Mönstret är brutet!

Daladerby i Tegera arena. En publiksiffra på över 7000, för 1:a gången sedan KS 2010. Kan det bli annat än en fest?

Leksand öppnade matchen bäst. Hurtubise fick ett friläge direkt, men blev fälld av en moring när han skulle dra Bengtsberg i Morakassen. Ingen utvisning.

Leksand fortsatte dock att trycka på. Bergenström frispelade sånär Prestberg, men lyckades inte riktigt. Det var dock Leksand som hade spelövertaget i början. Det small rejält i sarghörnen och det var väldigt laddat, både på läktarplats och nere på isen.

Mora åkte faktiskt på matchens 1:a utvisning och Leksand tryckte faktiskt på ganska bra i PP för en gångs skull. Tyvärr lyckades man inte riktigt få till den där lilla sista slutklämmen på avsluten och Mora kunde reda ut det. Man fick också energi av det avklarade underläget, för efter detsamma var det Mora som pressade på mest. Hanses såg lite darrig ut i kassen, släppte en och annan billig retur, men leksingar gjorde det bra i defensiven och såg till att inga moringar fick tag i pucken. Moras efterföljande powerplay, när Rafl solklart hakade en moring framför kassen, var dock riktigt bra och den f.d. leksingen, Johan Alcén, fick ett jätteläge i slottet, men Hanses räddade. Han räddade sedan ännu ett jätteläge, som han knappt visste att han räddade, men mycket bra gjort av den unge målvakten. Stabilt!

Leksand tog sig dock upp i zon under 2:a halvan av perioden. Knuts fick ett jätteläge, mer eller mindre öppet mål, men han bmissade. Rafl var nästa man att få ett fint läge, ett halvt friläge, men han fick inte heller han ordning på pucken och Bengtsberg kunde blockera. Därefter var Mora tillbaka i förarsätet. Jens Jakobs fick 2 jättelägen 2 gånger om, men Hanses gjorde det bra i mål. En Moraledning hängde dock i luften och man fortsatte att trycka på. Hanses var dock ruskigt stabil i mål och Timander var istället nära på att ge Leksand ledningen, strax innan paus, men 0-0 stod sig efter 1/3 av matchen.

Mora fortsatte att trycka i 2:a, men man åkte på en utvisning, där Leksand dock, nästan som vanligt, inte lyckades skapa någonting. Man kom knappt in i zon. Bedrövligt dåligt. Strax efteråt, däremot, då small det till bakom Bengtsberg, när Bödker serverade Prestberg, som kunde ge Leksand ledningen och hela hallen exploderade i ett jubel!

Leksandsledningen skulle dock inte hålla i sig så jättelänge. Jakob Blomqvist slog en indianare framför Hanses, som höll på att ställa till det, men man klarade det. Rönnberg hakade dock en moring och BP för Leksand väntade. Där kunde Mora etablera tryck och på en retur av Hanses kunde Dion Knelsen slå in kviteringen för Mora.

Mora drog på sig ännu en utvisning kort därefter, men Leksand kunde inte etablera något. Inte förrän Prestberg fick iväg ett skott, som Bengtsberg lämnade retur på, en retur, som gav Bergenström öppet mål, men han drogs omkull och det var spel 5 mot 3 en kortare stund för Leksand, innan Jakobs åter var på isen igen. Powerplayet fortsatte tyvärr att vara minst sagt uselt och det var faktiskt Mora som var närmst att göra mål, i spel 3 mot 5. Inte alls bra. Man fortsatte även att trycka på för ett ledningsmål efter att man blivit fulltaliga. Daniel Viksten fick nästan friläge, men hamnade för nära Hanses. Sekunder senare fick han ett jätteläge igen.

Mora pressade på och Leksand såg lite darriga ut. Hanses släppte några billiga returer och utespelarna slog flera felpass. Mora satt i förarsätet och skapade det mesta, till hemmapublikens förtret. Man fick också utdelning, till slut. Inte det bästa läge man haft, snarare ett flytmål, ett löst skott, som dock styrdes in, varefter Henrik Eriksson fick en rejäl propp av Bibic, när han kramade om denne efter målet. Se komiken i det hela. En moring kramar en leksing efter ett Moramål och åker på en rejäl smäll, men det är så det ska vara. Mycket känslor.

