Tabelltippning - maj

Ja, som jag skrev i april, några inlägg ner, började MrMadhawk då med en kul grej. En tabelltippning varje månad fram till serien drar igång. Jag hakade på och nu är det dags för tabellen efter maj månad. Här nedan följer först MrMadhawks tippade tabell. Parenteserna är för placeringen i april.

1. Leksand (1)
Sedan sist har man fått klart med offensivt skickliga backen, Alexander Deilert, Lucas Sandström samt kanske det mest viktiga i en kontraktsförlängning av Ken André Olimb. Jag ser ingen anledning att sätta Leksand som någonting annat än etta, precis som förra gången.

2. Malmö (7)
Mitt eget lag Malmö är faktiskt det laget som tar det största klivet under maj. Målvakt klar i Pontus Sjögren som dock inte ska vara etta, offensiv back i Forrest, kanonspelare som Klasen och Mattsson. Arbetshästen Robert Carlsson och dessutom är det nära med Tim Heed. Malmö kommer få ett bra lag och har
ett bra lag. Häromveckan rankade ett spelbolag dom som etta. Där är man inte på pappret riktigt riktigt än.

3. Örebro (4)
Man har fått in två kompetenta, jämna och bra målvakter, samtidigt har man stärkt upp defensiven med Peter Andersson.
Henrik Björklund som kanske inte var den direkta spetsen i Rögle ansluter också. Kan få genombrott. Det ser bra ut i Örebro.

4. Rögle (2)
Jag ska ärligt säga att värvningen av Daniel Sondell inte imponerar på mig det minsta. Däremot tror jag att en spelare som Eric Himelfarb kan bli riktigt
bra när han är skadefri från start. Potentiell poängkung i detta laget. Behöver en riktigt bra ersättare för Vic Bartley.

5. Västerås (3)
En väldigt klen månad i värvningsväg för gurkorna. Ser lite mer tunnt ut än övriga lag ovanför. Men det kommer nog in lite mer, får man anta.

6. Almtuna (5)
Tappar lite sen sist. Har ett bra lag. Patrik Nevalainen kommer in och breddar laget och kanske även spetsar till det litegrann.
Alla lag som åker till Uppsala i vinter kommer få det tufft. Jag lovar.

7. Mora (6)
Håller Mora som lag 7 här. Har fått en mycket viktig förlängning i Niklas Fogström. Det är enda skillnaden under maj för truppen.

8. Oskarshamn (11)
Har fått in en väldigt bra center i Evan McGrath och ryktet går om fler kanonspelare. Rob Sirianni är inte klar, men det är nära och ännu en transatlant
i Matt Ryan är på väg. Det ser intressant ut i Oskarshamn, trots en del tunga förluster.

9. Södertälje (10)
Lite upp för Södertälje. Har har en betydligt större trupp nu än senast. Intressanta nyförvärv i Davis och Jeglic. Dessutom jag väldigt nyfiken på Emil
Billberg som hämtats hem efter fyra år i collegeligan. Saknar fortfarande målvakter. En viktig post. Men lite på väg uppåt trots allt.

10. Troja-Ljungby (9)
Det såg ganska intressant ut redan i april. Mer har tillkommit i en rutinerad målvakt (Koenig), Janos Vas och skicklig backen Viktor Amnér.
Den nya slovenbacken, Ziga Pavlin, känner jag dock inte riktigt den där spetsen Troja vill ha honom till. Han lär säkert göra ett okej jobb. Men de två
lagen ovanför ser lite mer intressanta ut.

11. Bofors (8)
De andra lagen har helt enkelt gått om. Har gjort vissa småsaker under maj. Men det ser rätt tunnt ut överlag. Den nya italienska målvakten kommer behöva
göra ett antal idiotmatcher.

12. Tingsryd (12)
Får behålla sin plats som nummer 12, beroende på att de andra lagen helt enkelt ser bättre ut.
Man har värvat en del under maj, men det känns för osäkert. Ska sikta på att hålla sig kvar utan kvalspel och inte ha för stora och orealistiska målsättningar.

13. Borås (14)
Från noll nyförvärv, till fem nyförvärv. Det är vad som hänt i maj. Två mycket bra målvakter för att vara ett lag på nedre halvan av allsvenskan. Kan mycket
väl vara med och slåss betydligt högre upp. Men lite för tunnt, än så länge. Dock inte sist nu, längre.

14. Sundsvall (13)
Ja, och så står vi där igen. Med ännu en ranking med Sundsvall i botten. Sorry, Sundsvallsfans. Men oundvikligt. Tur att inte pappret avgör serien.

Så, min egen tippade tabell. Även här är siffrorna i parenteserna för placeringen i april.

