Första bortamatchen

1:a bortamatchen för säsongen. Oskarshamn - Leksand.

Oskarshamn inledde bäst och fick till ett skott som gick över. Därefter åkte man på en utvisning och det var PP för Leksand.
Powerplayet var inget att hänga i julgranen, det var alldeles för långsamt och omständigt. Oskarshamn rensade och Leksand kom inte till några större farligheter.

Henrik Andersén, som blev känd över hela Sverige förra säsongen efter sin spektakulära målgest, när han flög genom plexiglaset, sköt ett skott, som han själv gick på returen på, strax efter att Oskarshamn blivit fulltagliga, men Holmström i Oskarshamnskassen var bra med på den. Han var även bra med på Bergenströms skott strax därefter, när han tog sig förbi 2 backar. Dock hade han inget att sätta emot när Johan Alsén stänkte in 0-1 till Leksand några sekunder senare, efter 2 backpassar.

Leksand fortsatte att trycka på och Tommy Enström fick ett bra läge, men sköt högt över. Istället åkte David Åslin ut, i offensiv zon, och det väntade boxplay för Leksand. Oskarshamn snurrade på bra, men Leksand stängde till riktigt bra samtidigt som Hanses, som även stod denna match, var riktigt stabil i kassen.

Oskarshamn fortsatte dock att ha mycket puck efter att Leksand blivit fulltagliga och fick ännu ett powerplay som betalning för det, när Åslin, återigen, åkte ut.
Oskarshamn snurrade på ganska bra även nu, men Leksand stod upp bra och Andersén rensade effektivt. Man klarade av boxplayet och fick istället spela powerplay, när Leksandsbekante, Tobias Holm, åkte ut för roughing.

Då tog det inte många sekunder innan Daniel "Hempa" Hermansson utökade ledningen till 0-2, men Oskarshamn reduserade direkt därpå fram till 1-2 och det var slutresultatet efter 1:a perioden.

2:a perioden inleddes så bra den kunde, för efter 1:13 gjorde David Åslin 1-3 och åtgärdade därmed sina 2 utvisningar i 1:a perioden.

Ollas kom sedan 1 mot 1, men skottet täcktes ner i sarghörnet. Ljungqvist i Oskarshamn försökte sig sedan på ett skott, men även det skottet täcktes, nu  upp i skyddsnätet. Man fick sedan ännu ett läge, men Hanses lade kyligt handsken på pucken, efter viss grötighet framför mål.

Leksand åkte sedan ut för 6 man på plan. Henrik Andersén fick sitta av den.
Oskarshamns PP var dock inte alls bra, alldeles för stillastående och Hanses gjorde ännu en kylig plockräddning.

Därefter blev det problem med isen och en gubbe med ishink fick gå in på planen och åtgärda problemet.

Efter att isen var fixat fick Bergenström till ett skott med en Oskarshamnsspelare hängande i hasorna, men Holmström räddade. Hanses plockade sedan ytterligare ett skott, likasom Holmström, efter att Hempa sköt.

Oskarshamn hade visst tryck efter att isen blev lagad, men Olimb fick ett fint läge efter slarv i Oskarshamnsförsvaret, men Holmström var bra med på den. Leksand behöll dock trycket. Olimb fick ännu ett läge där Norén tog hand om returen, men strax utanför. Norén var het, lite för het visade det sig, för han åkte ut strax därefter. Även Hägga åkte ut och Oskarshamn fick spela 5 mot 3 i närmre en minut. Dock gick det alldeles för långsamt och Leksand bröt och rensade enkelt.

Efter utvisningarna var det fortsatt mycket Oskarshamn med puck, men det gick alldeles för långsamt och Hanses plockade enkelt och backarna rensade.

Martin Karlsson åkte ut mot slutet av perioden, men Oskarshamn fick inte till sitt PP nu heller och Leksand vann perioden med 0-1.

Sista perioden öppnades bäst av Oskarshamn. Man hade högre fart än de 2 tidigare perioderna, samtidigt som Leksand inte riktigt fick till det. Några större lägen blev det dock inte och Leksand växte in i perioden efter några minuter. Dock var det Oskarshamn som hade det mesta av spelet och Leksand tog timeout.

Efter timeouten spelade man något bättre, men man spelade mest på sin ledning. Det kan vara farligt att backa hem för tidigt, men det såg stabilt ut bakåt och Oskarshamn lyckades, trots något högre fart, inte riktigt få till det.

5 mot 3, ännu en gång, fick man hursomhelst chansen till när Leksand klantade till det och var 6 man på isen, igen, och Hulkkonen tacklade en Oskarshamnsspelare i ryggen.

Det tog bara 26 sekunder för Oskarshamn att redusera fram till 2-3 och därefter fortsatte man att trycka på i spel 5 mot 4.
Leksand redde dock ut det, men Oskarshamn hade tagit över helt. Skulle Leksand orka hålla undan perioden ut?

Man hade inte mycket i spelväg och Oskarshamn fortsatte att pressa på. Leksand slog i princip bara ifrån sig. Inte nog med det, Jussi Pesonen åkte ut med knappt 3 minuter kvar. Ett gyllene läge för Oskarshamn att kvitera och man satsade allt på ett kort och tog ut målvakten för att spela 6 mot 4.
En Oskarshamnsspelare kom fri i slottet, men Hanses gjorde en kanonparad och höll pucken!
Oskarshamn fortsatte att trycka på, men tiden rann iväg.
Med 10 sekunder kvar åkte Norén ut och det blev tekning nere hos Hanses. Sista möjligheten för Oskarshamn och ja, det blev mål, med 2 sekunder kvar. 3-3. Det var inte vem som helst som gjorde det heller, Tobias Holm...

Förlängningen öppnades bäst av Oskarshamn, men så fick Ollas ett bra läge och Olimb slängde in pucken mot mål. Där var Kenny Källström och styrde in 3-4!
2 poäng blev det i alla fall, men det är snarare en förlorad poäng än 2 vunna.

Den ända övriga matchen ikväll var Borås - Örebro och där vann Örebro med 0-3.
Nästa match är på tisdag, då hemma i Tegera arena, mot Almtuna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0