Kul grej

Lite kul grej MrMadhawk kör med nu. Han rankar de Allsvenska lagen från och med april och en gång i månaden fram till serien drar igång. Rankingen innefattar lagens nuvarande status i tabellen och i april har han tippat såhär:

1. Leksand
Forwardssidan ser riktigt bra ut. Backsidan är bred, och blir dom av med de man vill skicka så kan Leksand smyga. Ser lite småheta ut, redan nu faktiskt.

2. Rögle
Trots att man tappat två av de bästa backarna i serien, så håller jag detta laget högt. Var nytt förra året och kommer bara bli ännu mer sammansvetsat.

3. Västerås
Har värvat mycket mycket intressant. Laget är dock inte i närheten av fyllt, när det blir det kan dom vara en toppkandidat.

4. Örebro
Har fått behålla sin toppkedja intakt. Edblom har inte heller dragit och Joel Johnsson har tillkommit på backsidan. Sätter frågetecken då ingen målvakt
är klar - än.

5. Almtuna
Har nästan hela truppen klar. Fått behålla en hel del bra spelare och viktiga spelare för powerplay har tillkommit. Kommer dessutom en back och en forward
till.

6. Mora
Har tappat tunga namn som Johansson, Zettergren och Lagerström. Fogström kan också lämna. Kan bli tungt, men tycker att varenda nyförvärv man gjort känns
väldigt spännande.

7. Malmö
Mycket svårplacerade. Backsidan kommer inte vara lika trög som andra året. Men mycket hänger på vad som kommer in. Spelarna man hittils plockat in håller
för en playoff. Tom mer än så, men det är för tunnt hittils.

8. Bofors
Backsidan känns grymt svag. Anfallssidan håller ungefär liknande klass. Får hoppas mycket på den nya italienska målvakten.

9. Troja-Ljungby
Tycker man börjar få ihop ett rätt bra gäng där nu. Perfekt med hungriga killar som Åslin, Calle Gustafsson och Jacke Berglund.

10. Södertälje
Räkna med att de kommer vara mycket högre upp. Men just nu, nej, det är för tunnt.

11. Oskarshamn
Det ser sämre ut än förra säsongen, men även här finns det mycket kvar att hämta.

12. Tingsryd
Ser ut att värva lite annorlunda. Kommer vara hårt jobb från alla spelare i år. Ser mer spännande ut. Men tunn trupp just nu.

13. Sundsvall
Får behålla en del viktiga kuggar. Men botten? Ja, så blir det.

14. Borås
Just nu tror jag inte alls på Borås. Tappat en viktig kugge i Bergström, hur funkar hans gamla kedjepolare då? Henke Eriksson tycker jag är deras klart
bästa spelare. Han måste göra 25 mål i vinter för att dom ska komma någonstans i tabellen.

Jag hakar på det hela och kör min egen ranking över lagen kommande säsong. Jag känner såhär just nu:

1, Leksand
Faktiskt. Man har kvar Hanses och Galbraith i mål och har tagit in riktigt tunga namn som Prestberg, Gabbe Karlsson, Michael Rafl och Jacob Blomquist. Flera unga spelare har skrivit på för vidare spel, såsom Norén, Bibic, Martin Karlsson, Filip Forsberg osv. Känns bra!

2, Rögle
Man har visserligen tappat 2 viktiga backar, men man har kvar Jonas Fransson i mål. Han kommer bli grymt viktig även nästa säsong.

3, Västerås
Man har värvat in Lasse Johansson i mål från Mora, David Lundbohm från Växjö och amerikanen Broc Mittel. Känns starka!

4, Almtuna
Man har helt ny målvaktsbesättning i form av Linus Fernström och Adam Reideborn, då Magnus Hellgren som bekant har gått till Frölunda och Pettersson-Wentzel till timrå. Både Gråhns och Hermansson har kritat på från Leksand och Patric Gozzi från AIK. Kan bli intressant!

5, Malmö
Pontus Sjögren, SSK-keepern, skrev i dagarna på för Malmö som en av 2 målvakter med fina meriter har man sagt. Bådar gott, nu när Markus Svensson skrev på för AIK. Alexander Ribbenstrand, Lukas Eriksson och daniel Josefsson har förstärkt backsidan och Tomas Kollar forwardssidan. Tror Malmö kan segla upp ytterligare i tabellen framöver...

6, Örebro
Tror inte riktigt man klarar av att hålla samma klass som förra året. Visserligen har man fått behålla hela sin förstakedja intakt, men målvaktsfrågan är alltjämt ett frågetecken.

7, Mora
Hansen är kvar i mål, men Lasse Johansson har ersatts av Christoffer Bengtsberg. Känns som en något sämre målvaktsuppsättning än förra året. Iliakis, Viksten och Jakobs är kvar, men Fogström, Martin Johansson m.fl. har lämnat. Däremot har Mattias Beck från AIK, Kim Nabb och Dion Knelsen skrivit på. Vet dock inget om de 2 sistnämnda.

8, Bofors
Man har värvat in en riktigt etablerad målvakt i form av Daniel Bellissimo, som har erfarenhet av det italienska landslaget om jag inte misstar mig. Backsidan känns dock ruskigt tunn, med nyförvärv som Kasper Jensen, som i och för sig ska vara ganska vass, och Niklas Arell. Framåt har man egentligen inte heller mycket att komma med. Eetu Qvist är väl det mest namnkunniga namnet och så klart också fredrik Höggren, som även nästa säsong lär bli grymt viktig för Karlskogaklubben.

9, Tingsryd
Man har ännu bara den egna målvakten, Johan Salomonsson, kontrakterad, men både Koivisto och Kaupila har skrivit på för ytterligare en säsong. Även Dustin Johner och David Laudius från Växjö är klara. Känns spännande!

10, Oskarshamn
Man har kvar Davenport i mål, tillsammans med Alexander Bengtsson. Bakåt sticker Maksim Matushkin ut, kanske också Anton Myllerri, men annars känns det ganska tunnt. Framåt har man fått behålla Niklas Jadeland, samtidigt som  Mikael Lidhammar från Bofors och Morten Poulsen känns mest utstickande av nyförvärven.

11, Troja
Man har inga målvakter kontrakterade, men Per Johnsson, Jakob Berglund och David Åslin har skrivit på för Smålandslaget, som kanske kommer klara sig från kval kommande säsong?

12, Södertälje
Har inga målvakter alls i nuläget och har, så klart, tappat en hög spelare. Fredrik Sonntag har dock återvänt och poängkungen från Div. 1, om jag inte tar fel, Christofer Blid, är klar, samt Tony Lagerström från Mora. Känns dock väldigt tunnt, men man kommer säkerligen avancera i tabellen.

13, Sundsvall
Gustav Lindvall och Axel Brage är kvar i mål. Backsidan känns dock väldigt tunn, inga etablerade namn alls i princip. Framåt har man dock nyligen presenterat ett nyförvärv som troligen kommer få en mycket tongivande roll i laget till hösten, finländaren Aatu Hämäläinen. Känns dock alldeles för tunnt även där.

14, Borås
Man har inga målvakter under kontrakt. Backsidan ser inte alls bra ut och den ända som sticker ut på forwardssidan är Jens Karlsson, som har kritat på ytterligare en säsong. Kan få det mycket tufft om inget namnkunnigt kommer in, eller om man inte lyckas skrälla med det lag man har.

I övrigt kan noteras att Gustaf Wesslau återigen kommer spela Elitserien till hösten och det blir, precis som innan han drog över Atlanten, för Djurgården. Ett mycket bra tillskott för dem skulle jag tro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0