Tre poäng för Tobbe Forsberg!

Leksands förlustsvit stannade vid nio raka nollpoäjngare och Roger Melin fick vinna i sin första match som headcoach, detta när Leksand krigade ner Almtuna och vann med 3-2 under annandagen.

 

Ä N T L I G E N!

 

Det hela överskuggades dock av den otäcka smällen som Tobbe forsberg råkade ut för i slutet av andra perioden. Tobbe flög med huvudet före rakt in i sargen, utan att kunna ta emot sig, och blev därefter liggande på isen. Ambulans och sjukvårdspersonal fick till slut ta honom av isen och han flögs därefter med ambulanshelikopter till Falu lasarett, varifrån han dagen efter togs vidare till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han genomgick en nackoperation. Den ska enligt uppgift ha gått som planerat, men det låter ju verkligen inte bra och jag är rädd att säsongen och kanske t.o.m. karriären är över för vår älskade #19...

 

Vi får se vad läkarna, Tobbes agent och klubben säger här framöver, jag ska inte spekulera för mycket, men känslan är inte bra, inte bra alls, tyvärr...

 

Om vi återgår till matchen så skanderades det precis som rubriken lyder, "tre poäng för Tobbe Forsberg", när slutsignalen ljöd. Det var så fint på något sätt och sociala medier har svämmat över med oroliga hälsningar till Tobbe och hans nära och kära sedan dess.

 

Matchen slutade då som sagt med seger för Leksand och det var verkligen på tiden! Det var första trepoängaren sedan Axel Brage nöp pucken i plocken i absolut sista sekunden hemma mot Björklöven den 16 november och första poängen laget ö.h.t. tog sedan Karlskrona hemma den 21 november.

 

Inte nog med det, arenan var helt utsåld.

Det är helt galet. Man har alltså nio raka förluster, nio raka nollpoängare. Vad gör man då?

Jo, då fyller man arenan till sista stol, 7650 åskådare, vilket var fjärde bäst i hela hockeysverige under annandagen, bara Globen, Löfbergs arena och Scandinavium hade fler åskådare på plats. Man krigar ner Almtuna och vinner med 3-2, efter att Daniel Gunnarsson skrinnat igenom hela Almtunaförsvaret efter bara 3 minuter och distinkt satte 1-0 bakom Arvid Ljung.

 

Det var första gången på jag vet inte hur länge som Leksand tog ledningen i en match, men den skulle man inte få behålla, för drygt 10 minuter senare kvitterade Jacob Svensson och det var ett resultat som stod sig nästan hela andra perioden, då Leksand genom Anton Karlsson och tor Immo inom loppet av 24 sekunder gick från 1-1 till 3-1.

 

Almtuna reducerade i mitten av tredje, i en omställning där Leksand var ytterst nära på att göra 4-1 i anfallet innan. Istället blev det alltså 3-2 och Almtuna tryckte också på för en kvittering mot slutet, men här ville de blåvita verkligen vinna, man kastade sig, teckte skott och gjorde allt för att hålla undan och det gjorde man också.

 

Hesa Fredrik ljöd och resultatet 3-2 lyste på tavlan. 3 poäng till Leksand och det var nog utan tvekan säsongens både skönaste och viktigaste seger, även om den som sagt överskuggades av skkadan på Tobbe Fopp.

 

Vi riktar återigen alla tankar, all välgång och kärlek till Tobbe och hans familj i detta och hoppas innerligt att allt kommer gå bra!

