Inte bra...

Under måndagskvällen var det dags för den 1:a i raden av superviktiga matcher denna veckan. Örebro på bortais, nere i Örebro och Bern arena. Senare under veckan väntar Rögle hemma i Tegera arena, det beryktade Slaget om Siljan på lördag och Växjö på måndag. 4 mycket, mycket viktiga matcher där varje poäng är enormt viktig för vårens mål, Kvalserien 2011.

Det var mycket folk på plats, många leksingar, som vanligt på de flesta håll i landet, dock ingen Jesper Ollas eller Alen Bibic. Sjukdom sades det. Ingen vidare timing, men inget att göra åt det. Inte heller något att göra åt den dåliga start av matchen man fick, när Tomas Kollar åkte ut efter 23 sekunder, för en slashing på den store måltjuven, esset, Örebros frontfigur, Conny Strömberg. Dock blev det inte mycket av det powerplayet för Örebros del, för bara 5 sekunder senare åkte just Conny Strömberg ut för tripping och det var spel 4 mot 4 istället.

Örebro gick trots allt till matchens 1:a attack, men leksingar snodde tillbaka pucken och Moe sköt ett skott som Ola Nilsson i Örebrokassen fick lite problem med.

En svängig inledning där båda lagen gick offensivt framåt, dock utan att skapa några riktigt vassa chanser. Sjödell-Wiklander sköt över för Örebro, Svedberg rakt på Nilsson och Kollar tätt utanför, innan Erik Moe åkte ut och Örebro fick trots allt matchens 1:a powerplay.
Man snurrade på bra och Strömberg var nära på att trä in pucken bakom Galbraith, men dansken var med på noterna och höll den, liksom Deilerts skott som kom därefter.

Leksand kunde bli fulltaliga och Luukkonen fick iväg ett farligt skott, men Nilsson styrde upp den i skyddsnätet. Olimb tog sig sedan nästan igenom, men lyckades inte. Hempa sköt ett skott som Nilsson höll och Luukkonen fick iväg ännu ett bra skott. Bra fas av Leksand, men så åkte man på en klantig utvisning för to many players och Örebro fick PP igen, efter att Strömberg fått ett kanonläge, men Galbraith var tät där.

Leksand spelade dock bra i boxen och Andersén dödade massvis av tid. Slutligen fick Örebro i alla fall ett jätteläge när Henrik Löwdahl sköt, men inget mål där och Leksand kunde bli fulltaliga och dessutom kunde man kontra. Bergenström fick ett jätteläge, i princip öppet mål, men fick inte ordning på pucken och 0-0 stod sig fortsatt. Dock skulle leksingarna hursomhelst få spela powerplay när Tommy Enströms bror, Thomas Enström, i Örebro åkte ut. Man fick dock inte till powerplayet riktigt och Örebro kunde rensa temligen enkelt. Slutligen fick man i alla fall lite tryck mot Nilsson, Kollar fick till en styrning, men inget mål.

Örebro blev fulltaliga, men då kom Leksands spel igång igen. Ett spel man borde få till i PP också, vilket man säkerligen tränar på. Bergenström fick återigen ett jätteläge på en retur av Nilsson, efter skott av Erkgärds, men pucken ville inte in. Örebro vände istället spelet och fick några riktigt, riktigt bra chanser, innan Ola Nilsson gjorde en rejäl målvaktstavla när han skulle stoppa pucken bakom mål, men gav den istället till Bergenström, som trots allt fick bli inblandad i ett mål, för han passade fram till en fri Jared Aulin, som inte gjorde några misstag och slog in 0-1 i öppen kasse!

Örebro fick ett farligt läge i slottet, igen, och Lotvonen sköt ett lurigt skott som leksingar var nära på att trycka in innan perioden var slut, men inga mål där. En fartfylld, chansrik och het förstaperiod, nästan lite kvalseriestuk på det hela.


2:a perren började lite mer slarvigt från båda håll, men så var Örebro ändå nära kviteringen när Sjödell-Wiklander sköt ett skott som Galbraith höll på att tappa, men lyckades hålla det till slut. Örebro fortsatte att trycka på när Leksand missade ett byte, men trötta leksingar lyckades till slut få ut pucken och kunde byta. Gråhns sköt tätt över ribban och Bergenström var fortsatt het och snurrade på nere hos Nilsson.

