Läget i Leksand

Ännu en tid av cilly season har gått och som de flesta av er säkert redan vet har det inneburit både bra och mindre bra övergångar hos Leksand.

Man har tappat flera av de spelare som under den gångna säsongen var nyckelspelare.

Daniel "Hempa" Hermansson har kritat på för Almtuna.

Stefan Gråhns följde hans fotspår och har även han skrivit på för Uppsalaklubben, som storsatsar.

Det tyngsta tappet är nog dock ändå vår egen Jesper Ollas, som nu har beslutat sig för att gå till en Elitserieklubb. Inte vilken som helst, utan Brynäs, av alla klubbar. Naturligtvis ett ruskigt stort tapp, men på sikt tror jag ändå det är bra för Ollas, för nu kan han fortsätta utvecklas som han ska och klart man som spelare vill spela på så hög nivå som möjligt, om chansen finns och man är redo för det, vilket Ollas är nu. Han kommer med största sannolikhet återvända till Leksand tids nog, men likväl kommer det bli ett rejält avbräck i nästa års lagbygge.

Även den unge talangen vicror Rask, som det skrevs och lovordades så mycket om innan och under 1:a halvan av den gångna säsongen har även han bestämt sig för att lämna. Under 2:a hälften av den gångna säsongen blev det mest J20-spel för Rasken, men Leksands IF tar avstånd till alla rykten kring detta som har cirkulerat på nätet.

En annan ung talang, Daniel Gunnarsson, har även han valt att lämna och därmed tacka nej till ett kontraktsförslag.

också den f.d. Södertäljespelaren, Tomas Kollar, har nu följt efter sin dåvarande tränare, Leif "Strumpan" Strömberg, som han både har stått under i SSK och Leksand, till Malmö, där han nu är klar för 2 år, liksom Strumpan själv. Som ass. coach får Strumpan där Ulf Taavola, som på senaste har hållt till i Div. 1, där han har coachat Boden.

Annars tappar även Malmö flera tongivande spelare, ja, faktiskt nästan hela laget. Den senaste att lämna var Markus Svensson, som nästa år troligen kommer agera båsöppnare åt Viktor Fasth i AIK. Även den andre målvakten, Jonatan Bjurö, har börjat söka annat. Mikael "Sälen" Wahlberg, Markus Olsson, Viktor Svensson, Tomas Larsson, Lucas Sandström och PA Lundström är några andra som har lämnat.

Man har dock plockat in ovan nämnda Tomas Kollar, Lukas Kihlström och Alexander Ribbenstrand från västerås. Dessutom har Weihager, Alvarez, bröderna Westerholm, Robert Olsson m.fl. skrivit på och förlängt sina kontrakt.

Betydligt mer glädjande för Leksands del är att Pelle Prestberg, återigen, är klar för 2 år i klubben, precis som senast, innan han inför den gångna säsongen återvände hem till Karlstad. Han lär fortsatt leverera, även om det där riktiga hjärtat för klubben kanske inte finns där. Prestberg är hursomhelst en spelare man kommer ha stor nytta av och som kommer leverera och naturligtvis också agera ledartyp i det Leksand, som även nästa år, kommer bli förhållandevis ungt.

Ett annat glädjande nyförvärv, eller kanske snarare en hemvändare, är Gabriel "Gabbe" Karlsson, som efter 2 år i Timrå är klar för Leksand. Även han kommer få dra ett stort lass kommande säsong och kommer bli en mycket viktig del i lagbygget.

Tobias Forsberg, bror till Johan Forsberg i Skellefteå och som var i Västerås senaste säsongen, är även han klar för Leksand. Kanske ingen poängmaskin, men kan bli intressant ändå. Känns som att man hittills har värvat bra.

Ett annat viktigt namn som har förälngt är Jens Bergenström, som nu, när Ollas är borta, får anses som "Mr Leksand". 2 säsonger till blir det i klubben och det tackar vi enormt mycket för. Hade han försvunnit hade stommen varit borta, Ollas, Bergenström och Hägga. Hur det går för just Hägga, Moe, Erkgärds, Luukkonen, Hulkkonen, Lotvonen, Alcén etc. som har fått sparken/ombetts att söka ny klubb vet jag inte. Har inte hört något mer på den fronten. Inte mer än att Alcén möjligen skulle kunna vara ett namn för Malmös lägre kedjor, eller om Hästen har råd att behålla honom till nästa säsong.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0