Indragna i striden

Ny hemmamatch, nu mot ett, på pappret, betydligt hårdare motstånd än Tingsryd, nämligen Rögle. Rögle som lyckades vinna senast man var uppe i Leksand, under vårens kvalserie, då Leksand var ett stolpskott med 7 sekunder kvar från att ta poäng. Skulle man få med sig några poäng i denna match?

Innan match kunde noteras att Jens Bergenström återigen var tillgänglig för spel. Man kunde också konstatera att Leksand låg bättre till i statistiken sett till både PP, där man hade gjort mål på 16,22% av sina lägen, mot 15,84% för Rögle, BP, där Leksand hade klarat av 85%, mot Rögles 82,61%, samt effektivitet, där Leksand hade avlossat 699 skott och gjort mål på 68 av dem, 9,73%, mot Rögles 9,13%, 62 mål på 679 skott. Däremot har Rögle fantastiske Jonas Fransson i mål, som hade en räddningsprocent på hela 93,51%, mot Galbraits 92,33%. Man har också helt fenomenala tekare i form av Henrik Björklund, 83%, och Christopher Liljewall, 71%. Där har vår egen Daniel Hermansson, 59%, och Jesper Ollas, 52%, inte en chans.

Det var Leksand som öppnade bäst. Olimb fick en jättechans, men Jonas Fransson i Röglekassen, som höll nollan senast mot Malmö, höll den, liksom Häggas nästkommande skott, men Leksand fick dock med sig en utvisning, när Jesper Jensen åkte ut för hakning.

Powerplayet var dock inget att hänga i julgranen. Rögle var nära på att få en boxplaychans, men Erik Moe lyckades avstyra det hela. Man fortsatte dock att spela bra i BP, rensade gång på gång och Leksand kom inte till några farligheter.

Jensen kom in på isen igen och Rögle satte tryck. Man sköt tätt utanför och pucken gick ända ner till Fransson, varpå Rögle sköt en icing, men Leksand lyckades inte utnytja tekningen nere hos Fransson.

Rögle tog över helt och pressade hårt mot Galbrait. Han var dock tät i målet och lyckades till slut blockera. Sedan fick han dock kapitulera, när en Röglespelare sköt från blå, Galbrait lämnade retur och så var det 0-1.

0-2 var riktigt nära direkt efteråt, men Galbrait lyckades hålla den.

Leksand fick lite andrum när Olsson i Rögle åkte ut för tripping.
Nu var powerplayet aningen bättre, men Rögle rensade gång på gång och Leksand kom inte heller nu till några vidare lägen, även om Enström fick iväg ett skott som Fransson höll och Hempa försökte sig på ett skott, som dock styrdes utanför av en Rögleklubba.

Rögle blev fulltagliga och började direkt att pressa. Galbrait stod dock emot, men så åkte Olimb ut för hakning och Rögle fick sitt 1:a PP i matchen. Där snurrade man på bra, men leksingarna offrade sig bra, slängde sig och täckte skott och fick ut pucken gång på gång.

Man klarade av det, men direkt när Olimb kom in på isen åkte JLGP ut för crosschecking.
BP återigen alltså, men även denna gången gjorde man det bra. Rögle sköt tätt utanför i inledningen av powerplayet, men så rensade Leksand och fortsatte att göra det bra tills JLGP kom in på isen igen. Då var Kollar nära på att kvitera, Fransson lämnade 2 returer efter skott av Enström, men han höll båda 2.

Man fortsatte att göra det bra. JLGP sköt ett tungt skott, men Fransson höll även det. F.d. rögleiten, Stefan Erkgärds, sköt även han, men tätt utanför. Noréns skott styrdes utanför och Glimmenvall åkte ut för fasthållning.

Powerplay för Leksand igen alltså, men pucken ville inte leta sig in mellan stolparna. Fransson spelade riktigt bra, precis som övriga Rögle och man rensade ut pucken gång på gång, blev fulltagliga och perioden var slut.