 

Annandagens samtliga resultat:

Leksand - Almtuna 3-2

Karlskoga - Oskarshamn 1-3

Västerås - AIK 3-2 SD

Tingsryd - Pantern 1-4

Västervik - Södertälje 2-3 SD

Karlskrona - Björklöven 2-1 SD

Vita hästen - Modo 0-1

 

Det var nästan 3000 personer på plats i Nobelhallen, när serieledande Oskarshamn kom på besök. IKO imponerade inte nämnvärt, men Joakim Thelin, Filiph Engsund och Jonas Engström, samt en storspelande Christoffer rifalk med en räddningsprocent på 96,88%, gjorde ändå att Oskarshamn tog med sig alla tre poängen hem till Småland och även drygar ut serieledningen, eftersom att AIK tappade en 2-0-ledning under matchens sista 5 minuter mot Västerås. Då skapade först Acke Ringström ordentlig nerv när han reducerade efter 15:35 i tredje och med 18:20 på klockan snärtade Marcus Bergman in 2-2 i krysset bakom Robin Wallin, som dittills hade gjort det väldigt bra. Sebastian Benker såg sedan också till att bonuspoängen hamnade i Västerås, när han först tappade pucken, vilket ledde till en AIK-kontring, men där Marcus Dahlbom räddade. Benker fick tillbaka pucken och den gången gjorde han inga misstag och de 4426 åskådarna i ABB arena var i extas.

 

Modo slår Hästen borta med 1-0. Lukas Wernbloms mål 03:27 in i andra perioden blev matchens enda och Hästen blir mer och mer cementerat i botten av tabellen med sina 24 poäng, särskilt nu då när alla konkurenter i botten tog poäng, utom almtuna och Tingsryd, för där vann Pantern övertygande med 4-1 inför hela 2731 åskådare i Nelson garden arena. Tungt för Tingsryd, men bra för Pantern, som trots det är kvar under det negativa kvalsträcket med 39 poäng, samma som både Almtuna, Tingsryd och Västervik över sträcket. Det är alltså oerhört jämnt och faktum är att Leksand, trots den här segern, bara har 4 poäng ner till Pantern under sträcket, så alla matcher är verkligen viktiga nu och nästa match för Leksands del är Karlskrona borta imorgon (lördag).


Leksand upp som åtta, utan att ens ha spelat match

Leksand hade ju matchledigt nu veckan innan jul, eftersom att matchen mot Pantern flyttades till 21 januari.

 

Trots detta, trots att man själva alltså inte spelade, klättrade man i tabellen och firade inte alls jul under sträcket, som jag skrev senast, utan på åttonde plats. Detta då Södertälje förlorade med 2-3 hemma mot Tingsryd och därmed försämrade sin målskillnad med ett mål. Det räckte för att Leksand skulle klättra förbi med -9 mot Södertäljes -10 i målskillnad.

 

De båda lagen står dock alltjämt på 40 poäng och med nio raka förluster för Leksand är det nu bara 4 poäng ner till Pantern under negativt kvalsträck. 4 poäng!

 

Botten börjar med andra ord komma väldigt obehagligt nära nu, men känslan är trots allt mer positiv nu efter en tids julledighet jämfört med hur det har sett ut tidigare. Roger Melin gör sin första match i båset imorgon, Calle Själin och Mattias Karlsson är tillbaka i laget och det ser ut att bli lapp på luckan för första gången den här säsongen, 7650 åskådare. Wow, det är så häftigt och det är en stor del i det som gör att jag älskar det här laget så vansinnigt mycket, att vi aldrig ger upp. Vilket annat lag hade fyllt arenan till sista stol med nio raka förluster i ryggen? Det är nog inte många i Sverige som hade gjort det, det vågar jag påstå.

 

Nu gör Leksand med stor sannolikhet det imorgon och det i en by som inte ens har 7650 invånare, där fyller man arenan till sista stol med nio raka förluster i ryggen. Det är så häftigt och imorgon är det med andra ord #AllaTillTegera som gäller, för då ska vi vända på det här!

