Sista omgången innan jul

Spelades i fredags, förutom Malmö - Leksand, som spelas nu ikväll och som sänds på TV10, med start 18:30, vilket gör att många där ute i vårt avlånga land kommer kunna följa matchen. I övriga matcher från den allra sista omgången innan jul gick det såhär:

Borås - Almtuna 4-2
Tingsryd - Oskarshamn 3-6
Troja - Sundsvall 3-4
Västerås - Södertälje 4-0
Örebro - Rögle 5-2
Mora - Bofors 1-2 SD

Örebro bara ångar på där uppe i täten. Man är nu uppe på 75 poäng, 5 före Bofors, som tappade poäng i Mora under kvällen. En mycket viktig poäng för Mora där.

Viktiga poäng plockade även Sundsvall och Borås i bottenstriden. Sundsvall är nu uppe på samma poäng som Almtuna, med med sämre målskillnad, vilket gör att man fortfarande är under sträcket. Man visar dock upp en betydligt bättre form än Almtuna för tillfället och det är bara en tidsfråga innan man är förbi Uppsalagänget i tabellen, som då är nere på kvalserieplats för att ens hålla sig kvar i Allsvenskan till nästa säsong. Snacka om floppsäsong man har haft där i Uppsala. Man har nu dock stärkt up litegrann med Martin Karlsson, som bekant fick lämna Leksand för några veckor sedan och som sedan dess har hållit till i Div. 1 och borlänge, där han har produserat ganska bra.

En annan som har fått lämna Leksand är Alexander Deilert. Axelskadan har satt rejäla käppar i hjulen för honom under hans tid i Leksand och han fick aldrig riktigt visa vad han gick för. Nu söker han sig neråt Tyskland för spel i den tyska andraligan.

Kvällens match blir en tämligen viktig sådan. För Leksands del gäller det att haka på Västerås, som plockade 3 pinnar hemma mot SSK, som också blandar och ger, precis som Leksand gör för tillfället. Det tillhör dock inte vanligheterna att man vinner nere i Malmö. Förra året var 1:a gången man lyckades med den bedriften sedan 2002 och senast lagen möttes, hemma i Tegera arena, gjorde Hannu Toivonen sin i särklass bästa insats i Malmötröjan denna säsongen och agerade vägg i Malmökassen. Återstår att se hur kvällens drabbning slutar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0