Fin vändning!

Fel matchdag av mig i förra inlägget. Fredag skrev jag. Det var igår, lördag.

Rätt lag var det i alla fall, Sundsvall på bortais i Gärdehov. Det var också Sundsvall som öppnade bäst. Man tog sig in i Leksands zon och höll sig kvar där, ända tills Källström till slut fick ut pucken. Sundsvall gav sig dock inte utan tog sig återigen in i zon. Därefter fick Leksand en riktigt bra målchans ur ingenting, när Erkgärds passade Hempa, som tyvärr missade skottet.

Leksand kom in lite mer i perioden och vågen stod och vägde. Erkgärds öppnade den här matchen betydligt bättre än senast mot Västerås, när han blev tunnlad det första han gjorde. Nu ordnade han en tekning i offensiv zon, men det blev inget av det. Istället åkte Hägga ut och det var PP för Sundsvall. Man försökte etablera tryck och lyckades lite halvt, men sköt mest rakt på Galbrait, som nu verkar ha tagit över som förstakeeper, trots Hanses fina inledningsmatcher.

Även Lotvonen åkte ut och det var spel 5 mot 3 för Sundsvall. Då blev det mål. Zetterström sköt ett skott som Galbrait lämnade retur på och den var Sundsvallsspelare först på och det var 1-0.

Leksand var sedan nära en kvitering direkt, men inget mål där. Powerplay blev det dock när en sundsvallare åkte ut. Powerplayet var riktigt bra. Ett skott från Källström, som det blev retur på, var väldigt nära att tryckas in, men Sundsvallskeepern höll målet fritt från puckar än så länge.

Efter powerplayet, som trots allt var riktigt bra, gjorde Enström en farlig dragning på blå, men lyckades reda ut det, men kviteringen hängde återigen i luften när Ollas sköt efter tekning i anfallszon, pucken låg fri och Olimb hade öppet mål, men pucken hoppade över klubban. Norén sköt när det var mycket folk framför mål, men Sundsvallskeepern lyckades hålla pucken. Sedan var det mål, men domaren tyckte inte att pucken var lös, så han blåste för blockering, så ställningen 1-0 stod sig efter 1:a perioden. Skotten vann dock Leksand med hela 5-16.

2:a perioden öppnades med 2 jättelägen för Leksand. Först Olimb som sköt ett skott som det blev retur på. Pesonen skulle bara slå in den, men en sundsvallare hakade upp klubban för honom. Sedan var det Bergenström som serverade Ollas, men målvakten räddade.

Så åkte ovan nämnde Bergenström ut och det var återigen PP för Sundsvall. Man etablerade hyfsat tryck, men Galbrait gjorde några fina benparader och fredade kassen. Precis när Leksand blev fulltagliga skar istället Henrik Andersén in framför mål och slog in kviteringen fram till 1-1 vid bortre stolpen! Man var sedan nära 1-2, men 1-1 stod sig. Sundsvall kom sedan 2 mot 1, men chansen rann ut i sanden. Man fick ändå ett läge, men Galbrait var bra med och ställningen stod sig, ända tills Oskar Johansson, som även gjorde 1-0 för Sundsvall, fick på ett snabbt skott från blå och det var ledning för Sundsvall med 2-1. Det höll sig dock inte länge, för bara 27 sekunder senare lämnade Sandberg återigen en retur, som Bergenström var där på och det var återigen kviterat, 2-2!

Sundsvall pressade dock på för ett ledningsmål, men Galbrait var ordentligt uppvärmd i målet och gjorde några fina räddningar.
Leksand reste sig sedan och tryckte istället tillbaka Sundsvall riktigt rejält. Sandberg räddade bl.a. med axeln, men återigen var det en retur som stälde honom, när Tommy Enström sköt och returen slogs in till 2-3 för Leksand av ingen annan än Jens Bergenström!

Leksandsledning för första gången i matchen och man tryckte även på för 2-4. Sundsvall sköt icing och Rask sköt direktskott på tekningen, men Sandberg räddade och ställningen 2-3 stod sig efter den 2:a perioden.

Sista perioden började bäst för Sundsvall, men kraften försvann direkt när man åkte på en utvisning. Då tog det bara 14 sekunder innan Daniel Hermansson slog in det där 2-4, efter att Sandberg återigen lämnat retur, som Hempa själv var där och tog hand om. Skottet styrdes via en skridsko, men mål är mål.

2:14 senare frispelade Bergenström, som återigen var riktigt bra, Olimb, som slog in 2-5 mellan benen på Sandberg i Sundsvallskassen.