 

Här är samtliga sex resultat från onsdagens matcher:

Vita hästen - Karlskoga 1-2

Almtuna - Västerås 4-3

Oskarshamn - Karlskrona 7-0

Björklöven - AIK 3-2

Modo - Västervik 2-4

Södertälje - Tingsryd 2-3

 

Jag skrev att Pantern har 4 poäng upp till Leksand över topp 8-sträcket. Vita hästen har 12 poäng upp till Pantern. Man är alltså tvärsist och jag har svårt att se hur man inte ska tvingas kvala sig kvar till våren. Här kom en ny blytung förlust mot Karlskoga, som alltså avgjorde med 6 sekunder kvar av matchen. Snacka om knäckande, i synnerhet för ett lag som själbförtroendemässigt redan var långt ner i källaren innan matchen. Nu har Hästen Modo hemma på torsdag. Inte heller det blir en enkel match att vinna, även om Modo här då på nytt gjorde en mindre bra insats när Västervik vann med 4-2 i Fjällräven center och därmed håller sig fortsatt över negativt kvalsträck. Det gör också Almtuna, som slog Västerås hemma med 4-3, ett Västerås som då, utan Samuel Ersson, förlorade igen. Det kan bli väldigt kostsamt för VIK nu när JVM drar igång borta i Kanada...

 

I toppen ångar Oskarshamn på. 7-0! mot Karlskrona är inget annat än ruggigt imponerande. Särskilt som KHK egentligen inte alls var utspelat, åtminstone inte i första perioden, som var jämn, men där Oskarshamn var betydligt mer effektivt när man väl fick chansen. Så fortsatte det även i andra och i tredje, då det redan stod 4-0, fanns inte så mycket kvar att ta av för Karlskronas del.

 

AIK åkte däremot på tredje raka förlusten när Björklöven vann med 3-2 inför ytterligare storpublik i A3 arena. För ett tag sedan var det ju fullsatt när Modo var på besök och nu var det 4754 åskådare, som fick se Mattias Granlund och kevin Loppatto vända AIK's 2-1 till 3-2 med drygt 3 minuter kvar att spela. Starkt av Löven, som därmed hakar på Modo och Karlskrona, som båda är 2 poäng före Björklöven.


Leksand firar jul som nia, efter nionde raka förlusten

Leksands förlustrad bara växer. Sju förluster var det uppe i senast jag skrev. Nu är det nio raka förluster och dessutom nio raka nollpoängare. Leksand har alltså tagit 0/27 poäng under de senaste nio omgångarna. Inte undra på att man halkat efter i tabellen. Nu är det t.o.m. så illa att man har halkat ner under Topp 8-sträcket. Leksand parkerar nämligen på nionde plats nu när man går till julvila, en julvila där föreningen har en hel del att fundera över...

Funderat har man nog dock redan gjort och man har t.o.m. agerat litegrann. Ett stort beslut har fattats och det var väl ett beslut som till slut var den enda utvägen. Leffe C fick foten tidigare i veckan och mot Almtuna den 26 december komer nu Roger Melin att stå i Leksands bås.

Vi får väl se om det blir någon omedelbar effekt av det, men jag tror iaf att det är precis vad truppen behöver. Inte nödvändigtvis just Melin, men en ny röst i båset. Allt låste sig fullständigt med Leffe och nu känns det lite som en omstart efter jul. Förhoppningsvis kommer även Calle Själin vara tillbaka då, något vi har längtat läänge efter!

Innan dess ska vi dock gå igenom de två senaste och precis lika dystra, bleka och håglösa insatserna från Leksands håll.

Två hemmamatcher till, två förluster, noll mål framåt och en total målskillnad på 0-7. Det är allt annat än godkänt, särskilt på hemmaplan.

Först var det Södertälje, som kom till Tegera och fullt rättvist bröt en tre matcher lång förlustrad när man vann komfortabelt med 4-0.

Detta efter en förstaperiod som faktiskt var jämn rent spelmässigt och där det stod 0-0 efter 20 spelade minuter, men där sebastian Dyk kunde ge gästerna ledningen drygt 3 minuter in i andra. Därefter föll Leksand tillbaka i gamla hjulspår och när Ludwig Blomstrand gjorde 0-2 10 minuter senare blev uppförsbacken för brant inför tredje, där Leksand egentligen inte skapade några vidare farligheter alls på hela perioden. Man vann visserligen skotten med 16-9, men det var SSK som gjorde målen. Nicolai Meyer gjorde 0-3 efter 6 minuter och så stängde Hugo Gustafsson butiken med 0-4 efter 18:07.

