3 viktiga poäng

Som sagt, täta matcher nu. Nu är man ute på en liten roadtrip med Troja nu för kvällen och Borås på fredag.

Alltså, match i Sunnerbohov igen. Ingen lätt uppgift. Må hända att Troja placerar sig tvärsist i tabellen, men på hemmaplan är man inget lättslaget lag. Leksand har flera gånger haft det svårt där nere. Hur skulle det gå ikväll?

Det var Leksand som öppnade bäst och fick med sig ett PP ganska direkt, när Håkansson i Troja åkte ut och för en gångs skull bättrade man på sin powerplaystatistik, när Johan Hägglund kunde ge Leksand en tidig ledning, när han slog in pucken bakom LHC-lånet i Troja, Christian Engstrand. Det blev helt knäpptyst i hallen.

Därefter fick Troja ett farligt läge, men Galbrait höll pucken mellan benskydden. Leksand snodde åt sig pucken och Knuts fick ett fint läge ute på kanten, men Engstrand var tät mellan benen.

Nytt PP väntade för Leksand när Olsson åkte ut, men nu gick det inte riktigt lika bra. Man tryckte visserligen på lite, men Engstrand gjorde sig stor i mål och Troja kunde reda ut det hela och fick strax därefter in kviteringen fram till 1-1, men det blev bortdömt. Istället åkte ännu en trojait ut och Leksands 3:e powerplay väntade.

Powerplayet var alldeles för långsamt och Troja kunde få ut pucken, ända tills Victor Rask passade genom målgården, fram till Aulin, som fick tag i den och bara hade att slå in 0-2 bakom Engstrand, även det i powerplay!

Så var det dags för Trojas 1:a powerplay för matchen när Alcén åkte ut 2+2 för Roughing, medan trojaiten bara fick 2min.
Powerplayet var dock inget vidare och Galbrait var bra med på de skott han fick på sig. Direkt efteråt väntade dock ännu ett powerplay för Troja, när Norén åkte ut. Nu pressade man på för reducering, men galbrait var som sagt bra och leksingarna offrade sig bra och klarade av även det boxplayspelet.

Troja fick ännu ett powerplay innan perioden var slut, men Leksand gjorde det bra och klarade av även det. Starten på den 2:a perioden var avvaktande och Leksand hade minst sagt flyt när Galbrait var nära på att ställa till det för sig. Han skulle rensa bort en puck, som dock studsade i sargen och ut framför mål, där den hoppade över en Trojaspelares klubba, som annars hade haft öppet mål.

Troja slog mest ifrån sig, men stack upp när man fick chansen. En trojait kom fri, men hakades av Enström, som åkte ut, men det kunde lika gärna ha varit straff där.

Leksands BP var återigen bra och man var faktiskt närmst att göra mål, när JLGP och Bergenström kom fria, men Engstrand var bra med i mål.

Troja kom dock in lite mer i matchen efter powerplayet, tryckte på för reducering och fick också så när man lyckades gräva in pucken bakom Galbrait.

Leksandsförsvaret var sedan väldigt stillastående och Troja tryckte även på för kvitering, men icke. Istället var det Johan Svedberg som så när gjorde 1-3, men Engstrand var riktigt bra efter sin mindre bra insats i 1:a.

Leksand fick ännu ett PP, men det gav inte mycket och Troja kunde reda ut det utan några större problem. Istället fick man själva PP när Johan Svedberg åkte ut och några sekunder senare även Bergenström. 5 mot 3 alltså och det blev för mycket, även för Leksands fenomenala box. Troja snurrade på bra och fick till slut in kviteringen fram till 2-2.

Sista perioden inleddes med en farlighet för Hägga, men Engstrand var bra med i kassen och Hägga åkte istället ut för en interference, efter att Engstrand ramlat ganska enkelt.

Trojas PP var inte superbra, men man fick i alla fall iväg några hyfsat farliga skott, men Galbrait var även han bra i mål och man klarade av ännu ett BP, även om Troja fortsatte att trycka på för en ledningspuck efteråt, men Galbrait var med.

Matchen rycktes sönder av alla utvisningar, nu var det återigen en Trojaspelare som fick sätta sig på botbänken.
Powerplayet från Leksands sida var inte det bästa, men Gråhns hade en puck som dansade på mållinjen. Så nära var det, men inget mål och Troja kunde klara av det hela, men åkte på ännu en utvisning direkt efteråt. Då small det igen, Jesper Ollas slog in kvällens 3:e Leksandsmål, det 3:e i powerplay!

Efter målet följde en längre sekvens utan en ända utvisning, förutom på Johansson och Aulin, som fick 2+2 båda 2 för roughing, men den kvittades.

Troja började bli desperata och slängde ner det mesta mot mål, men Galbrait var bra och Leksand försvarade sig bra. Man skapade även några halvchanser, men inget större och siffrorna stod sig och 3 sköna poäng togs från den 1:a roadtripsmatchen.

I övriga matcher kunde noteras att Borås, som Leksand möter på fredag, hemmaslog Malmö med 4-2. Samma siffror som Mora slog Sundsvall med. Oskarshamn förlorade igen, nu hemma med 1-2 mot Västerås, och är därmed faktiskt utanför Playoff. De som låg 3:a för ett tag sedan, men på senaste har det gått utför.
Topplagen fortsatte att vinna. Växjö slog Rögle med 3-1, vilket innebär att deras vinstsvit är bruten, och Örebro tog en storseger mot Tingsryd med 6-2.

De 3 lagen i toppen har nu återigen ryckt lite. Det är Växjö som fortfarande leder tabellen med 66 poäng. Örebro har 61 och Leksand 55. Rögle står kvar på sina 49 och så passerade västerås Malmö i kraft av bättre målskillnad, båda 2 på 46 poäng. Sista playoffplatsen har nu Mora, äntligen, efter den fruktansvärt tunga start man har haft. Oskarshamn är dock bara en poäng bakom och ytterligare en poäng bakom jagar både Almtuna och Bofors.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0