Dock bröts ännu en fin tränd när Hägga åkte ut för roughing och Örebro fick ytterligare ett PP. Leksands box var dock återigen riktigt bra och Andersén dödade massvis med tid, igen, och Olimb kunde rensa efter att Örebro ändå fått till visst tryck.

Man blev fulltaliga, men bara sekunder senare åkte Luukkonen ut efter en tackling på Strömberg, som låg ner och hade "ont".
Leksands box var fortsatt bra och Olimb rensade återigen ut mycket bra. Örebro fick ändå ett jätteläge med i princip öppet mål, men han tappade pucken och Leksands 0-1-ledning stod sig och var dessutom nära på att utökas strax därefter, efter att man blivit fulltaliga, men passningen var för dålig och istället var det Örebro som återigen fick ett jätteläge, men Galbraith gjorde det mycket bra i mål och klarade av även det skottet.

Det var dock Örebro som var aningen vassare. Löwdahl var även han grymt nära en kvitering, men missade pucken vid öppet mål, när Galbraith var helt borta. Sedan var det Lotvonen som sköt tätt utanför även det nära, för Nilsson såg ingenting.
Som ni ser, mycket intensivt och fartfyllt, fullt med chanser åt båda håll, men inga mål, 2 mycket stabila och bra målvakter.

Det fartfyllda spelet fortsatte, men Leksand fick inte riktigt till det, sköt några skott som Nilsson inte hade några problem med. Weinstock var dock nära på att kvitera för Örebro, men Galbraith räddade något tursamt med axeln, varefter Åslin nästan fick tag i pucken. I sådant fall hade han varit fri, men icke.

Sista perioden började med rejält Örebrotryck, men Leksands försvar var fortsatt mycket bra. Pucken låg lös framför Galbraith, men Hägga fick undan den och Leksand kunde kontra. Man snurrade på bra och var nära på att ställa till det för Nilsson, men han redde ut det och Örebro fick återigen press nere mot Galbraith, som dessutom blev omkullåkt bakom mål, men en leksing agerade målvakt när målet var helt öppet och 0-1 stod sig alltjämt. Ett under att det bara var 0-1 efter alla enorma chanser som hade skapats under matchen. Ett mycket bra och stabilt målvaktsspel. Till slut fick dock även Galbraith kapitulera efter en pass i sidled av Ryan Gunderson till Karlsson i Örebro, som bara hade att slå in 1-1 i öppen kasse. Rättvist, sätt till matchen i helhet, men tråkigt för oss blåvita, för nu var det Örebro som hade övertaget, både på planen och psykiskt i och med senaste målet.

Leksand kom dock i en motattack och Moe var nära 1-2, men Nilsson var bra i mål och istället kontrade Örebro och kunde, med drygt 10 minuter kvar att spela, slå in 2-1 bakom Galbraith.

Leksand var dock nära kviteringen strax efteråt när det blev kaos framför Nilsson, men pucken ville inte leta sig in bakom densamme och istället kunde, återigen, Örebro kontra och Per Edblom kunde slå in en retur från Galbraith, efter skott av Varg. 3-1.

Leksand tog timeout, men det hjälpte inte alls, för dryga minuten senare var det 4-1 och Örebro hade det hela som i en liten ask. Snacka om proppen ur, ketchupeffekt, whatever, allt gick Örebros väg i denna sistaperiod. Samtidigt hade Rögle gått ifrån, från 0-0 hemma mot Tingsryd, till betryggande 3-0. Inte alls bra, vilket också blev slutresultatet. Även här blev slutresultatet 4-1 och Örebro seglade ifrån där på andraplatsen. Växjö är i princip klara för kval nu, efter 5-4 efter straffar mot Malmö hemma i helgen. Man står nu på 101 poäng. Örebro har 94 poäng och är faktiskt bara 4 pinnar före Rögle, som nu är klar 3:a. Man är nu 3 poäng och +7 före Leksand, som ligger 4:a. Snacka om att det är en sexpoängsmatch nu ikväll mot Ängelholmarna. Vinner de blir det jobbigt. 6 poäng och minst 8 mål att ta in. Vinner vi fortsätter striden. Det gör den annars med, så klart, men det blir betydligt jobbigare.