Mycket roligare blev det inte heller när numera serieledande Oskarshamn kom på besök till Tegera några dagar senare.

Vi minns hur den senaste matchen lagen emellan i Tegera slutade, 1-5 till IKO, trots att Leksand gjorde en bra match. Sedan vann ju Leksand nere i Oskarshamn med 7-4 i något som måste vara en av säsongens hittills roligaste matcher.

Rolig match blev det inte här. Oskarshamn kunde redan efter 3 minuter ta ledningen, efter att Filip Engsund lämnats helt ren framför Axel Brage, som nu är back on track i kassen again.

Leksand höll siffrorna nere resten av perioden, men i andra perren blev uppförsbacken ännu brantare när lånet från Nybro, Janne Kivilahti, ökade på Oskarshamnsledningen till 0-2, varefter Arsi Piispanen stod för ett riktigt konststycke fram till 0-3 och sedan var matchen stängd.

Leksand sköt sju skott på mål i den tredje perioden, men återigen var det inga större farligheter och Christoffer Rifalk hade inga större problem att hålla ytterligare en nolla den här säsongen.

Samtliga resultat från de här båda omgångarna:
Leksand - Södertälje 0-4
Oskarshamn - AIK 5-3
Karlskoga - Västervik 3-2 SD
Pantern - Almtuna 0-2
Västerås - Björklöven 5-4 SD
Modo - Tingsryd 4-5 SD
Karlskrona - Vita hästen 4-1

Leksand - Oskarshamn 0-3
Södertälje - Karlskrona 5-4
Almtuna - Björklöven 2-3
Västerås - Västervik 1-6
Karlskoga - Modo 1-0
Tingsryd - Vita hästen 4-0
AIK - Pantern 1-4

Leksand och Vita hästen var de enda lag som tog 0/6 poäng här. Hästen som då först förlorade i Karlskrona och sedan i Tingsryd. 1-8 i målskillnad på de båda matcherna och man har det väldigt tufft just nu. Sämst i serien rent formmässigt är man dock inte, för det är leksand.

Bäst form har Västerås, som fortsatte att bygga på sin segersvit när man vann en väldigt spännande, tät och jämn match mot Björklöven, som VIK till slut vann med 5-4, efter att man gått upp till 3-1, men tappat det på 50 sekunder i slutskedet av andra perioden, då August Tornberg och David Lindquist såg till att det hastigt och lustigt stod 3-3 istället för 3-1. Löven gjorde också 4-3 i tredje perioden, men VIK kvitterade och med minuten kvar av förlängningen avgjorde sedan Marcus Bergman. Därefter åkte Samuel Ersson till kanada för att spela JVM och direkt blev det storförlust för Västerås, när Västervik vann solklart med 6-1! Marcus Dahlbom hade släppt två puckar förbi sig innan den första perioden var över, 0-3 kom efter 19 sekunder i andra och när Trevor Mingoia gjorde 0-4 tog Västerås timeout, bytte målvakt och unge Jesper Myrenberg fick debutera, en debut som inte blev något vidare. 20 sekunder tog det innan Västervik hade gjort 0-5 och matchen var definitivt stängd. En rejäl självförtroendeboost för Västervik, som dessförinnan ju hade förlorat i Karlskoga, men ändå fått med sig poäng därifrån.

Oskarshamn vann toppmötet mot AIK, efter att AIK fått en smakstart och hade 0-2 redan efter 01:41. Då är det väldigt starkt att vända det till seger med 5-3. IKO är nästan ostoppbara, man bara öser på och det är bara att lyfta på hattem för Björn Hellkvists mannar. Pär Käntäh har verkligen fått ihop det där laget, men nu står det ju klart att han lämnar sin post som sportchef efter den här säsongen. Istället ska han vara klar för Björklöven. Det blir ju lite närmre "hem" då och Löven lär med stor sannolikhet ha dragit en riktig vinstlott där.

