Playoff - Mora - Leksand

Då var den så här. Serien Leksand aldrig har spelat tidigare, serien som har designats om till i år, Playoff.

Tidigare har som bekant lag 4 valt mellan lag 6 och 7, lag 5 har fått det kvarvarande laget och så har man spelat i bäst av 3 matcher. De 2 vinnande lagen har mötts i Playoff 2 och det vinnande laget där har tagit sig till Kvalserien. För 2 år sedan var det Växjö, förra året var det Almtuna. Växjö vann serien i år och tog sig direkt till Kvalserien. Almtuna är med i Playoff även i år.

I år ser dock serien lite annorlunsa ut. Man spelar nu en rak serie däre alla 4 lag möter varandra en gång borta och en gång hemma. För Leksands del inleddes det hela med bortamatch i FM-Mattsson arena, det 2:a mötet med Mora på mindre än en vecka och ännu ett Daladerby. Det var nu det gällde, det var nu man skulle visa vem som var bäst och king över Dalarna och Siljan.
Leksand, i kraft av sin 4:e plats i serien, fick med sig 4 bonuspoäng in i Playoff-serien. Västerås fick med sig 3, Almtuna 2 och Mora 1 poäng.

Det var inte riktigt fullsatt i FM-Mattsson, men nära på. Bra tryck på läktarna och Mora tog 1:a tekningen. Aulin, som nu var frisk efter onsdagens sjukdom, snodde åt sig pucken, men fick inte ordning på den och Mora kontrade igen. Man gick dock offside, men tog tekningen och Niklas Fogström gick runt köksvägen och lade in pucken bakom Galbraith efter 1:21 och det var 1-0 till Mora.

En mardrömsstart för Leksand, men efter den kallduschen ryckte man i alla fall upp sig lite, men fick inte till anfallsspelet alls. Aulin försökte, Svedberg försökte, men inga som helst problem för Johansson i Morakassen.

Andersén skulle ha åkt på en 2:a för slashing, men klarade sig. Istället var det Daniel Hermansson som fick åka och sätta sig 2 minuter för hooking.

Mora fick alltså powerplay och var några centimeter från att utöka till 2-0 när pucken gick klockrent i stolpen. Man fortsatte att trycka på, men Leksands box var bra. Gråhns och Henrik Eriksson tampades lite och åkte ut 2 minuter var. Då klippte Mora till igen och det var 2-0.

Leksand satt fortfarande kvar i bussen, var inte alls med på planen. Mora var mycket bättre i inledningen och var även nära 3-0, men Galbraith lyckades blockera. Mora fortsatte dock att hålla kvar trycket. Leksand kom till något avslut då och då, men inget farligt och Mora kunde allt som oftast få ut pucken temligen enkelt. Amner testade Galbraith, men nu var han med.

Det var dock fortsatt Mora som hade i princip allt av spelet. En mycket svag period av Leksand, som dock inte var slut än. Mora fortsatte trycka på och hade ännu en stolpträff. Hempa var dock nära ett läge för Leksand, men en Moraklubba hann emellan. Även Åslin gjorde det bra, men fick inte till skottet.

Mora fortsatte att äga spelet, men Leksand hade i alla fall fått upp viss fart i kontringarna nu. Man fick dessutom ett powerplay i slutet av perioden, men det var fruktansvärt dåligt. Man tappade själva ut pucken om inte Mora slog ut den, fick inget tryck alls mot Johansson.

Leksand fick dock ett bra läge i inledningen av 2:a perioden, men Johansson höll tätt. Mora kontrade när Leksand int fick ordning på pucken och Daniel Viksten kunde göra 3-0 för Mora.

Enström åkte sedan ut och Mora fortsatte att trycka på, men Galbraith höll tätt. Leksand lyckades kontra, sköt från mittzonen, men Johansson styrde ganska enkelt ut den och istället fick Mora ett jätteläge igen, men skottet gick utanför. Man fortsatte att snurra på nere hos Galbraith, men slog slutligen ut pucken igen och Leksand kunde bli fulltaliga.

4-0 var dock nära. Mora fortsatte att trycka på och Leksand hade fortsatt i princip ingenting. Man försökte skapa tryck nere mot Lasse Johansson, men icke. Det ville sig inte. Skotten tog på täckande spelare eller utanför. Mora var giftiga så fort de kom in i Leksands defensiva zon, snurrade på bra och spelade med självförtroende och fart.

Leksand kunde pressa på relativt bra mot slutet av perioden, inget större tryck, men med tanke på matchen så var det ändå hyfsat bra tryck. Hempa och Aulin testade Johansson, men pucken ville inte studsa Leksands väg denna kvällen. Åslin åkte dessutom ut precis i slutet av perioden och Leksand skulle få inleda den sista perioden i boxplay.

Gråhns fick tiden att gå där när han fick iväg ett skott mot Johansson, men han höll tätt och Mora kunde kontra. Man etablerade bra tryck nere mot Galbraith, men han höll ihop det hela och Leksand kunde bli fulltaliga. Mora fortsatte dock att trycka på och skapade bra lägen, men Galbraith var tät och fick ut pucken till Hermansson, som stack iväg, kom ren med Johansson, men precis som tidigare i matchen ville ingenting gå Leksands väg, inget mål. Inte heller när pucken gick mot mål. En moring slängde sig, fick ut klubban och fick, så klart, tag i pucken ocj styrde bort den från målet.

Man började i alla fall få igång benen en aning, få upp farten en aning, men det var långt ifrån bra. Hermansson fick i alla fall ännu ett läge, men sköt utanför och Niklas och Christer tog timeout med knappt 12 minuter kvar.

Det såg inte ut att hjälpa, för skotten var fortsatt för klena, ingen skärpa i avsluten och istället kunde Niklas Fogström göra sitt 2:a mål för matchen och det var 4-0.

Alen Bibic kom in för sitt 1:a byte i matchen och åkte ut för roughing direkt. Inte bra.
Moras PP var dock inte det bästa och Leksand kunde klara av det hyfsat enkelt. Galbraith styrde undan några halvfarliga skott och Hermansson kunde gå till attack efter att man blev fullt. Tappade dock puck offensivt och Mora tog tillbaka den.

Bergenström sköt så i ribban och sedan lyckades i alla fall Jared Aulin reducera för Leksand, 4-1.

Mora drog sedan på sig ett lagstraff för to many players, men trots PP lyckades Leksand inte få till det. Man sköt på täckande moringar, som slutligen kunde kontra och dessutom slå in 5-1, i boxplay, med 32 sekunder kvar.

5-1 slutade det alltså. En fruktansvärt dålig match. Ingenting stämde, Mora spelade ut oss totalt, det är bara att inse.

Detta resultat, tillsammans med det att Västerås slog Almtuna med 3-4 efter straffar, gav tabellen:
1, Västerås 5p
2, Leksand 4p
3, Mora 4p
4, Almtuna 3p

Det var bara att bita ihop, glömma denna matchen och fokusera på Almtuna hemma i Tegera arena på söndag, alltså idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0