I striden om 5:e, 6:e och 7:e plats har just nu Västerås 80 poäng, Mora 79 och Almtuna 78. Malmö har 76 och Oskarshamn 73. Ikväll möter Oskarshamn Tingsryd, Västerås Troja och Mora och Almtuna möts. Oavgjort där och seger för Västerås skulle ge Gurkorna ett litet grepp om den där 5:e platsen. Vinner dessutom Rögle ikväll är man bara 4 poäng bakom Leksand i tabellen, men det får vi inte hoppas händer.

I bottenstriden har alla 3 lag tuffa matcher ikväll. Tingsryd har som sagt Oskarshamn, Troja har Västerås och Sundsvall har Växjö, som egentligen inte har så mycket att spela för längre, men som ändå har ett betydligt bättre lag än Sundsvall och får stå som klara favoriter. Även Västerås och Oskarshamn har bra chanser, även om Tingsryd kan bli farliga, trots 3-0 mot Rögle. Man fick ju 5-0 hemma mot Mora i helgen, så det kan bli en skräll där.
Ända matchen av mindre betydelse ikväll är Bofors - Borås, där inte så mycket står på spel.

Vi laddar upp inför kvällen och helgen med klipp som ger rysningar i hela kroppen, först Bröder och intro från ett tidigare Slaget om Siljan, Leksand - Mora, då i Ejendals arena, säsongen 09/10 om jag inte minns fel. Klacken sjunger och Emil driver på. Lyssna och njut!Här har vi ett klipp från tidigare i vinter, när Villa långbers arena byggdes i Karlstad. Vilken match, vilket drag, vilket tryck det kommer bli!

Slutligen, slutminutrarna av klippet ovan med Bröder och intro, här med klacken som hyllar Jocke Eriksson och kör den välkända "Dalarna är vårat landskap".


Viktig hemmamatch

För båda laget, Leksand, som kämpar om sista direktplatsen med Rögle som värsta rival, och Sundsvall, som strider om att undvika det nedre sträcket, där man just nu ligger ovanför, liksom Leksand gör vid sitt streck.

Galbraith var tillbaka i kassen och Leksand vann 1:a tekning. Man tog sig in i Sundsvalls zon, men Sundsvall fick ut den direkt. Sundsvall försökte gå till anfall, men lyckades inte riktigt, Leksand stod upp bra och rensade. Sundsvall tog sig dock in i zon igen och Martin Karlsson åkte ut för tripping.

Sundsvall hade knappt varit inne i zon över huvud taget, men nu sköt man ett skott, klubban på skytten gick av, så pucken studsade helkonstigt, tyvärr till en annan Sundsvallsspelare i form av Niklas Zetterström, som bara hade att slå in pucken i mål bakom Galbraith. Olycklig start för denne.

Tomas Kollar var nära att sätta kviteringen direkt, men lyckades inte riktigt. Han och de andra fortsatte dock att tugga på, samme Kollar lade pucken precis utanför och så lade han en riktigt snygg pass till Daniel Hermansson som kunde slå in 1-1 bakom Gustav Lindvall i Sundsvallskassen!

Leksand fortsatte att ha det mesta av spelet, som dock inte var så mycket till spel. Inget av lagen kom till några vidare chanser, man sköt några skott, men Sundsvallsspelarna teckte bra och kunde rensa. Dessutom fick man en trippelchans och Galbraith fick göra sitt 1:a riktiga ingripande i matchen och kunde till slut blockera.

Leksand fortsatte att få de flesta chanserna. Hempa vann en tekningklockrent till Erkgärds, men Sundsvallsspelarna teckte fortsatt bra. Gråhns fick dock ett jätteläge att göra 2-1, men tappade pucken och istället åkte Bibic ut, något tveksamt.

