Bergochdalbanan fortsätter

Under onsdagskvällen hade Leksand, som sagt, ett gyllene tillfälle att återta den där direktplatsen till Kvalserien när Tingsryd gästade Tegera arena, eftersom att Västerås hade förlorat tidigare under tisdagen.

Det var tyvärr en ganska lång skadelista på de blåvita. Bergenström har en revbensskada, Prestberg är höftskadad och Tommy Enström känner av huvudverk av något slag. Dessutom är Deilert utlånad till Borlänge och Filip Forsberg laddar upp inför J-VM.

Leksand öppnade bäst och Johan Ryno prickade stolpen efter bara någon minut. Därefter räddade Zajkovski lite turligt med axeln, när Hurtubise drog iväg en pärla. Tingsryd var dock inte ofarliga de heller. Dustin Johner var nära på att ge smålänningarna ledningen, men fick inte riktigt träff på pucken och Hanses kunde hålla den.

En ganska jämn period spelmässigt, men skottmässigt var Leksand överlägsna. 12-3 vann man skotten med, men Zajkovski storspelade. En bra och rolig 1:a period.

2:a inleddes med ett ganska bra PP för Leksand, men Tingsrydsspelarna offrade sig bra och Zajkovski var stabil. Man skulle också få ett PP, när Jon Knuts åkte ut 2+10 för Checking to the head på Koivisto, som dock kunde ta sig av isen för egen maskin.

Powerplayet man fick var dock inget att hänga i julgranen, Leksands box var riktigt stabil och efter att man blivit fulltaliga pressade man tillbaka Tingsryd rejält ett tag. Olimb hade bl.a. bud på mål, men Zajkovski var fortsatt tät. Tingsryd var inte ofarliga de heller, precis som i 1:a perioden. Man stack upp då och då och skapade minst lika farliga lägen som Leksand. Dock inga mål. 0-0 stod sig även efter 2:a perren.

I sista perioden kom dock målet, och det var Tingsryd som gjorde det. Efter drygt 3 minuters spel kontrade man på tekning, sköt ett dåligt skott, som tyvärr gick ut i slottet och där kunde man slå in ledningspucken in the 5th hole, som man kallar det, mellan benen på Hanses.

Leksand lade i ytterligare en växel och tryckte på bra. Bra snurr nere hos Zajkovski, men denne var fortsatt tät och leksingarna lyckades inte förvalta de lägen man skapade sig. Olimb skulle t.ex. bara lyfta in pucken, men lyckades inte få upp den och Tingsryd klarade strupen med en hårsmån.

Leksand fortsatte att trycka på bra, men Tingsryd försvarade sig bra och stack på de kontringar som uppstod när leksingarna forserade framåt. Faktum var att man nästan hade farligare lägen än vad Leksand hade, som dock tog en timeout och plockade Hanses. Man fick dock inte till det och Tingsryd kunde vinna med 1-0, efter en bra match, där dock Leksand var alldeles för ineffektiva.

Övriga matcher slutade såhär:
Rögle - Troja 4-2
Sundsvall - Malmö 3-4 str
Almtuna - Mora 5-3
Bofors - Örebro 4-0

Riktigt starkt av Bofors att slå tillbaka serieledarna, dessutom nolla dem med 4-0! Starkt! Nu är man bara 4 poäng från serieledning och båda dessa lag har ryckt åt sig en rejäl lucka ner till Västerås på 3:e plats, 11 poäng bakom Bofors.

Starkt också av Almtuna. Mycket välbehövliga poäng för Uppsalagänget. Även en viktig poäng för Sundsvall där i bottenstriden.

Div 1:
Grupp A
Kiruna - Kalix 4-2
Klemensnäs - Boden 2-6
Asplöven - Piteå 3-1

Grupp C
Tierp - Ore 4-3
Enköping - Hedemora 7-1
Hudiksvall - Söderhamn 4-3 SD
Falu IF - Lindlöven 4-2
Surahammar - Borlänge 4-6

Borlänge, dit Deilert som sagt är utlånad, vinner med 6-4 på bortaplan mot Surahammar. Starkt!

Starkt även av Enköping, men främst måste vi ju lyfta fram Söderhamn, som gör en riktigt bra match borta mot Hudiksvall.

Grupp D
Visby - Åker/Strängnäs 3-4

Grupp E
Vita hästen - Mjölby 7-4
Vimmerby - Grästorp 10-2
Arboga - Skövde 3-2 SD
Mariestad - Tranås 6-5
Kumla - Gislaved 2-1

Vimmerby. Vad ska man säga? Som man ångar på, bara vinner och vinner, gör bra match efter bra match. Riktigt starkt!

Noteras kan också göras att Hästen vinner Östgötaderbyt mot Mjölby hemma i Himmelstalundshallen med 7-4.

 Grupp F
Halmstad - Helsingborg 1-0
Karlskrona - Kungälv 6-3
Mörrum - Kallinge 3-2 SD
Nybro - Pantern 0-2
Kristianstad - Olofström 4-3

Starkt där av Mörrum. Kallinge har haft vissa problem på senaste, men man är ju ändå klara för Allettan sedan länge.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0