1:a mötet med nykomlingen

Tingsryd, nere i Småland, i Dackehallen.
Tingsryd som, förra säsongen, krossade det mesta i Div 1 grupp F. Nu är man uppe i Allsvenskan och har gjort det bra såhär långt. 7 poäng har det blivit och inför matchen en 11:e plats. Vid seger skulle man gå upp på 10 poäng och då pasera både Sundsvall, Mora och Rögle i tabellen. Det senare laget i kraft av bättre målskillnad. Tingsryd från 1:an alltså i sådant fall före Rögle från Elitserien.
Om Leksand tog med sig 3 poäng skulle man gå upp på 20 poäng, samma som Växjö.

Det var Leksand som öppnade bäst och man fick med sig en utvisning ganska tidigt i perioden. PP-spelet var okej, men inga större farligheter. Det var dock Leksand som styrde och ställde i inledningen, medan Tingsryd mest slog ifrån sig, men så ryckte man upp sig. Elomo, som tidigare spelade i Mora, fick iväg ett bra skott, liksom Linus Karlsson, men Galbrait, som stod även denna matchen var bra med på den. Glädjande nog kunde noteras att Hanses återigen fanns med i laguppställningen, som båsöppnare. Tidigare har Niklas Lerbrink från J20 innehaft den uppgiften i några matcher, om jag inte missminner mig helt, när Hanses har varit borta.

Kimmo Lotvonen åkte ut och det var PP för Tingsryd. Den etablerade finnen, Kaupila, fick där till ett bra läge, men strax utanför.
Leksand fortsatte att slå ifrån sig och rensa. Man gjorde det bra, gång på gång och blev slutligen fulltagliga, utan att Tingsryd hade skapat nämnvärt mycket mer än Kaupilas chans.

I och med utvisningen kom Tingsryd in lite mer i matchen och spelet jämnade ut sig betydligt även efter utvisningen.
Båda målvakterna såg stabila ut och lagen bytte chanser med varandra. Alcén sköt tätt utanför och Galbrait fick göra en något tursam räddning på ett Tingsrydsskott.

Nära 1-0 där alltså, men istället blev det 0-1 när Jens Bergenström vann pucken i offensiv zon, fintade målvakten och stänkte upp pucken i krysset.

Tingsryd var dock inte sena på att försöka replikera. Man kom 2 mot 1, men leksingar lyckades bryta. Man spelade sedan mest av perioden, Tingsryd försökte komma till några lägen, men leksingar bröt effektivt och ställningen 0-1 stod sig efter 1:a perioden.

Leksand öppnade bra även i den 2:a perioden, men man kom inte till några större farligheter. Tingsryd kom knappt in i Leksands zon de första minuterna, men så lyckades man med det och Janus Vas i Tingsryd försökte gå runt kassen, men lyckades inte.

Koivisto försökte sig sedan på ett skott, men det gick utanför. Bergenström var så nära på att göra 0-2, men pucken gick strax utanför.
1-1 var istället riktigt nära när det blev fullt kaos framför Galbrait, men man lyckades till slut få undan pucken och rensa.

Sedan blev det totalt slagsmål. Bergenström och Ollas slogs nere hos Brage. Bergenström åkte ut 2+2 och Ollas 2 minuter. För Tingsryd åkte han med det lite roliga namnet, From-Björk, ut 2 minuter, liksom Davidsson. Johan Svedberg åkte sedan ut för Leksand några sekunder senare och det var spel 5 mot 3 för Tingsryd. Då small det bakom Galbrait och det var 1-1.

Därefter tog man också över spelet ganska rejält och det var i princip bara Tingsryd för några minuter. Dock bjöd man tillbaka Leksand in i perioden när först Koivisto och sedan Öberg åkte ut, så att Leksand fick spela 5 mot 3 i nästan 2 minuter. Man tryckte på bra, men spelade svårt och kom inte till några avslut.
Tingsryd klarade av det hela utan några större problem och Leksands PP var under all kritik.

Martin Karlsson, Hägglund och Åslin krigade på bra i inledningen av den sista perioden och fick med sig en utvisning. Leksands powerplay var dock återigen inget vidare, milt uttryckt, och man kom knappt in i zon. Källström fick ett bra läge, men sköt rakt i magen på Brage och Bergenström fick återigen på ett bra skott, men inga större farligheter och Tingsryd klarade av det hela, även denna gång, utan några större problem.

Tingsryd fortsatte att spela bra, medan Leksand inte alls kom upp i samma standard som mot Malmö i torsdags.
Bergenström fortsatte att skapa lägen, men inget mål. Kaupila fick ett bra läge för Tingsryd, men Galbrait var stabil i mål. Även Rholin-Karlsson var nära 2-1 för Tingsryd, men skottet gick tätt utanför.

Så tog Leksand återigen tag i taktpinnen efter att Ollas kedja varit inne och slitit på bra. Tingsryd fick mest slå ifrån sig, men Leksand kom ändå inte till några större lägen. Inte förrän Olimb gjorde 1-2 efter förarbete av Bergenström och skott av Erkgärds!

Samme Bergenström var dryga minuten senare nära på att göra 1-3 när han återigen vann puck och tog sig runt köksvägen.

Man fortsatte att göra det bra. Man pressade Tingsrydsspelarna bra, vann sargdueller, kom till avslut och säkrade hemåt. Dock inga mål. Enström sköt ett tungt backhandskott, men Brage höll den.

Lotvonen krigade åt sig pucken och passade Bergenström, men Brage plockade även den.
Tingsryd försökte etablera tryck, men Åslin slängde sig och täckte skott. Leksingarna höll sig nere i offensiv zon, vilket innebar att Tingsryd inte kunde plocka Brage.

Till slut kom Tingsryd ur egen zon och Brage stack. Tingsryd pressade på. Öberg sköt strax över och Norén slängde sig och täckte skott. Tingsryd pressade på rejält mot slutet, men Leksand höll ifrån och avgick med segern, 2-1!

I övriga matcher slog Växjö Västerås med 0-3 borta i fredags, ett Västerås som slog serieledande Örebro borta med 0-2 i omgången innan. Det ända lag som hittills har slagit Örebro, för de slog nu Sundsvall borta med 1-3.
Oskarshamn fortsätter att övertyga och slog Mora med 4-2. Almtuna slog Borås med 4-1 och Bofors tog 2 poäng hemma i Nobelhallen, när man slog Troja med 2-1 efter sudden. Omgångens största seger stod dock Malmö för i derbyt mot Rögle, hemma i Malmö arena, när man vann med hela 7-3, efter 5-1 i sista perioden! 5-1 blev det även idag, när de, tillsammans med Växjö, startade omgång 9. 5-1 till Växjö. Samma siffror som Malmö slog Rögle med i fredags, samma siffror slog nu Växjö Malmö med när man vann med övertygande 7-3.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0