Mönstret upprepade sig, boxplay, som tidigare under säsongen har varit så bra, fungerade inte alls, eller skulle man säga att det var otur? En fruktansvärt lös puck gick nämligen mellan benen på Galbraith och det var 2-1 till Sundsvall.

Mönstret fortsatte att upprepa sig. Leksand var återigen nära kvitering direkt, men Lindvall höll den. Så fick dock Martin Karlsson tag i pucken och det var mycket riktigt 2-2!

Leksand tryckte på ännu mer, Gråhns sköt, men Lindvall räddade, Ollas skott plockade han och gjorde en bra parad på Olimbs skott.

Bozic åkte sedan ut och Leksand fick sitt 1:a powerplay i matchen. Hermansson sköt då i stolpen, men man fortsatte att trycka på och till slut fick Tommy Entröm in 3-2 till Leksand och biffen var vänd!

4-2 var sedan nära, men skottet gick tätt över, varefter en felstuds i sargen höll på att ställa till det för Lindvall, som nu hade vissa problem, men han redde ut det och man kunde gå till paus med bara 1 måls underläge.

Leksand fick en fin möjlighet i början av mittenakten, men Lindvall var fortsatt tät och 3-2 stod sig. Istället var 3-3 nära när Sundsvall fick flera bra lägen, men även Galbraith var tät och höll pucken. Leksingarna slog till icing flera gånger om, slarvade tydligt. Åslin körde dock till 100% och limmade en sundsvallare i planket innan han och Martin Karlsson, genom fint sammarbete, var nära på att sätta 4-2, men Lindvall var fortsatt bra i kassen.

Sundsvall fick nära på ett friläge när Moe, som nu inte längre var bänkad, slog en felpass, men en annan leksing redde ut det, varpå Sundsvall ändå fick ett friläge och 3-3 var återigen nära, men Galbraith var med på den och istället kunde Jens Bergenström slå in 4-2, efter eget skott, retur ut till Olimb och en andra retur som han själv tog hand om och slog in i öppen kasse.

Sundsvall åkte på en utvisning direkt efteråt och Leksand hade tagit över matchen. Man pressade på bra i PP, Ollas fick ett jätteläge, men fick inte riktigt träff på pucken. Dock fortsatte man att pressa, men fick ingen utdelning och Sundsvall kunde ta med sig den skalpen, att ha klarat av tung press i BP.

Källström tvingades ta en utvisning när ett Sundsvallsskott styrdes på en spelare och var nära på att ställa Galbraith helt.
Sundsvall fick alltså PP och tryckte på ganska bra. Inte lika intensivt som Leksand tidigare hade gjort, men bra press var det, men Leksand gjorde det bra och klarade av det.

Efter att man blev fulltaliga åkte Grånhs ut och ett nytt PP väntade för Sundsvall, där man återigen pressade på ganska bra och Galbraith fick det hett om öronen några gånger, men behöll lugnet och klarade av det, blockerade till slut och därefter såg boxplayet mycket stabilt ut och man klarade av det. Sundsvall fortsatte dock att trycka på lite smått efter att Leksand blivit fulltaliga, men det blev inget av det och periodens ända mål tillhörde de vita och blå.

5-2 var riktigt nära direkt i sista perioden när Bergenström sköt i ribban. 3:e ramträffen för kvällen, 2 i stolpen och en i ribban. Unge Filip Forsberg var sedan på isen och var nära att näta när han försökte nå Ollas pass, men missade och det rann ut i sanden. Samme Ollas sköt sedan tätt utanför innan Alen Bibic, återigen, åkte ut och Sundsvall fick powerplay.

Boxen var dock bra och Bergenström slet som en tjur för att få ut pucken och lyckades också. Riktigt bra krig av både honom och övriga på isen. Man klarade av underläget och ökade den offensiva pressen lite efter det. Dock inga större målchanser.