Almtuna höll sin tredje raka nolla när man slog Pantern med 0-2. Först höll Jocke Ericsson nollan när man slog Hästen med 2-0, sedan spikade Arvid Ljung igen när Södertälje bortaslogs med 4-0 och här höll Arvid Ljung återigen nollan när Pantern också slogs med 2-0. Därefter tog det dock stopp när Björklöven vann i Gränbyhallen med 3-2. Sebastian Selins mål 03:25 in i tredje perioden blev avgjörande där.

Modo fortsätter att blanda och ge. Efter den till slut knappa segern mot Leksand blev det suddenförlust mot Tingsryd, som å andra sidan verkligen är på gång nu, för den suddensegern för TAIF följdes upp med en säker seger med 4-0 mot Vita hästen och Tingsryd ångar på mot topp 8-sträcket.



Sju raka förluster...

Efter de båda hemmaförlusterna mot Tingsryd och Karlskoga var det dags för Leksand att åka ner till Västervik, ett lag som aldrig någonsin i tävlingssammanhang hade vunnit mot de blåvita. Det talade väl för att om det var någon gång Leksands dystra svit av fem raka förluster skulle brytas så var det nu, men det talade väl samtidigt för att om det var någon gång Västervik skulle slå Leksand så var det nu.

Så blev det också. Efter ytterligare en väldigt blek insats vann Västervik till slut med 3-0 och Leksand blev därmed för första gången nollat under den här säsongen. Det var Västerviks andra seger på hemmais, vilket inte direkt gör Leksands insats bättre.

Det var en mållös förstaperiod där Wilde Bröms hade en av få blåvita målchanser under matchen, men han lyckades inte få in pucken.

Istället var det Kellen Jones som gjorde 1-0 för Västervik några minuter in i andra perioden, ett mål som länge såg ut att bli matchens enda, men när Leksand plockade Jonas Arntzen gjorde Västervik både 2-0 och 3-0 i öppen kasse.

Inget snack om saken och Leksand inkasserade därmed sin sjätte raka förlust. Pressen blir inte mindre på killarna och just nu får man inte ut någonting, absolut ingenting av sin kapacitet.

Jag är inte mycket för att sparka tränare hit och dit, lyfta upp juniorer, för "de vill ju åtminstone någonting". Så enkelt är det inte. Det här handlar om idrottspsykologi, för skillsen finns ju i det här laget, det har vi sett under säsongen, även om grundspelet kanske inte heller då satt som det borde. 40 poäng skrapade man iaf in på de första 20 matcherna. Därefter är det nu sex raka nollpoängare och tyvärr skulle det bli mer.

Ett par dagar senare åkte Leksand nämligen upp till Övik för säsongens tredje möte med Modo.

Senast Leksand var i Fjällräven center vann Modo helt rättvist med klara 4-1.

Så klar Modoseger blev det inte nu, faktum var att Leksand lyfte sig kopiöst mycket i tredje perioden om vi jämför med hur spelet har sett ut nu i flera matcher, men då var det för sent och det blev trots rejäl press och spelövertag i tredje förlust med 3-2.

Ska man dra det så långt så var det de första minuterna av matchen som förstörde den kvällen. Då satt leksingarna nämligen fullständigt kvar på bussen, man var inte alls med, för vilken gång i ordningen den här säsongen vet jag inte, men inom loppet av 02:37 hade Oscar Hedman och Johan Eriksson gjort både 1-0 och 2-0 för Modo. Resten av matchen höll Leksand egentligen jämna steg med Modo, iaf upp till 40 minuter. Därefter var man t.o.m. klart bättre i tredje perioden och till slut blev det faktiskt riktigt spännande, detta efter att Martin Karlsson tryckt in 1-3 04:35 in i perioden och David Rundqvist 2-3 drygt 4 minuter från slutet. Därefter blev det en kamp mot klockan och det var faktiskt inte långt ifrån en kvittering, men det räckte inte hela vägen fram den här gången heller och Leksand inkasserade därmed sjunde raka förlusten...