2-6 var sedan ruskigt nära. Leksingarna jublade t.o.m. men domaren såg aldrig att pucken var inne, så inget mål där.
Sundsvall försökte trycka på, men fick inte till det. Leksand tog det lite lugnare nu, bevakade mest sin tremålsledning, men trots det ökade man på till en fyramålsledning och 2-6 när David Åslin snurrade upp hela Sundsvall, inkl. Sandberg och bokstavligt åkte in med pucken i mål!

2-7 var sedan också nära. Ollas spelade Olimb, som sånär kunde slå in den. Leksand hade lekstuga och Sundsvall hade inget att säga till om. Man försökte gå till anfall, men Norén bröt effektivt och stoppade.

Jon Knuts åkte sedan ut och knappa minuten in i powerplay reduserade Sundsvall till 3-6 efter en styrning framför mål.

En Sundsvallsspelare åkte ut och Leksand tryckte på bra, men Sandberg var med på noterna och ville inte gärna släppa in något mer skott.
Sundsvall klarade av boxplayspelet, men Leksand fortsatte att trycka på. Alcén sköt ett tungt skott från slottet, likaså Hermansson. Ollas kom fri och försökte med en finnt där han bara petade pucken, tätt utanför.
Sandberg fick till slut kapitulera ännu en gång, med 15 sekunder kvar, efter riktigt klappklapp-spel, där Martin Karlsson till sist slog in slutresultatet, 3-7!

Storseger alltså och i övriga matcher kunde man konstatera att Örebro fortsätter att vara ända obesegrade laget. Nu slog man Bofors borta med 2-3, samma siffror som Malmö slog Tingsryd med.
Växjö hakade på Örebro när man slog Almtuna i Gränbyhallen med 2-4. Almtuna som har dalat lite i tabellen och tappat bl.a. Oskarshamn, som nu har 2 raka segrar efter att ha slagit Troja med 4-1 hemma i Arena Oskarshamn. Mora har helt plötsligt fått upp ångan och har nu plötsligt 6 poäng, nu efter att man slog Borås med 3-2.

Örebro leder alltså fortfarande serien med 18 poäng. Det är 3 före Växjö och 4 före Leksand. Efter Leksand är det ett litet hopp ner till Oskarshamn, som faktiskt är 4:a.
På kvalplatserna neråt hittar vi numera Bofors med 4 poäng och Troja med 5. Det är samma som både Sundsvall och Borås, men Troja har sämst målskillnad av de 3.

I Div. 1 leder inte helt oväntat Björklöven Grupp A efter 5 spelade matcher med maximala 15 poäng. 2:a är Piteå med 12 och 3:a är Kiruna. Den placeringen kan man dock förlora till förmån för Asplöven, som är 4:a med en match mindre spelad. Därefter följer den gamla Allsvenska klubben Teg med 7 poäng efter 6 spelade matcher. Ett annat gammalt Allsvenskt lag, Boden, ligger 6:a, med 2 matcher mindre spelade än Teg.

I Grupp D utklassar Huddinge allt motstånd hittills. Man har en målskillnad på 30-4 efter 5 matcher och har så klart maximala 15 poäng. 2:a är Visby och 3:a är Wings, men båda de har en match mer spelad, men är trots det 1 resp. 5 poäng bakom Huddinge. Vallentuna ligger sist i gruppen och är ända laget utan poäng än så länge.

I Grupp E, där både Vita hästen och Mjölby spelar, går det bra för Hästen, men mindre bra för Mjölby. Vita hästen leder serien efter 5 spelade matcher med 14 poäng. Det är 4 före Skövde, som är 2:a på 10. Sedan har Tranås, Mariestad, Skåre och Sunne 9 pinnar och det skiljer ändast 5 mål mellan lagen.
Mjölby ligger näst sist, med 3 inspelade poäng, men det är bara en poäng upp till Kumla och 3 upp till Grästorp, som är nya i serien om jag inte misstar mig. Västervik, som spelade i Grupp E förra säsongen, spelar numera i Grupp F, där man ligger 6:a med 6 poäng, samma som Kungälv, som ligger bakom. De båda har faktiskt även exakt samma målskillnad. Det är en poäng upp till Gislaved och Olofström, som ju var i kvalserien till Allsvenskan i våras, och en poäng ner till Halmstad och Mörrum och 2 poäng ner till Pantern, som ligger sist i serien, men det är, som ni ser, riktigt jämnt där.

I övrigt kan man notera att Motala, MAIF, slog Alingsås hockey med hela 10-2 idag i Div. 2. Där toppar man, i och med det resultatet, den serien efter en spelad omgång.

För min gamla klubb, eller där jag spelade som knatte, HC Wettern, inleds årets säsong den 15:e oktober, borta mot Skyllingaryd, i Div. 3.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0