Filip Forsberg gjorde det dock återigen bra när han grejade en utvisning för Sundsvall och Leksand fick powerplay. Skulle detsamma vara lika bra som boxen? Icke. Sundsvall spelade mycket bra i boxplay, dödade massvis med tid och fick dessutom ett bra läge, men Galbraith avstyrde det hela.
Inga större farligheter i PP alltså och inte heller efteråt bjöds det på några vidare farligheter, men tiden talade mer och mer för Leksand. Visserligen var det bara 2 måls ledning, men tiden började som sagt bli knapp och Sundsvall skapade ingenting. Inte Leksand heller, men man behövde å andra sidan inte göra det. Oskar Johansson åkte dessutom ut för Sundsvall med mindre än 2 minuter kvar och därmed var saken ganska klar. Dock var det Sundsvall som fick det vassaste läget i Leksands powerplay, men Galbraith var med även på den och matchen slutade 4-2 till Leksand, som därmed tog 3 mycket viktiga poäng i kampen kring strecket.

Rögle tappade dessutom 1 poäng borta mot Bofors, som tog densamma när Rögle vann på straffar med 2-3.
Även Växjö fortsätter att vinna, även de 3-2, men i full tid, hemma mot Almtuna.
Mora tog den mmest övertygande segern för kvällen, 1-4 mot Borås.

Inga större tabellförändringar heller, inte mer än att Mora hoppade upp 2 snepp, från 7:e till 5:e plats. Dessutom kan kanske Oskarshamn blanda sig i den där streckstriden, man vann nämligen återigen, nu borta mot Troja med 6-4. Man är visserligen 5 poäng från 7:e plats, men än är det poäng kvar att slåss om och tåget har inte gått helt och hållet.

 


Det blir en rafflande avslutning!

Inte många matcher återstår nu och det kommer bli precis så stenhårt och tufft kring samtliga sträck som man kunde tänka sig. 3 mycket viktiga poäng stod på spel under onsdagen när Leksand gästade Uppsala och Gränbyhallen. En match som sågs av hela 2517 åskådare, bra för att vara Almtuna.

Galbraith var inte ens med ner till Uppsala, utan det var Erik Hanses som skulle vakta kassen kvällen till ära. Han såg vass ut på uppvärmningen, men när matchen började hade han otur direkt. Almtuna vann 1:a tekningen, tog sig in i Leksands zon och William Wallén praktiskt taget snubblade in 1-0 till Almtuna efter bara 35 sekunder. Slarv av försvaret och otur för Hanses.

Leksand vann tekningen efter, men det var Almtuna som tog pucken och snurrade på nere hos Hanses. Leksand fick dock ut pucken och Ollas fick iväg ett skott, men inga problem för Hellberg, som alltjämt står i Almtuna nu när Pettersson-Ventzel är utlånad till timrå.

Almtuna tog tillbaka pucken och tog sig återigen in i Leksands zon. Leksand snodde dock tillbaka den och Aulin och Åslin fick iväg varsitt skott, men Hellberg räddade enkelt och Almtuna snurrade återigen på. Leksand hade inte mycket att säga till om i inledningen av matchen, men så åkte Gellerstedt i Almtuna ut för Holding och Leksand fick matchens 1:a powerplay. Man fick dock inte till det riktigt, även om man etablerade visst tryck och fick ett par hyfsade chanser, men Hellberg var tät och det blev inget av det och Almtuna kunde återigen bli fulltaliga.

Almtuna slarvade lite efter att man blev fulltaliga och Leksand kunde komma in i matchen en aning, men lyckades inget vidare minst sagt och Almtuna kunde, efter några minuter, återigen ta komandot och Hanses fick göra en fin benparad på skott från Gellerstedt.

Andersén åkte sedan ut och det var PP för Almtuna. 30 sekunder senare åkte även Ollas ut och almtuna fick ett gyllene läge att öka på till 2-0, men Leksands box var mycket stabil och bra. Dock pressade Almtuna på riktigt hårt nere mot Hanses, Leksand fick inte ut pucken.

Svettigt värre för Hanses och övriga laget, men man redde ändå ut det och blev fulltaliga, om än med hjärtat i halsgropen.

Efter den skalpen trodde man kanske att Leksand skulle orka ta sig in lite i matchen, men icke. Man hade ingenting och Almtuna fortsatte att trycka på. Enström sköt dock tätt över och mot slutet av perioden lyckades man faktiskt få lite press. Gråhns var nära på att styra in ett skott från Hulkkonen och Aulin friställde Bergenström, som hade öppet mål, men missade och Almtuna hade 1-0 efter den 1:a perioden.

