Säsongens andra hemmamatch

Mot Almtuna. Ett lag som nog överraskade de flesta förra säsongen genom att, främst, vara grymt starka på hemmaplan i Gränbyhallen. Inte nog med det så hade de en av seriens bästa målvakter i form av Fredrik Pettersson Wentzel, även kallad PW. Denne har man kvar och har således en minst lika bra målvakt i år.

Innan matchen kom en militärklädd gubbe ner från jumbotronen med pucken, till ljudet av helikoptrar. Matchpucken sponsrades nämligen av Soldat i Dalarna. Lite kul sådär.

Hursomhelst så tog Leksand tag i pucken direkt. Almtuna bröt och försökte sig på en kontring, men leksingar bröt och vände spelet igen. Första skott på mål fick Olimb iväg, men PW blockerade. Leksand försökte sig på ett skott till, men Almtuna täckte, kontrade och Tommy Enström åkte ut för fasthållning.

PP för Almtuna alltså, men Leksand spelade lugnt och stabilt. Olimb slängde sig och fick ut pucken, Kenny Källström snodde helt enkelt pucken för en Almtunaspelare, Svedberg agerade lugnt och säkert och Hulkkonen rensade.

Efter utvisningen fortsatte man att spela bra och sköt tätt utanför. PW plockade ännu ett skott och ett Almtunauppspel stoppades på blå.
Plötsligt började man slarva mer. Patrik Norén slarvade till ett kanonläge för Almtuna, men han tappade pucken och leksingar tog hand om den. Man fortsatte dock att slarva och några minuter senare var Almtuna nära 0-1, men Galbrait, som gjorde sin 1:a match i Leksandskassen, räddade den.

Hägga åkte ut för hakning och Almtuna fick återigen spela PP. Den här gången fick man mer snurr på det hela, men Galbrait var bra i målet och styrde ut skotten som samtidigt Hempa täckte bra.
Man klarade av det hela och fick istället spela powerplay. Det funkade dock inte så bra. Bergenström försökte sig på att gå in närmsta vägen, men PW höll pucken och målburen flyttades ur sitt läge.

Almtuna spelade bra och kunde rensa gång på gång. Precis när man blev fulltagliga sköt Svedberg högt, högt över Almtunamålet och passade sedan fel, vilket gav Almtuna ett 2 mot 1-läge, men Galbrait var bra med på den. Även ett jätteläge räddade han strax därefter när Leksand gjorde ett uruselt byte. Det var mycket Almtuna mot slutet av perioden, men precis i slutskedet av perioden var Pesonen riktigt nära att styra in 1-0, men PW räddade.

Pesonen öppnade på samma sätt i den 2:a perioden när han var nära på att styra in ett skott från Olimb.
Leksand fortsatte att trycka på, men PW var omutlig i Almtunakassen. Almtuna dumpade in för byte och pressade därefter ganska bra, men Galbrait blockerade. Strax därefter blockerade Knuts skott, men Almtuna fortsatte att trycka på. Man var det bättre laget, men så stack Ollas plötsligt upp och var ruskigt nära på att trycka in 1-0.

Istället var det Fredrik Vestberg som gjorde 0-1 för Almtuna strax efter. Galbrait tyckte det var hög klubba, men icke. 0-1 var det, men då var det som Leksand vaknade till. Man pressade på riktigt bra, men fick inte in pucken och lika plötsligt som energin kom, lika snabbt försvann den, för plötsligt kom man ingenstans igen.

Powerplay blev det dock, men ingen större press där. Passningsspelet var bra, men man fick aldrig till några vidare skott och Almtuna kunde rensa och bli fullt.
Galbrait lämnade en farlig retur, men lyckades slå iväg den själv.

Almtuna åkte på ännu en utvisning, men Leksand fick inte till PP-spelet. Man slog in pucken i zon och Almtuna rensade lika snabbt. Enström sköt utanför och Pesonen rakt i magen på PW.
Så åkte Bergen ut och det var spel 4 mot 4. Där blev det dock inget, inte heller i Almtunas dryga minut i powerplay därefter. Nära 2-0 var det dock i slutet av perioden när Almtuna, precis som i den 1:a perioden, pressade på. Galbrait var inte med på noterna riktigt, men backarna var med och ställningen stod sig, 0-1.

Leksand började att pressa bra i sista perioden, men PW var riktigt bra i mål. Paulsson i Almtuna fick nästan friläge, men tappade pucken och Leksand fortsatte att återigen trycka på och var nära på att få in den, men Almtuna lyckades styra undan.

Spelet jämnades ut en aning och det var chanser åt båda håll. Chanser är kanske att ta i, men skott i alla fall, men båda målvakterna stod upp bra och Galbrait fick bl.a. göra en dubbelräddningh.

Almtuna åkte på ännu en utvisning. Pesonen lade på mål, men PW var bra med på den, men hann inte upp igen innan Bergenström fick tag i pucken, lade den förbi en liggande PW, till Hempa, som bara hade att slå in 1-1!

Efter målet fortsatte man att trycka på och Alcén sköt tätt över. Intensiteten lade sig dock en aning och Almtuna kom tillbaka lite och lite vindrutehockey stundade. Lagen utbytte chanser med varandra, men båda målvakterna var bra med på puckarna, ända till Hermansson, återigen, gjorde det snyggt när han vände bort sin back och slog in ledningspucken för Leksand fram till 2-1!

Man fortsatte att trycka på efter målet. Olimb sköt på täckande spelare, Enström sköt ett skott som PW styrde ut över plexit och Svedberg sköt i kortsargen, men ingen leksing var framför mål, dit pucken letade sig.
Almtuna fick till några skott, men Galbrait var bra med på skotten och man tog timeout.

Efter timeouten var det inte mycket tid kvar att vinka på för Almtuna, men PW stack ur kassen och Galbrait gjorde en jätteräddning när Almtuna tryckte på. Leksand missade det öppna målet, men så fick Hermansson, ännu en gång, tag i pucken och frispelade Alcén, som bara hade att slå in 3-1 i öppen kasse och 3 poäng var säkrade!

Detta var den ända matchen för kvällen, men i lördags, då omgång 2 spelades klart, storsegrade Växjö borta mot Troja med 8-2. Troja har därmed överlägset sämst målskillnad, -11, efter 2 matcher. Man ligger dock på samma poäng som Mora, som fortfarande står kvar på 0. Det är de ända 2 lag som inte har tagit poäng efter 2 spelade matcher. Mora fick nämligen stryk med 0-2 hemma i FM-Matsson arena. Mora och Borås var de ända lagen som inte gjorde mål, när Örebro vann med 0-3 borta mot Borås. Örebro och Växjö ligger därmed på exakt samma, inte bara poäng, utan även +/-, gjorda mål och således också insläpta mål. Man har 6 poäng var, har gjort 11 och släppt in 3. Vi får se vilket av lagen som placerar sig först efter morgondagens drabbningar, då Växjö tar emot Borås och Örebro Mora. Sett till tidigare säsonger borde Växjö ha en lättare uppgift framför sig, men sett till inledningen den här säsongen har Borås övertygat bra mycket mer än Mora.
I övrigt möter Rögle Oskarshamn, Troja Tingsryd, Malmö Bofors och Sundsvall Västerås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0