Mittenakten började med 2 jättelägen för Leksand. Först sköt Norén i ribban och sedan dansade pucken på mållinjen när Johan Svedberg försökte få in den. Ruskigt nära en kvitering! Sedan var det Rögles tur att få chansen att utöka, men Galbrait var mycket bra med på den.

Moe åkte så ut för en diskutabel tripping och Rögle fick PP. Man etablerade tryck direkt, sköt skott på skott, men Galbrait tog dem alla, ända tills Bartley sköt ett skott, rakt upp i krysset bakom Galbrait och det var 2-0.

Leksand försökte trycka på efter det, men lyckades inte riktigt. Kollar var dock återigen nära och returen slog Pesonen i burgaveln. Pucken ville inte in. Därefter var det Rögles tur att slå ett skott i burgaveln och sedan var det 0-3.

Leksand tog timeout, men Rögle fortsatte att trycka på. Man spelade bra och lät knappt Leksand ta sig in i zon. Pesonen lyckades dock få fram pucken till Aulin, som sköt, men Fransson höll även den. Han var riktigt bra och hann även med Hempas skott, efter en snabb sidledsförflyttning.

Leksand fick ytterligare ett powerplayläge när Brendheden åkte ut. Man snurrade på bra, men skotten kom aldrig. Det var för mycket passningar och Rögle kunde rensa gång på gång, tills Ollas till slut fick iväg ett skott, som nästan gick in, men Fransson var fruktansvärt bra och Rögle blev istället fulltagliga.

Leksand fortsatte dock att pressa på, Andersén var nära på att få in reduseringen, men missade tyvärr pucken och perioden var slut.

Sista perioden inleddes inte alls i lika högt tempo som de 2 inledande. Inget av lagen fick till några vidare lägen. Leksand försökte skapa lite tryck, men lyckades till en början inte. Hempa sköt ett skott i ett bra läge, men Fransson tog den. Så skapade man ändå viss press och Aulin fick ett jätteläge, men valde istället att dribbla och skottet uteblev.

Man fick sedan ytterligare ett PP, när Hobson åkte ut. Powerplayet blev bättre och bättre, men Fransson var enastående i kassen och höll varenda skott, även om man nu skapade visst tryck.

Direkt när Rögle blev fulltagliga var 0-4 riktigt nära, men Galbrait gjorde en fenomenal räddning och 0-3 stod sig, tills Rögle hade lite flyt och fick in 0-4 i alla fall, med knappa 8 minuter kvar.

Knappa 2 minuter senare spräcktes dock Franssons nolla när Ollas slog in ett skott, efter pass av Aulin och det var 1-4!

Innan matchen var slut skulle dock Rögle få in ett mål till och fastställa slutresultatet, 1-5, även om 1-6 var ruskigt nära mot slutet, men Galbrait fick göra en kanonräddning.

I övriga matcher vann Malmö lite överraskande hemma i Malmö arena mot Örebro med 3-0. Därmed är man före Leksand i tabellen, på 3:e plats, men med 3 matcher mer spelade, precis som Växjö och Örebro där framför. Dock spelar det ingen roll om Leksand vinner alla de 3 matcherna, man är ändå bakom både Växjö och Örebro i tabellen.
Bakom Leksand jagar nu Rögle, bara 3 poäng bakom och så följer Västerås ytterligare 3 bakom och Oskarshamn, som tappade en pinne borta mot Tingsryd. Tingsryd som i och med den poängen lämnade kvalplatsen neråt, till Sundsvalls fördel, om man nu kan säga att det är en fördel att ligga där. Troligen inte.

Efter matchen har även noterats att Jussi Pesonen, som hade en så framträdande roll i Kvalserien i våras och som skulle bli en nyckelspelare i år, har återvänt till Finland, nu för SM-Liigaklubben KalPa. Tyvärr har han inte riktigt fått det att lossna i år, för då hade han varit en mycket värdefull spelare. Han och Leksand går nu alltså skilda vägar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0