2:a perioden började med samma mardröm som i den 1:a, ja, inte mål då, men 5 mot 3 i knappa 2 minuter, men nu för Leksand! Enström prickade då stolpen, varefter Kollar fick ett jätteläge, men Hellberg visade vilken enorm talang han är och gjorde en osannolik räddning. Pucken gick dock ut till Kollar igen, men Hellberg räddade med axeln.

Leksand fortsatte dock att trycka på, men Almtuna klarade av det hela och fick dessutom PP när Källström åkte ut. Då var det återigen hög press från Uppsalagänget och man var nära 2-0 flera gånger om, men Hanses var tät i mål och Leksand kunde bli fulltaliga, samtidigt som Hempa frispelade Aulin, som inte gjorde några misstag och slog upp 1-1 i nättaket bakom Hellberg, som dock ramlade bakåt samtidigt som Aulin sköt. Målburen flyttade sig och domaren dömde wash out, inget mål...

Dock fick Leksand PP strax därefter och Källström sköt tätt över. Sedan styrde en leksing Svedbergs skott, även det tätt över. Svedberg fick dock tillbaka pucken och slog in ett stenhårt slagskott i nätmaskorna bakom Hellberg och nu var det i alla fall 1-1, inget snack om saken!

1-2 var sedan nära direkt när Luukkonen sköt, men Hellberg höll den. Istället kom Berggren fri för Almtuna, men Hanses gjorde en kanonräddning och resultatet stod sig alltjämt. Dock åkte en Almtunaspelare ut, Leksand fick PP igen och denna gången gjorde man inga misstag. Aulin passade fram Bergenström som kunde slå in 2-1 för Leksand!

Dock kom en snabb replik från Almtunas håll. 35 verkade vara ett oturstal för Leksand i den här matchen, 1-0 efter 35 sekunder, och nu, 35 sekunder efter 1-2 blev det 2-2. Hanses räddade pucken, stötte ut den, men återigen fick William Wallén tag i den, lade ett ruskigt löst skott som Hanses bara skulle blockera, men stötte istället in pucken i mål bakom sig. En liten målvaktstavla kan man tyvärr säga.

Sista perioden började inte mycket bättre. Alen Bibic skulle spela bakom ryggen, men frispelade istället Fredrik Abrahamsson i Almtuna, som bara hade att slå in 3-2 och Almtuna hade återigen tagit komandot och vänt på steken.

Knuts var dock nära kviteringen strax därefter efter en pass av Luukkonen, men Hellberg var där. Han var även där på Anderséns nästkommande skott, ett rappt sådant, men Hellberg visade snabba reflexer och gjorde en grym plock.

Almtuna tog timeout, för nu pressade Leksand på ordentligt för en kvitering, men det hjälpte föga och Leksand fortsatte att ligga på för en kvitering efter densamma. Hempa sköt en handledare, men Hellberg var där. Enström klippte till direkt på pass av Ollas, men Hellberg var återigen där. Även Luukkonens skott tog han.

Leksand plockade ut Hanses mot slutet och snurrade på riktigt bra nere hos Hellberg, men istället kunde en almtunaspelare komma fri. Källström åkte dock ifatt honom och drog ner honom och domaren dömde mål. Det var dock tid kvar. Bergenström sköt klockrent i stolpen, men närmre än så kom man inte och Almtuna kunde vinna med 4-2.

