Daladerby på bortaplan

Ja, alltså i FM Mattsson arena i Mora, mot Drakarna.
Leksand saknade både Kollar, som har varit skadad en längre tid, Olimb, Galbrait, som har problem med ett knä och JLGP, som faktiskt har anlänt till byn, men som har åkt på en mindre skada.

Det var Mora som kom med matchens 1:a anfall, men det blev inget av det.
Leksand atackerade i form av Svedberg, varpå Martin Karlsson fick iväg några hyfsade skott och Ollas sköt utanför. Pigg öppning av Leksand.

Håkan Bogg var nära på att komma fri för Mora, men Stefan Erkgärds jobbade bra hemåt och fick tag i pucken. Jon Knuts skar sedan igenom, men kom lite för nära Hansen i Morakassen, som verkar ha tagit över lite efter Lasse Johansson, som inte har sett stabil ut på senaste. Dock kom Knuts lite för nära och kunde inte trycka dit den.

Pesonen åkte ut efter dryga 9 minuters spel, slashing. Leksand gjorde det dock bra och Norén täckte skott, varpå Ollas kom fri i boxplay när moringarna gick bort sig lite, men Hansen räddade. Istället gjorde Mora 1-0 efter skott av Heino och styrning av Viksten.

Mora tog över ännu mer efter målet och Leksand spelade väldigt passivt. Ollas försökte dock, men skottet gick på täckande ben.
Iliakis, som jag har för mig spelade NHL förr om åren, fick iväg ett skott som Hanses räddade enkelt, men ändå släppte retur på.

Leksand skapade lite tryck mot slutet av perioden, Hempa hittade nästan Pesonen framför mål och Hägga fick ett riktigt bra läge när han mer eller mindre blev fri, men inget mål där och ställningen 1-0 stod sig efter den 1:a perioden.

2:a perioden började med ett jätteläge för Mora, där Jakobs så när kunde få in 2-0. Därefter blev det halvfarligt och Martin Karlsson åkte ut för Leksand.

I boxplay slarvade dock Hansen lite bakom mål, Alcén fick tag i pucken och kunde göra 1-1! Ännu ett mål i BP.

Därefter var det Moras tur att åka på en utvisning, Tuokko för hakning.
Leksand skapade dock inte så mycket och man åkte på en utvisning emot sig istället.

Inga mål där heller, men efter att båda lagen blivit fulltagliga var Mora nära jätteläge, men Leksandsback hann emellan och täckte skottet.

Leksand fortsatte dock att snurra alldeles för mycket. Det var inte rakt på mål, utan man passade och passade istället.
Knuts fick i alla fall iväg ett skott som gick tätt utanför, men så fick Mora 2 jättelägen när Henrik Eriksson först drog Hanses så han var uppe och köpte en korv, men lyckades trots det hinna över och rädda. Sedan en dubbelchans som Bergenström täckte 2 gånger om. Mora var betydligt hetare och ville mer såg det ut som.

Leksand gav sig dock inte utan kom tillbaka och fick ett halvfarligt läge efter en retur av Hansen som Bergenström var där och högg på. Sedan sköt Ollas ett skott som styrdes på skridskor och gick tätt utanför. Dock var det Mora som skapade de hetaste chanserna när Tony Lagerström t.ex. blev fri, sköt över, snappade upp returen och så när fick in ledningspucken. Iliakis sköt så i stolpen och så åkte Pesonen ut för crosschecking. Då tog det inte många sekunder innan Zettergren sköt ett direktskott som letade sig in bakom Hanses och Mora var återigen i ledningen.

Leksand fick dock avsluta perioden i PP efter att Viktor Amnér åkt ut.
Där sköt Johan Svedberg i stolpen, men annars fick man inte ut mycket av det och det var fortsatt Moraledning inför sista perioden.

Mora blev fulltagliga bara några sekunder in i densamma, varpå Hempa drog iväg ett snabbt skott, tätt över. Så åkte Svedberg ut och det var återigen BP för Leksand.

Moras powerplay var bra och Jakobs var nära på att styra in 3-1, men icke. Man nitade dock fast pucken nere i Leksands zon, snurrade på bra och Viksten var återigen snubblande nära på att slå in 3-1, men Leksand höll emot och redde ut det hela.

Det var dock Mora som fortsatte att styra och ställa, skapade lägen och tryckte tillbaka Leksand. Man lyckades sticka upp ibland, som när Andersén sköt och Knuts var nära på att slå in returen, men annars var det mest Mora för hela slanten. Plötsligt, mitt i all Morapress, jobbade Pesonen fram pucken till Källström som sköt. Hansen lämnade retur och där var Victor Rask och slog in kviteringen fram till 2-2!

Hulkkonen hade sedan ett läge att ge Leksand ledningen, men Hansen var bra med på den. Även Bergenströms fräckis vid ena stolpen tog han.
Samme Rask som gjorde målet sköt sedan igen, Hansen lämnade återigen retur och där var Knuts, men skottet gick utanför.

Mora var sedan lite för heta på gröten och fick en utvisning mot sig för för många spelare på banan. Leksand förvaltade det dock inte väl och Tommy Enström åkte istället ut för slashing så att det blev spel 4 mot 4.

Mora tryckte på mot slutet av perioden, men Hanses var bra med i målet och förlängning väntade, igen. 6:e raka matchen utan 3 poäng för Leksand.

I förlängningen var det Leksand som öppnade bäst. Man sköt flera skott, men rakt på Hansen. Så fick Mora ett jätteläge, Jakobs kom fri, men Hanses räddade! Så var det Leksands tur, Källström kom framrusande, men Ollas var tyvärr i målgården och straffar väntade istället.

Jussi Pesonen var först för Leksand, gjorde en dragning, men inget mål.
Martin Johansson för Mora satte däremot pucken bakom Hanses.
Jesper Ollas sköt ett snabbt skott, rakt upp i krysset bakom Hansen!
Zettergren lade nästa straff för Mora, Hanses räddade!
3:e straffen lade Daniel Hermansson, utanför.
Henrik Eriksson 3:e för Mora, även han utanför.

Det blev alltså Golden goal-straffar och där var Ollas först och satte pucken mellan benen på Hansen! Rodin i Mora missade och Leksand kunde vinna med 3-2!

I övrigt skrällde Tingsryd hemma mot Växjö och vann med 2-0!
Det andra topplaget, Örebro, spelade igår och slog då Borås med hela 7-4 hemma i Bern arena.
Även andra topplag var i farten igår, Malmö och Oskarshamn. Där vann Malmö i Oskarshamn med 0-2.
Annars var det inga anmärkningsvärda resultat ikväll, Almtuna slog Sundsvall med 4-2 och Bofors Västerås med 3-2.

Vi måste ju så klart också notera Modos båda rekord i Elitserien. I torsdags klarade man av bedriften att inte göra mål på 4 hela matcher! 4:e raka matchen utan ett ända mål framåt, 0-3 mot Färjestad. Sett till tiden var det dock några minuter kvar till Skellefteås rekord från 2006, 259 minuter. Det slog man dock idag när det tog 266 minuter innan man gjorde mål, nu borta mot SSK, en match man till slut vann med 3-4 efter sudden.

I övrigt går att konstatera att Brynäs J18 slog Kristinehamn borta med hela 17-1 tidigare idag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0