Som sagt, ett klart steg uppåt jämfört med tidigare matcher, man vinner skotten med 10-4 i tredje perioden och vinner den även målmässigt med 2-0, men matchens drygt 2 första minuter förstör den här kvällen och återigen, Leksand är inte med från start, trots att det är det man gång på gång säger att man måste vara, eller, rättare sagt, Leffe C säger det.

Jag var inne på det här ovan, men landar i det igen. Någonting är inte som det ska i Leksand. kvaliteterna finns ju där, men ingen presterar eller producerar och någonstans är det då som MrMadhawk skrev, att det alltid hamnar på tränaren då. Därför och med tanke på hur det har sett ut här nu under de senaste veckorna, så är det hög tid att plocka in en ny röst i båset. Problemet är väl bara vem det ska vara. Tränarmarknaden vimmlar väl inte direkt av folk såhär års och gissningsvis har man även kommit en bra bit in i rekryteringen av ny tränare till nästa år, för Leffes kontrakt går ut efter den här säsongen och han lär näst intill garanterat inte stå i Leksands bås nästa år. Så frågan är hur man gör och resonerar? Ger man Leffe foten nu, då ryker nog rekryteringsprocessen för nästa säsong. Jag tror nämligen inte man plockar in en snabblösning bara över resterande del av den här säsongen och jag tror inte heller att någon tränare skulle vilja ta ett så kort uppdrag. En tränare vill nog ha ett längre kontrakt och det vill nog Leksand egentligen också ha, men det här funkar inte längre. Sju raka förluster, sju raka nollpoängare och Leksand är snart utanför topp 8. Laget gör inga mål, produserar ingenting och någonstans känns det som en ny röst i båset är nödvändig...

Samtliga resultat för de här båda omgångarna:
Västervik - Leksand 3-0
Karlskrona - Karlskoga 3-5
Almtuna - Vita hästen 2-0
Björklöven - Södertälje 3-0
Pantern - Oskarshamn 2-3
Tingsryd - Västerås 2-5
AIK - Modo 2-1

Modo - Leksand 3-2
Oskarshamn - Björklöven 3-1
Vita hästen - AIK 0-1
Västerås - Pantern 4-1
Västervik - Karlskrona 1-2
Södertälje - Almtuna 0-4
Karlskoga - Tingsryd 3-5

Leksand, Södertälje och Pantern 0/6 poäng. Södertälje dessutom med två raka nollor och 0-7 i målskillnad. Först 3-0-förlust uppe i Umeå och sedan 0-4-förlust mot Almtuna, ett Almtuna som här alltså har hållt två raka nollor, först jocke Eriksson som plockade 19 skott mot Hästen och sedan Arvid Ljung som plockade 30 skott mot Södertälje.

Pantern hade 2-0 mot Oskarshamn, men IKO visade återigen styrka och lyckades vända det där, trots att man egentligen inte spelade särskilt bra. Det mest anmärkningsvärda i den matchen var väl dock annars publiksiffran i Rosengårds ishall. Officiellt var det 98 personer där, men enligt MrMadhawk är det tveksamt om det ens var så många, eller få...

Västerås fortsätter att ånga på. 6/6 poäng här och två nya segrar. Först 2-5 i Nelson garden arena, därefter 4-1 hemma mot just Pantern. Samuel Ersson är fenomenalt bra och stabil i kassen och har verkligen tagit över förstaspaden där i VIK. Här hade han en räddningsprocent på 92,59% mot Tingsryd och 96,77% mot Pantern. Han blir svår att ersätta nu när han drar på JVM, men då har Västerås agerat och plockat in Jesper Myrenberg från Linköpings J20-lag. Marcus Dahlbom är väl tänkt ska vakta kassen under den här perioden, men Myrenberg ska utmana Dahlbom på riktigt. Återstår att se hur det blir resultatmässigt för Västerås nu under de här matcherna.