Senare under helgen och början av denna veckan slog Rögle Borås borta med 0-4. Örebro drog ifrån Leksand ytterligare när man slog just Almtuna borta med ännu större siffror, 0-5. Överraskande var dock att Malmö hemmaslog Växjö med 3-1. Dessutom ser det ut som att tåget nu har gått för Bofors, som igår föll borta mot deras värsta konkurent för tillfället, Oskarshamn. 8-4 slutade matchen och Bofors parkerar därmed fortfarande på 10:e plats med 62 poäng. Oskarshamn jagar vidare mot Playoff, men får ändå svårt att nå dit. Man har 67 poäng. Det är 8 poäng upp till det där sträcket, där just nu Mora parkerar på 75 pinnar. Man har dessutom en match mindre spelad än både Oskarshamn och Västerås, som ligger 8:a. Dock ligger Malmö, trots segern mot Växjö, illa till. Man har visserligen 75 poäng, precis som bakomjagande Almtuna, och Mora, men hela 3 matcher mer spelade än båda dessa, 2 mer än Oskarshamn. Alltså kan Oskarshamn nästan nå ikapp dem om de vinner dessa 2 matcher. Man har dock kniven på strupen, det gäller att vinna, vinna, vinna nu på slutet om man ska klara det och ärligt talat tror jag inte man klarar det.

Det är ett litet hopp på 9 poäng från Malmö upp till Rögle på 4:e plats. Det är Ängelholmarna som strider med Leksand om den sista direktplatsen. Båda lagen vill ha den där 3:e platsen, för hamnar man i Playoff, då blir det tufft.
Leksand har dock 2 poäng mer än Rögle, men också en match mer spelad. Superstars har lagt fram statistik från tidigare under säsongen gällande de matcher båda lagen har kvar. De ska möta varandra en gång till, i Tegera arena, och snacka om att det är en nyckelmatch. Vinner Leksand där talar nämligen statistiken för att man klarar den där 3:e platsen. Förlorar man, vilket statistiken också tyder på, klarar man det inte.

Det kommer bli oerhört tufft, precis som det kommer bli kring det nedre sträcket. Just nu är Sundsvall återigen över detsamma med 43 poäng. Troja och tingsryd, som snodde med sig 2 poäng från Västerås under söndagen, har båda 41, men Troja har 2 måls bättre målskillnad. Dock ligger alla dessa 3 lag i en klass för sig när det gäller just målskillnad. Tingsryd har -65, Troja -63 och Sundsvall -55. Det 4:e sämsta laget är Bofors med -12.

Oerhört viktiga matcher här på slutet alltså och det fortsätter redan imorgon då Sundsvall tar sig an en riktigt svår uppgift, Leksand borta. Även Troja har Oskarshamn, men hemma. Dock strider alla dessa 4 lag om någonting, Leksand för att bibehålla sin 3:e plats, Sundsvall för att hålla sig över det nedre kvalsträcket, Troja för att ta sig över detsamma och Oskarshamn för att överleva i kampen om Playoff. Leksand och Oskarshamn känns dock aningen starkare, så vi tror på seger för dessa båda.

Rögle, som bekant jagar Leksand, har en lite svårare uppgift än just Leksand, men samtidigt inte. Bofors borta. Bofors som, som sagt, troligen har sett tåget gå, men som trots det är starkare än Sundsvall på pappret. Det kan bli jämnt, men Rögle drar det längsta strået.

Borås har inget att slåss för, man spelar bara av säsongen, och möter Mora hemma. Det är bara Borås och Bofors av alla 14 lag som inte har något att kämpa för, möjligen kan Växjö och Örebro börja känna sig lite säkra där i toppen, men inget är klart än. Där tror jag ändå på Moraseger och Mora tar därmed 3 mycket viktiga poäng i kampen om playoff, vilket även Almtuna kan göra om man slår Växjö. Det återstår att se!


3 viktiga poäng

Ny match efter några dagars vila. Bofors var på besök i Tegera arena och leksingarna ville ha revansch sedan senast i Karlskoga, ni vet, den matchen då Bofors ribbskott på straffläggningen blev godkänt och Karlskogagänget kunde avgå med segern tack vare det?

Det var dock Bofors som öppnade matchen bäst och fick ett läge direkt. En boforsare gick köksvägen, men Galbraith var där och tog det skottet.
Leksand fick ut pucken, men det var ändå Bofors som hade öppnat klart bäst..

Efter 2 rejäla tacklingar på boforsare, en av Hulkkonen och en av Bibic, åkte Erkgärds ut för tripping och Bofors skulle få ett powerplay direkt i inledningen av matchen. Man skapade viss press och Leksand gjorde det onödigt svårt för sig, men lyckades ändå rensa. Bofors tog dock in pucken i zon igen och fortsatte pressa, men Leksand redde ut det och kunde bli fulltaliga och skapa tryck nere mot Mikael Andersson i Boforskassen.

