Ingen bra tränd...

Så, efter fredagens strafförlust mot Bofors var det dags för ännu en bortamatch, nu mot Gurkorna. Statistiskt sätt skulle Leksand ha ett övertag, då Västerås inte hade vunnit hemma mot just Leksand på väldigt länge. Leksand hade även haft en förmåga att vända matcher just i Västerås.

Västerås började också klart bäst. Man fick en jättechans direkt, men Galbrait var på den, varefter Olimb åkte ut för Puck out, redan efter 28 sekunder.

Åslin stressade västeråsarna bra, men man fick ändå iväg några skott mot Galbrait, som dock hade öppnat bra och tog dem.

Leksand klarade av boxplayet, men bara 16 sekunder senare åkte Källström ut för samma sak, Puck out, igen.

Galbrait inledde med en fin benparad efter skott av Fleury, men därefter lyckades den andre transatlanten i
Västerås, Walters, göra 1-0 till Gurkorna, ett skott från blå som smet in under stöten på Galbrait.

Aulin stoppades mycket effektivt när han försökte ta sig fram, men Leksand fick ändå iväg ett skott, som gick tätt utanför och ända ner till Sperrle i Västeråskassen. Västerås sköt sedan i ramen, varefter Galbrait höll pucken.
Leksand vann tekningen, men Olimb stoppades även han när han försökte ta sig fram. Man fick inte till det och Västerås hade öppnat klart bäst.

Leksand slog mest ifrån sig såg det ut som, även fast det bara var i början av matchen. Man fick i alla fall iväg ett skott som Sperrle var tvungen att blockera. Inte nog med det så åkte Viktor Mårtensson ut för kneeing och det var powerplay för Leksand. Det powerplayet var dock inget vidare. Västerås rensade gång på gång och Leksand åkte offside. Västerås klarade av det utan några problem eller farligheter alls emot sig, men åkte strax efter att man blev fulltaliga på ännu en utvisning för tripping.

Leksands 2:a PP i matchen alltså. Nu var det aningen bättre än det som var innan, men långt ifrån bra. Aulin sköt tätt utanför och Åslin hade ett skott på mål, men annars fick man inte till det och västerås kunde t.o.m. kontra och tvinga Galbrait till en blockering.

Leksand redde dock ut det, men fick inte något tryck på Västerås och man kunde bli fulltaliga igen. Sedan blev det bråk och Åslin drog tröjan över hjälmen på en västeråsare. Han och västeråsaren åkte båda ut för Roughing, men Martin Karlsson åkte även ut för Crosschecking, vilket gav Västerås ett PP i slutet av perioden.

Man lyckades dock inte förvalta det väl och Leksand kunde bli fulltaliga i början av den 2:a perioden. Västerås försvar fortsatte dock att vara riktigt kompakt och bra, Leksand kom inte till några farligheter alls i princip.

Så fick Västerås återigen chansen i PP när Bergenström åkte ut, men nu slet man på bra, rensade gång på gång och lyckades även skapa några bra lägen, varav ett där Norén var riktigt nära på att näta, men det ville sig inte och 1-0 stod sig.

Västerås fick återigen kontroll över spelet och Leksand kom ingenstans. Västerås stoppade effektivt, men så fick man ett lagstraff för 6 spelare på isen och Leksand fick PP igen. Sekretariatet lyckades dessutom ställa till det med klockan, tiden nollställdes, men man lyckades fixa det och spelet fortsatte.

Mitt i allting hittade domaren en straff för Västerås. Helt obegripligt, men likväl var det straff.
Fleury mot Galbrait.
Fleury missade hela målet och ställningen stod sig alltjämt.

Åslin var nära på att slå in en retur för Leksand, men istället åkte Knuts ut för tripping. Det ville helt enkelt inte stämma denna afton för oss vita och blå.
Andersén var dock nära på att få tag i en puck och styra in den i BP, men missade och Västerås kunde återigen vända och trycka på för en utökning. Galbrait var dock tät där bak i mål och höll de skott han fick på sig och det var Leksand som var närmast ett mål mot slutet av perioden, Bergenström var riktigt nära på att slå in den, men Sperrle höll fortsatt tätt och 1-0 stod sig även efter den 2:a perioden.

Leksand höjde intensiteten en aning i inledningen av sista perioden. Man försökte trycka på riktigt bra nere mot Sperrle, lyckades väl sådär. Man satte högre press än tidigare, men mål blev det inte. Istället var det Björklund i Västerås som kunde utöka Gurkornas ledning till 2-0 efter dryga 2 minuters spel.

Leksand fortsatte dock att trycka på. Bergenström var nära på att sno pucken av Sperrle, men lyckades inte. Ollas fick så öppet mål, men pucken studsade över klubban. Som sagt, marginalerna var inte med oss denna kvällen och det ville inte stämma.
Aulin försökte sig på 3 skott, men Sperrle styrde ut det 1:a, det 2:a gick utanför och Sperrle blockerade det 3:e.
Hulkkonen gjorde det dock bra när han stoppade en västeråsare och Nilsson i Västerås åkte ut 2 minuter för High stick.

Leksands powerplay var det bästa i matchen, man snurrade på bra nere hos Sperrle, men han var fortsatt tät. Så gick plexit sönder, man lagade det och kunde fortsätta efter några minuters uppehåll.

Leksand fortsatte att trycka på, men Västerås kunde klara av det och man var fulltaliga och gjorde också mål, 3-0.