Ordningen var dock återställd bara 48 sekunder in i 3:e perioden, när Mattias Timander friställde Jens Bergenström, som inte gjorde några misstag och det var utjämnat, 2-2!

Leksand fortsatte att trycka på. Filip Forsberg spelade fram Jakob Blomqvist, som sköt i masken på Bengtsberg, som därefter kunde blockera. Leksand fortsatte dock att ösa på. Samme Filip Forsberg tryckte sånär in 3-2 för Leksand i slottet, varefter Rafl mer eller mindre blev fri, även han mitt i slottet, men sköt över. Det var Leksand för hela slanten, som ett nytt lag jämt mot de 2 tidigare perioderna.

Mora tog timeout och lyckades därefter komma upp sig litegrann, men det var fortsatt Leksand som var det tyngre laget och 3-2 kom med knappa 8 minuter kvar att spela, och vilket mål det var! Johan Ryno, vid ena stolpen, fick pucken bakom ryggen från Hurtubise, slog över den till Olimb vid andra stolpen, som bara hade att slå in den i öppet mål, för Bengtsberg var på väg mot Rynos stolpe. snyggt!

Mora var dock inte ofarliga de sista minuterna. Man tryckte på ganska bra nere mot Hanses, samtidigt som Leksand hade lite tur. Segern var bergad och mönstret med 5 raka Morasegrar i derbysammanhang var brutet! Så skönt!

Övriga resultat:
Tingsryd - Borås 3-2
Bofors - Rögle 7-5
Södertälje - Troja 2-0
Örebro - Oskarshamn 5-1
Almtuna - Sundsvall 6-2

Tingsryd klättrade i och med den segern upp över det nedre sträcket, för 1:a gången den här säsongen. Man har nu 12 poäng, 3 fler än Borås.

Södertälje fortsätter att vinna. Kanske har man nu hittat formen?

Också Bofors fortsätter vinna i en mycket svängig och målrik match, där Rögle, återigen, tappar i sista perioden. Där hade man 5-4, men tappar 3 mål i sista.

Välbehövlig seger för Almtuna, som dessutom fick målskyttet att lossna.

Elitserien:
Skellefteå - AIK 4-3
Modo - Timrå 4-2
Brynäs - Växjö 5-2
Färjestad - Luleå 2-1
Djurgården - Frölunda 2-3 str
HV - Linköping 4-1

Skellefteå vinner AIK-derbyt med 4-3, efter att man först haft 1-0, AIK vänt till 1-3 och Skellefteå vänt tillbaka till 4-3. Starkt! Dock ingen superbra publiksiffra, bara drygt 4800 på plats i Skellefteå kraft arena.

Klar seger för Brynäs, även för HV i E4-derbyt.

Det är mycket derbyn den här veckan. Ikväll fortsätter det med Skånederby, Malmö - Rögle. Här kommer därför mitt tips på kvällens matcher:
Borås - Leksand 2
Malmö - Rögle 1
Sundsvall - bofors 2
Troja - Almtuna 1
Mora - Oskarshamn 1
Västerås - Tingsryd 1

Västerås och Leksand har på pappret de lättaste matcherna för kvällen. Jag tror det blir seger för båda 2 där, men man ska passa sig för att underskatta motståndet. Tingsryd är på gång och Borås vill säkerligen ta sig över sträcket igen. Målsprutande Västerås och tighta Leksand tror jag dock blir för svårt för båda dessa.

Bofors tror jag också fortsäter vinna och Mora tar Oskarshamn. Oskarshamn är inne i en dålig tränd, som någon gång ska brytas, men jag tror inte det blir ikväll.

Skånederbyt blir en jämn historia och en folkfest i Malmö arena, men jag tror Malmö avgör, inte allt för osannolikt i sista perioden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0