Kvalserierna och LIF-news

Kvalserierna rullar vidare, både upp till Allsvenskan och Elitserien.

Huddinge, Vita hästen, Asplöven och Karlskrona spelade sina 1:a matcher för serien ikväll, när Asplöven tog emot Tingsryd, Troja Karlskrona och Huddinge Vita hästen.
3 tuffa möten, som det ska vara, men det blev inte så jämnt. Troja drog ifrån till 4-0 och kunde till slut vinna med klara 4-1.
Huddinge visade sig bli alldeles för tuffa för Norrköpingsgänget, som fick se sig bli ifrånåkta, i varje fall sett till målen, 6-1 slutade matchen.
Tingsryd spelade den jämnaste matchen borta mot Asplöven. Leinonen i Tingsrydskassen lyckades hålla nollan och Tingsryd vann med 0-2.

För tabellen innebär det att Tingsryd trots det inte ligger superbra till. Troja leder med 6/6 poäng. Huddinge är 2:a med 3 poäng, samma som Tingsryd, men med en match mindre spelat och dessutom bättre målskillnad. Så Tingsryd bör alltså vinna hemma mot just Huddinge på lördag för att vara med i racet på allvar. Loppet är dock på intet sätt kört även om så inte skulle bli fallet, men det är en klar fördel om man gör det.

I Kvalserien till Elitserien var det ikväll ett hett möte mellan Modo och Örebro. Modo tog ledningen och höll den hela vägen, men Örebro var på väg in i matchen. Modo hade 5-1, men 2 Örebroreduseringar i sista perioden gjorde Modospelarna lite darriga. Örebro var även nära ett friläge och hade det suttit, då vet man inte var det hade slutat, men nu klarade Tomas Tarki i Modokassen av det och Modo kunde vinna med 6-3, sista målet i öppen kasse. Dock ser inte Modos spel speciellt övertygande ut, enligt Niklas Wikegård, så vi får se var det leder.

Många Växjösupportrar var på plats nere i Ängelholm, när Växjö gästade Rögle. 2 kanonmålvakter, Jonas Fransson mot Christoffer Ahlsenfeldt. 1:an mot 2:an i Allsvenskan. En riktigt tät och jämn match, där Fransson dock fick kapitulera först, men Rögle var inte sena att kvitera. Växjö kunde trots allt slå in segermålet och tog ytterligare 3 poäng, efter seger med 5-1 mot Mora i premiären.

Mora, som nu tog emot SSK på hemmais. Man var inte riktigt med från start och SSK kunde gå ifrån till 0-2. Därefter vaknade man och spelade riktigt bra. Även inledningen av 2:a perioden var bra.
SSK hade 1-3 inför sista perioden, då Mora var nära en redusering, men istället kunde SSK göra 1-4 och då orkade inte Mora stå upp längre och SSK kunde vinna med 1-6. Inget jätteövertygande spel, men storseger trots det.

Tabellen ser därmed ut såhär:
1, Växjö 6p +5
2, Södertälje 5p +5
3, Modo 4p +2
4, Rögle 2p 0
5, Örebro 1p -4
6, Mora 0p -9

I min tippning trodde jag mycket riktigt att SSK skulle slå Playoff/Mora och Modo Örebro, i en mycket tät och jämn match. Däremot trodde jag att Rögle skulle ta Växjö hemma, vilket man alltså inte gjorde.
Min tippade tabell efter 2 omgångar hade alltså varit:
1, Södertälje 6p
2, Modo 5p
3,Rögle 3p
4, Växjö 3p
5, Örebro 1p
66, Mora 0p


Inte så tokigt med tanke på poängfördelningen, men än så länge har det ju bara gått 2 matcher. Mycket kvar att spela om!

Ser man till Leksand så har det redan hänt en hel del.
Tommy Salo har redan plockat in Joonas Rönnberg, även han från Oskarshamn. En back som känns lite sådär rent spontant. Har egentligen ingen vidare koll på honom, men vi får se.
Julin, Hägga och Luukkonen har fått meddelat att de inte ingår i nästa års trupplanering. Lite synd där med Hägga tycker jag ändå, även om han har haft en ganska tung säsong i år.
Man har även gått ut och sagt att Erkgärds, Moe, Alcén och JLGP ombedes att söka nya klubbar. Känns mindre smart att gå ut med det sådär känner jag, men Salo vet nog vad han gör. Täbk om ingen nappar och de inte hittar någon ny klubbadress, hur kul blir det då att spela i Leksand nästa säsong, för alla 4 har kontrakt, när man vet att man egemtligen inte var önskad i laget? I annat fall kan ju klubbar som är intresserade nu bara sitta och vänta hela sommaren och låta Leksand betala lönen så länge, innan man tar dem.
Nej, det känns lite sådär måste jag säga...

Man har dock signat upp Erik Hanses, Alen Bibic och Filip Forsberg på 2 år. Det känns bra och är nog bra bindningar skulle jag tippa på.

Mindre sköna rykten är annars att både Tomas Kollar och Daniel Hermansson uppvaktas av Malmö. Dit hoppas jag inte de går. Båda dessa är spelare man vill ha i sitt eget lag, inte i motståndarlaget...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0