1, Leksand (1)
Känns inte som det har hänt så supermycket i mitt kära LIF, men en viktig förlängning i form av Olimb har man i vilket fall fått till, vilket knappast försvagar oddsen. Man har även plockat in Lucas Sandström och Alexander Deilert. Känns bra!

2, Malmö (5)
Skåningarna känns riktigt bra. Hur i all världen man lyckades signa Linus Klasen på 3 år är en gåta, men likväl en sanning. Jesper Matsson är tillbaka i klubben och Pontus Sjögren från SSK vaktar kassen. Även amerikanen, J.D. Forrest, Södertäljespelaren, Robert Carlsson, och backen från Oskarshamn, Tero Konttinen, är klara för klubben. Dock ska man ha in ytterligare en målvakt. Tror dock man kommer bli farliga! Det trodde jag visserligen förra säsongen också, och då vet vi ju hur det gick, men får man bara ihop detta, då tror jag man blir riktigt bra i år.

3, Rögle (2)
Ängelholmarna får se sig slagna av skånekonkurenterna. Det har inte hänt mycket i laget och Jonas Fransson kommer fortsatt att spela en viktig roll. Man bör dock, precis som MrMadhawk säger, hitta en ersättare för Bartley.

4, Örebro (6)
Målvaktsfrågan, som i senaste rankingen var ett frågetecken, har nu rätats ut då man har plockat in Andro Michel från Bofors och Nicklas Dahlström, som senast befann sig i Modo, där han mestadels fick vakta båsdörren. Kan dock bli bra på Allsvensk nivå. Henrik Björklund från Rögle är även klar.

5, Västerås (3)
I Västerås har det i stort sätt inte hänt något alls under månaden och både Malmö och Örebro har värvat sig förbi Gurkorna.

6, Almtuna (4)
2 platser ner för Almtuna. Känns inte som det har hänt så mycket i Uppsala, mer än att Patrik Nevalainen är klar och kommer säkerligen förstärka backsidan.

7, Mora (7)
Det har inte hänt mycket i Mora. Niklas Fogström har förlängt, en mycket viktig förlängning, men annars har det varit tyst vid Siljans övre strand. Håller sig dock kvar över slutspelssträcket, även om det känns som det är ett gap upp till Almtuna och Västerås..

8, Oskarshamn (10)
Man har fått in Västerås center från förra året, Evan McGrath, som lär få dra ett tungt lass hos Ugglorna. Fler spelare med bra meriter sägs också vara på G. Känns intressant och Oskarshamn är definitivt på väg upp.

9, Södertälje (12)
SSK är på väg upp, men har ännu en bra bit kvar. Ziga Geglic från det slovenska landslaget är klar, så även Kurt Davis och Mathias Månsson. Man står dock fortfarande helt utan målvakter. Inte bra.

10, Troja (11)
Nu har man plockat in 2 målvakter, unge Jonas Gunnarsson, och betydligt mer meriterade, Trevor Koenig, som senast befann sig i Norge. Janos Vas från Tingsryd, Viktor Amnér, Istvan Bartalis och Ziga Pavlin är också klara för klubben.

11, Tingsryd (9)
Utöver Salomonsson fyller man nu upp målvaktsbesättningen med Michal Zajkowski. På backsidan kommer dansken, Philip Hersby, in och på forwardsidan har vi Joe Pereira, Tomas Larsson från Malmö och Chris Higgins. Känns spännande, men kan, likt förra året, likväl bli en flopp som en flipp.

12, Bofors (8)
Ett rejält ras under maj. Egentligen har man inte gjort så mycket i Karlskoga och Bellissimo lär fortsatt få dra ett ruskigt tungt lass. En målvakt kan dock inte rädda hela laget och i övrigt ser det ganska tunnt ut, de övriga lagen, Troja, Tingsryd, Oskarshamn och Södertälje har helt enkelt gått om, även om Tingsryd ligger ganska nära Karlskogagänget.

13, Borås (14)
Jonatan Bjurö och Magnus Åkerlund går in som målvakter. Markus Karlsson, som spelade några matcher för Leksand säsongen 09/10, men som tillhörde Färjestad, har skrivit på, liksom Stefan Lassens bror, Lasse Lassen, och Brent Davidson. Borde kanske t.o.m. vara före Bofors, men känns ändå lite tunnt än så länge.

14, Sundsvall (13)
Dennis Bosic och Erik Moe är de mest namnkunniga backarna och framåt har det inte hänt mycket sedan senast. Adam Rundqvist, som även han spelade några matcher för Leksand för några säsonger sedan, är klar, men det känns väldigt tunnt och Sundsvall får återigen finna sig i att vara jumbo i tabellen.

här är tabellen för april.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0