AIK har också 6/6 poäng här. Två tighta vinster, först 0-1 i Norrköping, där Erik Källgren höll nollan och tog alla 18 skott som Hästen sköt och där Jesper Frödéns 0-1-mål efter 18:22 i första perioden blev matchens enda. Därefter var Frödén inblandad i segern mot Modo också, där han assisterade till Anton Holms 1-0. Holm gjorde också 2-0 och trots att jonathan Johnsson reducerade bara 59 sekunder in i tredje perioden höll AIK emot och tog 3 nya poäng, dessutom inför storpublik, 5647 åskådare på Hovet.



Dyster hockeyhelg i Leksand

Leksands dystra svit fortsätter och man fortsätter att tappa mark. De tre raka förlusterna i senaste inlägget har nu byggts på till inte mindre än sju raka förluster och Leksand är nere på sjunde plats i tabellen, bara 3 poäng före Björklöven på åttonde plats och obehagliga 6 poäng före Södertälje under sträcket. Upp till AIK i toppen är det nu inte mindre än 20 poäng och till Oskarshamn på andraplatsen är det 15, så topp 2 och den Hockeyallsvenska finalen känns nästan bara att glömma som det ser ut nu. Man får snarare blicka neråt i tabellen. Visst, lagen i toppen kan också få svackor, men 15 resp. 20 poäng, det äter man inte bara upp sådär. Det tar tid.

AIK snittar 2,2 poäng/match, Oskarshamn 2,0 poäng/match.

Räkna då på Oskarshamn. IKO vinner 2/3 matcher. Var tredje match är alltså förlust. Skulle Leksand då gå helt rent, då skulle man vara ifatt Oskarshamn efter 42 spelade omgångar. Det är alltså slutspurten av serien.

Visst, Oskarshamn kan också dippa, men inte till den grad att Leksand skulle gå ifatt mycket tidigare än så. Ovan nämnda beräkning förutsätter ju dessutom attt Leksand fr.o.m. nu går rent och tar 3,0 poäng/match.

Det kommer givetvis inte att ske, så nej, Leksand lär med största sannolikhet få rikta in sig på slutspelsserien till våren och ta sig vidare den vägen. Det har man ju gjort framgångsrikt tidigare, men just nu finns det absolut ingenting som talar för att man ska göra det. Som det ser ut nu får man snarare slåss för att ens ta sig till slutspelsserien...

Hur har då de fyra senaste matcherna sett ut?

Vi delar upp det i två inlägg och tar hockeyhelgen i Leksand i det här inlägget och de två senaste matcherna i nästa inlägg.

Det är hursomhelst som sagt ingen munter historia.

Efter Västeråsmatchen vankades det då hockeyhelg i Leksand, där Tingsryd gästade på fredagen och Karlskoga på söndagen.

Det blev 0/6 poäng där och två väldigt blygsamma publiksiffror, 3672 åskådare mot Tingsryd och 4015 mot Karlskoga. Då ska vi komma ihåg att det var en fredagsmatch och en söndagsmatch. Med andra ord, inte riktigt vad man hade räknat med...

Resultatet på isen var nog inte heller riktigt vad man hade räknat med. Tingsryd vann med klara 5-1 och Karlskoga med 5-2. 0 poäng och en målskillnad på 3-10 på två hemmamatcher som båda två, sett till lagens roaster, borde ha varit 6/6 poäng.

Mot Tingsryd var det en ganska bra inledning, men när Max Lindroth gjorde 0-1 för Tingsryd efter knappt halva första perioden tappade Leksand allt och det var en helt rättvis ledning efter tjugo spelade minuter.

I andra perioden ökade Max Novak på till 0-2 innan Axel Bergkvist reducerade för Leksand, men när Tingsryd fick ytterligare en chans i powerplay precis i slutskedet av perioden så gjorde man 3-1, 14 sekunder från paus, på något sätt signifikativt för Leksands form just nu.

