqvist kunde utjämna, men missade och Rögle hade övertaget inför sista straffen, som Hanses var tvungen att ta om inte Rögle skulle plocka med sig 2 poäng från Leksand.
Simon Olsson överlistade dock Hanses och det var 2 poäng till Rögle, något orättvist sätt till matchbilden, men som sagt, hockey är inte rättvist. Håller vi det här spelet blir det dock 3 poäng mot Sundsvall ikväll, det är jag ganska säker på.

Södertälje - almtuna 1-2 SD

Örebro bara fortsätter att ösa på. Man har nu gjort över 100 mål, drygt 20 fler än det lag som har gjort näst flest, Bofors och Västerås. Defensivt så är dock Leksand fortfarande överlägsna. Man har ännu inte släppt in 40 mål i serien, 39st, mot Västerås, som har näst minst mål insläppta, 52st.

Västerås, som vann hemma mot Troja och därmed såg till att gå förbi Leksand i tabellen, upp på 3:e plats, med 4 måls bättre målskillnad.

Bofors förlorade dock lite oväntat borta mot Oskarshamn, som på intet sätt har gett upp kampen om playoff.

Njurunda - Sollefteå 2-10

Starkt av Härnösand, mindre starkt av Njurunda, som rasade ihop totalt.

Vita hästen - Mariestad 4-5 str

Vimmerby fortsätter att vinna. Mjölby förlorar, efter alla målen i sista perioden. Hästen hämtar upp mot Mariestad, men når inte hela vägen fram och tappar sällsynta poäng.

Grupp F
Kristianstad - Karlskrona 4-3
Mörrum - Olofström 4-3 str
Kallinge - Kungälv 5-4 SD
Pantern - Helsingborg 5-2
Nybro - Halmstad 6-2

Nybro och Pantern får man väl se som omgångens segrarre där, de ända lagen som tog full pott. Ja, förutom Kristianstad då, som nog är sneppet vassare, en riktigt viktig seger för dem.