På nytt möte med nykomlingen

Tingsryd. Efter match både i fredags och lördags, mot Borås och Växjö, var det återigen dags för match, nu mot nykomlingen i serien, Tingsryd, som senast ledde med hela 4-0 i Tegera arena, men där Leksand kunde hämta upp och vinna i sudden med 5-4. Ikväll var det 3 poäng som gällde!

Måndagsmatch verkade inte vara något för Leksandspubliken, bara 3041 i publiken. De 3041 fick see en avslagen öppning där inget av lagen tog tag i det hela. Leksand tog dock så småningom tag i taktpinnen lite halvt och Gråhns var nära på att ge Leksand ledningen, men Leinonen, som inte är den Timo som var i Leksand förra säsongen, utan Tero, som har spelat i bl.a. Mora och Luleå, höll den. Tingsryd sköt så 2 skott tätt utanför, varpå Leksand fick ett jätteläge, men skottet uteblev och Tingsryd fick tag i pucken, vände och Hempa var tvungen att ta en hakning för det.

Boxplay alltså, men det fortsatte att fungera mycket bra, även om Tingsryd fick till viss snurr ett tag. Leksand rensade gång på gång och blev fulltagliga.
Man var kort därefter nära på att ta ledningen, men styrningen gick utanför. Tingsryd tvingades dock ta en utvisning och powerplay väntade istället för Leksand. En spelform som bekant inte har rosat marknaden på senaste, men nu tryckte man på ganska bra och fick med sig ännu en utvisning, när Davidsson i Tingsryd gjorde det riktigt fult och Chargade en leksing.

Spel 5 mot 3 var det alltså och man tryckte på bra och var nära ett ledningsmål flera gånger, men man spelade alldeles för svårt och Tingsryd kunde rensa och bli fulltagliga.

Powerplay fick man även kort därefter, när Hulkkonen slaschade en Tingsrydsspelare framför Hanses, som vaktade kassen för kvällen.
Tingsryd pressade på bra i PP, men Hanses var bra i mål och räddade alla puckar han fick på sig.

Leksand blev fulltagliga, men Tingsryd fortsatte att trycka på i några minuter innan Leksand tog över och Jens Bergenström kunde göra 1-0 med dryga minuten kvar av perioden, strax innan samme Davidsson som åkte ut för Charging åkte ut för Ytipping och Leksand fick avsluta perioden i PP.

Det hände dock inte mycket, men man inledde även 2:a perren i spel numerärt överläge och där var Bergenström återigen nära på att näta, men Leinonen höll den och Tingsryd kunde bli fulltagliga. Därefter pressade man på bra mot Hanses och fick även in kviteringen, dryga 5 minuter in i perioden.

Det var början på en målrik minut, för bara sekunder senare smällde Kenny Källström in ledningsmålet för Leksand och ordningen var återigen återställd, men bara i några sekunder, för därefter missade man i markeringarna och en Tingsrydsback kom helt fri på vänsterkanten och satte kviteringen fram till 2-2.

3 mål på en minut alltså, det är inte ofta man ser.

Leksand fortsatte dock att spela för svårt och Tingsryd kunde pressa på ytterligare, men Hanses var bra i kassen. Tingsryd skapade chans efter chans, fick ett jätteläge, men missade ändå mål!

Leksand tog mycket klokt också en timeout för att ordna upp saker och ting och fick kort därefter med sig en utvisning, när samme Davidsson som tidigare åkte ut ännu en gång, efter att Tingsryd varit nära ledning igen.

Powerplayet var dock inget vidare. Man sköt några skott, men kom aldrig till några större farligheter och Tingsryd kunde klara av det utan problem.

Leksand spelade inte bra, men trots det var man nära 3-2 när Ollas sköt ett skott i ramen och Olimb, mot slutet av perioden, var nära på att få in ett skott. Leinonen tappade även en puck som var nära på att petas in, men Tingsrydsspelare hann först och resultatet 2-2 stod sig efter den 2:a perioden.

Sista perioden inleddes väldigt avslaget. Inget av lagen skapade några större chanser och de 3041 i publiken fick inte se någon högre klass av hockey. Ollas fick dock ett jätteläge, men Leinonen lyckades hålla den och därefter fintade Hulkkonen, vilket man inte ser varje dag. Leksand fortsatte att trycka på lite och Tingsryd tvingades dra på sig en utvisning. Nu pressade man på bra i PP, Ollas fick flera jättelägen, sköt i burgaveln och ett skott som Leinonen, med nöd och neppe lyckades ta, innan Jens Bergentröm styrde in Kenny Källströms skott och det var 3-2 till Leksand!

Det var dock Tingsryd som tryckte på efter målet och sköt flera skott tätt utanför, ett tätt över ribban direkt efter tekning, efter att Hanses hade blockerat, och flera skott som Hanses just fick blockera. Leksand spelade virrigt och det var faktiskt Tingsryd som hade det mesta av spelet och till slut fick man också in kviteringen fram till 3-3.

Leksand fick en bra sekvens därefter, men så hittade domaren en utvisning på Gråhns, med drygt 2 minuter kvar, vilket innebar powerplay för Tingsryd i stort sätt hela resterande delen av sista perioden. Man tog också timeout för att snacka ihop sig och körde sedan på. Nu gällde det för Leksand att visa upp det fina boxplayspel man besitter. Det gjorde man också, rensade gång på gång och Tingsryd kom inte till några styörre farligheter och förlängning väntade.

Förlängningen inleddes bäst av Tingsryd. Man anföll inte direkt, men stängde till bra bakåt och såg till att Leksand inte kom till några farligheter alls. Så började Tingsryd anfalla lite mer, men det öppnade även upp bakåt, vilket ledde till lite småchanser för Leksand, men inga större farligheter och förlängningen slutade mållöst.

Straffavgörande väntade alltså.
Elomo inledde för Tingsryd. Hanses väntade ut honom bra och han missade.
Bergenström lade 1:a för Leksand och satte den bakom Leinonen!
Kaupila missade även han för Tingsryd och Aulin hade läge att avgöra för Leksand, men även han missade.
Tingsryds sista chans, Janos Vas, rakt upp i krysset.
Jesper Ollas hade ändå läge att avgöra, siktade mellan benen på Leinonen, men missade.

Golden shot väntade alltså.
Janos Vas igen för Tingsryd, men nu missade han.
Bergenström sköt rakt i plocken på Leinonen.
Tom Koivisto lade nästa straff för Tingsryd. Hanses räddade, men pucken gick ändå i mål.
Stefan Gråhns hade då pressen på sig, men han missade och Tingsryd plockade med sig 2 poäng hem till Småland. 2 poäng som innebar att man återigen passerar Sundsvall och är uppe över sträcket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0