I tredje, när Leksand förväntades jaga och trampa på ordentligt kom knappt någon forsering alls. På hela tredje perioden sköt man bara sju skott och Tingsryd gjorde istället heelt välförtjänt både 4-1 och 5-1. Dessutom växer skadelistan ytterligare när Axel Brage aderades dit under matchen.

Nya tag två dagar senare mot karlskoga, men tyvärr fortsatte den dystra tränden.

Trots 31-18 i skott var det alltså bortalaget som vann med 2-5.

Leksand gjorde dock en hyfsad förstaperiod och genom Martin Karlsson kunde man t.o.m. ta ledningen i andra perioden, men fyra minuter senare var det kvitterat och trots 13-3 i skott bara i den andra perioden stod det 1-2 på tavlan efter densamma.

I tredje var det återigen dags föe Leksand att forsera, men forseringen kändes uddlös och istället var det Karlskoga som gjorde målen. Jesper Kokkonen gjorde både sitt fjärde och femte mål för säsongen när han dunkade in 3-1 och 4-1 för bortalaget.

Johan Porsberger reducerade visserligen för Leksand och man plockade även målvakten, men där hann man knappt ta in pucken i offensiv zon innan Karlskogaspelare fick tag i den och punkterade matchen med 5-2 i öppen kasse.

De båda omgångarnas samtliga resultat:
Leksand - Tingsryd 1-5
AIK - Karlskoga 7-3
Almtuna - Västervik 1-4
Karlskrona - Västerås 1-3
Björklöven - Modo 3-4 str
Pantern - Vita hästen 0-3
Oskarshamn - Södertälje 1-4

Leksand - Karlskoga 2-5
Tingsryd - Karlskrona 3-2
Västervik - AIK 1-2 SD
Modo - Almtuna 3-0
Södertälje - Pantern 3-4
Västerås - Oskarshamn 3-1
Vita hästen - Björklöven 3-4 SD

Om jag räknar rätt här så är det bara Leksand, Almtuna  och Oskarshamn som här tog 0/6 poäng, så för Leksands del, om vi ändå, trots allt, ska titta upp mot topp 2, så var det ju bra att Södertälje gjorde en väldigt stabil och bra bortamatch i Oskarshamn och att Västerås fortsätter att ösa på och seglar iväg ytterligare på tredje plats i tabellen. I och med IKO's förluster så närmar man sig ju dessutom topp 2 och frågan är väl hur långt det där faktiskt kan räcka, Thomas Paananens mannar bara går på som en maskin just nu...

AIK krossar BIK på Hovet med 7-3, efter att man haft 3-0 efter första perioden. Det var en ledning som man var nära på att tappa, för efter 56 sekunder i andra reducerade BIK och knappt 2 minuter senare satt nästa reducering i nät bakom Robin Wallin, som är ny i AIK medan johannes jönsson nu är skadad. AIK tog timeout och gjorde därefter 4-2, men 11 sekunder från paus gjorde Fredrik Forsberg sitt elfte mål för säsongen, men närmre än så kom aldrig Karlskoga, för Anton Holm gjorde sitt andra mål för kvällen 4 minuter in i slutakten och när Sam Marklund senare gjorde 6-3 var det inget snack om saken.

BIK fick ju dock sin revanch för den förlusten när man åkte upp till leksand och vann med 5-2. AIK fortsatte också att ta poäng, men Västervik gjorde det starkt och fick med sig en pinne, efter att Victor Öhman kvitterat för Västervik med 01:29 kvar att spela. Starkt av Västervik, som dessförinnan ju hade tagit tre tunga poäng i Uppsala när man bortaslog Almtuna med 4-1. Almtuna fortsatte sedan sin förlustrad i Övik när Modo vann med 3-0, ett Modo som fick med sig två pinnar från en fullsatt och kokande A3 arena i omgången efter, 5400 åskådare, när man bortaslogg Björklöven med 4-3 efter att Löven hämtat upp ett tidigt 0-2-underläge. Björklöven, som sedan fortsatte med jämna och täta matcher när man suddenslog Hästen med samma siffror, 4-3, ett par dagar senare.

RSS 2.0