På besök i Småland

Närmare bestänt i Tingsryd. Nykomlingen i serien som Leksand har haft vissa problem med under säsongen. Det har varit jämna och täta matcher lagen emellan. Skulle det bli så även denna kväll?

Aulin, som inte har varit något vidare på att teka på senaste, vann faktiskt 1:a tek och Bergenström fick iväg ett skott som Leinonen dock var bra med på.

Icingar åt båda håll blev det sedan innan Norén passade helt fel bakom eget mål, passade Elomo, som så gott som var fri framför Galbrait, men skottet gick sådan tur var över. Leksand kunde vända, JLGP sköt och Martin Karlsson var där på returen. Riktigt nära 0-1, men icke. Tingsryd kunde istället kontra, men Leksand stoppade på egen blå och gick till motattack igen.

Båda målvakterna hade öppnat stabilt, även om Leinonen hade haft betydligt mer att göra än Galbrait. En annan som hade öppnat bra var JLGP, som hade satt flera fina passningar, liksom Patrik Norén gjorde, när han hittade Aulin, som kom in från kanten framför Leinonen, men han var fortsatt tät. Gråhns försökte så gå köksvägen, men det gick inte. Leinonen lämnade dock retur som Ollas var där på, men finländaren knep även den pucken.

Leksand fortsatte att trycka på, även om Tingsryd stack upp då och då. Janos Vas fick ett jätteläge, men Galbrait klarade det och Leksand kunde vända och äntligen fick Victor Rask in ledningspucken för Leksand i halvt öppen bur, efter att Moe styrt pucken på Häggas skridsko, vilket friställde Rask, som fintade sin back och lade in pucken!

Tingsryd gav sig dock inte. Man försökte få in kviteringen, men Leksand spelade bra och fick också ett powerplay innan perioden var slut. Man tryckte på bra, men inga större märkvärdigheter och 0-1 stod sig perioden ut.

Leksand öppnade mittenakten bäst, men så tog Tingsryd över och bet sig fast nere i Leksands zon, dock bakom Galbrait.

Leksand kunde till slut ta sig ur egen zon och Olimb var nära på att göra 0-2, men Leinonen var med bra. Leksand fortsatte dock att trycka på och Gråhns fick nästan ett friläge, men missade pucken ordentligt och tingsrydare kunde slå undan.

Det var Leksand som styrde och ställde nu, Hempa hittade Aulin, som sökte Bergenström framför mål, men misslyckades. Ollas var sedan ära på att slå in pucken, men passningen gick förbi honom och Kaupila kunde istället kontra för Tingsryd, men Galbrait var bra med.

Spelet mattades av rejält, inget av lagen kom till några vidare farligheter, men så blev det rejält slagsmål efter att Fredriksson crosscheckat Norén uppåt halsen. Gråhns sa ifrån rejält och så blev det lute bråk. Därefter var Ollas nära på att hitta Janohls framför Leinonen, men han nådde inte riktigt pucken, men Hempa nådde den istället och var nästan fri, men Leinonen räddade.
Tingsryd försökte kontra, men leksingarna plockade effektivt undan dem framför mål och de fastnade nere i sarghörnen. Pratt fick dock iväg ett skott, men Galbrait höll det utan problem. Kaupila kom sedan fri, men lyckades tappa pucken. Det blev dock ändå farligt när Koivisto fick iväg ett skott, men det gick tätt över.

Sista perioden inleddes väldigt avslaget. Leksand spelade klart ett PP man fick i slutet av 2:a och åkte sedan själva på en utvisning för slashing. Tingsryds powerplay var dock inget vidare och Leksand kunde enkelt rensa och klara av det. Tingsryd fortsatte dock att trycka på efter att Leksand blivit fulltaliga, men kunde inte få till något ordnat spel och därmed inga jättelägen. Galbrait tog dem lätt.

Det var dock betydligt mer Tingsryd nu än tidigare under matchen. Om det berodde på att Leksand spelade lite safe, eller om Tingsryd faktiskt hade ryckt upp sig var osäkert. Powerplay fick man i alla fall, när Hägga åkte ut för fasthållning. Det powerplayet blev det dock inte mycket av, för strax därefter åkte även en Tingsrydsspelare ut. Då, hände det som Leksand lyckades med senast mot Malmö, kviteringen i sista perioden. Stark kunde slå in 1-1, med knappa 10 minuter kvar.

Leksand höjde tempot något efter detta, men Tingsryd stod upp bra, tända efter målet. Man åkte dock på en utvisning och Leksand fick läge i powerplay. Tyvärr var det ett av de sämsta powerplayen på länge och Tingsryd kunde klara av det helt utan problem och dessutom göra mål strax därefter, 2-1, med knappa 3 minuter kvar.

Då tog Leksand timeout, vilket tycktes hjälpa, återigen, precis som mot Malmö, för bara 43 sekunder senare kunde Kenny Källström slå in kviteringen!

Inget mer hände och det var, återigen, sudden. En sudden som Leksand fick inleda i boxplay, efter en utvisning mot slutet av 3:e. Tingsryd försökte trycka på, men fick inte riktigt till det och Leksand kunde bli fulltaliga.
Ytterligare en utvisning väntade dock, när Moe åkte ut, men Tingsryd fick inte in pucken, även om man pressade lite och straffar väntade.

Där var det Rask som inledde för Leksand, men straffen var enkel och skottet tog på Leinonens benskydd.
Janos Vas slog den 1:a för Tingsryd och han satte den bakom Galbrait.
Bergenström var näste man för Leksand. Han körde sin vanliga variant, fint åt höger och så vänster, men Leinonen slängde sig och räddade.
Koivisto hade läge att avgöra för Tingsryd och gjorde så också. 2 poäng till Tingsryd, en till Leksand och fortfarande ingen trepoängare på den här sidan nyåret...

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0