Derbyskandal!

Alltså, Gnagare och Djurgårdare, vad är detta? Det här är inte acceptabelt, inte någonstans.

Lite off topic när det gäller Leksand, men dock en väldigt angelägen fråga. Såhär får det inte gå till under en hockeymatch.

3:e derbyt för säsongen mellan AIK och Djurgården. Mer eller mindre fullsatt Globen. Djurgården inleder kanon, gör 0-1 efter 57 sekunder. AIK kviterar i den 2:a perioden och det är då det brister på allvar.

De båda klackarna stormar varandra, tar sig över alla bariärer och skyddsnät, kastar färgbomber på varandra, jagar iväg sittplatspubliken, attackerar densamma, skriker åt varandra och slåss. Matchen avbryts, spelare och ledare lämnar isen. Speaker och de båda lagkaptenerna pratar till resp. klack, varefter matchen kan återupptas.

Jag frågar mig bara, varför håller man på såhär? Det är inget annat än tragiskt.

Detta är hockey. Hockey är hockey, inget slagfält där allmänheten inte ska våga gå dit, eftersom det finns risk att bråk uppstår.
Dessa s.k. supportrar som håller på såhär är inga supportrar. Det är idioter som bara är där för att slåss. Alltså har de inget där att göra. Jag ska inte dra hela Järnkaminerna och Black army över en kamm, men de som håller på såhär, de har inget på hockeymatcher att göra.

En hockeymatch är ett sportsligt evenemang, en match där man ser 2 lag fightas mot varandra, på planen, inte på läktarna. Är man en äkta supporter står man upp för sitt lag, det är helt sant, men inte genom att ge sig på och slå ner och krossa motståndarnas klackfolk. Man står upp för sitt lag genom att sjunga, heja och vifta med flaggor, oavsett med eller motgång. Som vi leksingar brukar säga, "vi älskar vårt Leksand, i vått och i torrt". Det är helt sant och det gäller troligen dessa gäng också, men man kan yttra det på olika sätt.

Att kasta rökbomber och hålla på med pyroteknik innomhus, där ventilationen är begränsad, där det finns stoppade stolar och där folk har på sig dunjackor och fleesetröjor, det är ren idioti, en fara för den allmänna säkerheten.

Det finns inget som helst försvar mot att beté sig såhär, det hör inte till idrotten. Lagledningarna, spelarna, övriga supportrar, alla lider av det och man förstör ett grymt hockeyderby. Ett derby mellan AIK och Djurgården är bland det häftigaste man kan vara med om innom svensk hockey, men när det blir såhär, då är det inte kul. Man förstör som sagt för all övrig publik, lag och ledare. Risken är även att man skrämmer iväg mindre åskådare, barn, så att de kanske aldrig mer vågar gå på hockey p.g.a. detta. Någonting måste göras, för det här är inte hockey, det är rent slagsmål. Gängen, om man får kalla de så, gick t.o.m. till attack mot sina egna säkerhetsvakter, poliser ryckte in med batonger och fan och hans moster. Vad blir nästa steg? Stormar supportrarna isen? Vad gör man då?

Detta är ett allvarligt problem som bör åtgärdas snarast, på ett eller annat sätt, för det här är inte acceptabelt.

Klippen nedan är inte från kvällens match, men visar ändå hur det kan se ut mellan dessa båda lag. Det är inga roliga scener och såhär ska det inte behöva vara.
Först har vi Djurgårdare som stormar AIK:s läktare, sedan några supporters som filmar gängen som ger sig på varandra, men som skäms över sina supportrar och undrar vad f*n de håller på med, och slutligen ett klipp mitt inifrån smeten.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0