Därefter slog man mest ifrån sig och Leksand sköt 2 icingar på rad. Hulkkonen, som hade gjort en bra match, prickade sedan stolpen, varefter Olimb var nära styrning och Bergenström sköt Sperrle på axeln. Som sagt, marginalerna var inte med oss denna kväll.

Till slut fick man i alla fall in en redusering, Bergenstrlm slog in en retur från Sperrle, efter att Västerås varit riktigt, riktigt nära på att göra 4-0. Nu var det istället match igen och 3-2 var riktigt nära. Tiden rann dock iväg, Galbrait lämnade kassen, men då åkte man på ett lagstraff och Galbrait var återigen i kassen.

Man krigade på ända in i kaklet, men det gick inte denna gången och Västerås kunde, för 1:a gången på väldigt länge, slå Leksand hemma i ABB arena med 3-1.

2 dagar senare var det återigen dags för match. Nu borta mot 12:an i tabellen, Sundsvall.

Där var det Sundsvall som tog tag i taktpinnen de 1:a minuterna, men man lyckades inte etablera något tryck och Leksand kunde äta sig in i det hela och Sundsvall åkte på en utvisning. Den gamle moringen, Micke Simons.

Leksand försökte etablera tryck, men Sundsvall rensade, slog ner pucken till Galbrait. Leksand startade uppspel igen och Johan Hägglund kunde göra 0-1 för Leksand!

Spelet böljade mest fram och tillbaka efter målet, men Sundsvall fick nästan ett friläge, ett friläge som dock avstyrdes. En leksing åkte dock ut och Sundsvall fick sitt 1:a PP i matchen.

Man snurrade på bra inledningsvis, men så trubbades det av och Leksand kunde rensa gång på gång och bli fulltaliga. Man tog mer och mer tag i matchen och 0-2 var riktigt nära, men Gustav Lindvall i Sundsvallskassen höll tätt.

Lotvonen åkte istället ut och Sundsvall fick ännu ett PP. Leksand tog dock tag i pucken direkt och behöll kontrollen på det hela, rensade och teckte det som behövde teckas. Lotvonen kom in på banan igen och Leksand pressade på bra mot slutet av perioden, även om 1-1 var nära vid ett tillfälle.

Sundsvall åkte på en utvisning direkt i inledningen av 2:a perioden, men Leksand fick inte till sitt powerplay, även om man snurrade på bra och fick iväg några skott. Lindvall hade inga större problem med dem och Sundsvall kunde bli fulltaligt.

Leksand tryckte dock på för 2-0, men istället kom Sundsvall i en kontring och kunde göra 1-1, efter en passning och ett direktskott.

Leksand fortsatte dock att kriga på. Man pressade på ner mot Lindvall, Ollas och Källström sköt varsitt skott, men Lindvall var där. Även Aulins skott tog han.

Pressen mattades av lite, det var istället mycket kontringar med tama avslut från båda lagen, och därefter hände inte mycket alls, men så tog Sundsvall tag i det hela lite igen och var nära ett ledningsmål, men den styrdes utanför.

Bergenström fick ett jätteläge mot slutet av perioden, men lyckades inte sätta pucken bakom Lindvall. En Sundsvallsspelare åkte dock ut och Leksand fick avsluta perioden i PP. Man fick dock inte ut något av det, men fortsatte ligga på i början av sista perioden. Lindvall lämnade flera returer, men ingen var där och kunde slå in dem. Istället åkte Bergenström ut och det var PP för Sundsvall.

Det var inget powerplay av högre klass, nästan ingen klass alls, för Leksand redde ut det utan några märkbara problem och pressade sedan på för ett ledningsmål. Lindvall var dock bra i mål och istället tappade Aulin pucken, vilket sånär ledde till att Torell kunde sätta 2-1 för Sundsvall. Istället snodde Aulin tillbaka pucken och sköt ett skott, men Lindvall var fortsatt tät.

Istället försökte Sundsvall etablera tryck. Man fick iväg några riktigt farliga skott, men Galbrait gjorde några fina räddningar, innan ett skott träffade rakt i masken på honom. Han såg ut att ha riktigt ont ett tag, men åkte så ut från båset igen, dit han hade åkt för att få tillsyn på det.

Leksand fortsatte att försöka skapa tryck, men lyckades inte speciellt bra och Sundsvall kunde istället kontra. Man sköt utanför, men man behöll kontrollen över pucken och kunde så sätta 2-1, med knappa 8 minuter kvar att spela.

Ollas och Olimb var nära på att styra in Bergenströms skott, men lyckades inte. Man fortsatte dock att pressa på, men Svedberg tappade pucken och gav Sundsvall ett fint läge. Det avstyrdes dock, men en leksing åkte ut och Sundsvall fick återigen powerplay, vilket Leksand, som vanligt, klarade av på ett bra sätt.

Leksand pressade på bra mot slutet, Galbrait lämnade kassen, men Sundsvall lyckades göra 3-1 i öppen kasse. Vem gjorde det om inte Micke Simons.

Leksand gav sig dock inte, man försökte, precis som i senaste matchen, att kämpa ända in i det sista, men det gick inte och ännu en 3-1-förlust inkasserades. 1 poäng på 4 matcher är inte okej. 6-13 på samma antal matcher är inte heller okej. En riktigt rejäl svacka skulle man kunna säga. Det var dock bara att försöka lägga det bakom sig och se fram mot lördagens hemmamatch mot Malmö.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0