Det ville dock inte riktigt släppa för leksingarna, Gråhns missade flera passningar och Luukkonen försökte slå en pass rakt genom slottet, som boforsare dock var där och stoppade.

Leksand fick i alla fall iväg ett farligt skott, Olimb, innan Bofors åkte på ett lagstraff för 6 man på isen.
Det var alltså PP för Leksand och man satte press direkt. Både Gråhns och Hempa sköt tätt utanför, men man fortsatte behålla tryck mot Boforskassen. Boforsarna var dock samlade och spelade bra box, kunde rensa och bli fulltaliga till slut.

Ollas sköt ett skott som Andersson fick problem med, men lyckades blockera. Bofors vann tillbaka pucken och sköt 2 skott som Galbraith styrde upp över plexit 2 gånger om.
Det var Bofors som hade det mesta av spelet, leksingarna såg inte alls ut att vara med på banan och Galbraith höll på att ställa till det för sig när han spelade helt fel bakom mål, men hann sådan tur var tillbaka för att rädda och en Boforsspelare åkte ut med knappa 3 minuter kvar av perioden. Dock åkte Olimb ut bara sekunder senare, så det blev spel 4 mot 4. Där var Luukkonen närmast att sätta pucken bakom Andersson, men lyckades inte med det och 0-0 stod sig efter den 1:a perioden.

Leksand inledde med några sekunder i BP i den 2:a perioden, men det klarade man av och var därefter riktigt nära på att sätta 1-0 bakom Andersson, men han styrde med nöd och neppe ut den pucken och istället var det Bofors som pressade på. Man såg fortsatt bättre ut än Leksand och skapade stor press nere mot Galbraith, som dock, precis som vanligt, var bra.

Till slut kunde man få ut pucken, men Andersén passade fel och Bofors kunde återigen kontra och bita sig fast i offensiv zon, ända tills Lidhammar åkte ut för en slashing och det istället var BP för Bofors.

Powerplayet var helt okej. Hempa sköt rakt på Andersson och Bergenström fick tag i en retur efter skott av Enström, men pucken gick utanför. Källström sköt så över och Bofors kunde till slut, efter rejäl press av Leksand reda ut det hela och bli fulltaliga, varefter man fortsatte att pressa på, precis som man hade gjort innan Lidhammar åkte ut.

Leksand lyckades dock väga upp spelet en aning och det böljade istället fram och tillbaka. Skott åt båda hållen, men inga större farligheter, ända tills Gråhns slet med en boforsare nere vid sargen, fick med sig pucken och lade den till Ollas. Han sköt direkt, men Andersson var där. Returen var dock Ken-André Olimb först på och slog trots allt in ledningspucken för Leksand i öppet mål, 1-0!

Känslorna kom upp till ytan efter målet och det var lite smågruffigt på flera ställen några gånger, innan Alen Bibic till slut åkte ut 2 minuter för roughing och Bofors fick ännu ett powerplay. Nu fick man dock inte alls lika bra press som tidigare, även om man sköt några skott mot Galbraith. Han blockerade dock och Leksand kunde rensa och bli fulltaliga, varefter en boforsare mycket väl kunde ha åkt ut för diving när han rundade Svedberg och sedan slängde sig, men ingen åtgärd för det, inte mot Svedberg heller.

Hempa fick helt öppet läge framför Andersson, men han höll den och blockerade. Bofors kunde kontra, men även Galbraith var tät. Spelet böljade fram och tillbaka, precis som det hade gjort tidigare under perioden. Båda lagen sköt skott i kontringar, men inga jättelägen och de båda målvakterna var fortsatt täta, Galbraith aningen vassare än Andersson eftersom att han än så länge hade hållit nollan.

Sista perioden började precis som den 2:a slutade, med mycket spel fram och tillbaka, skott åt båda håll, men inga större farligheter.

Så åkte Karlsson i Bofors ut och Leksand fick en bra chans att utöka sin ledning i powerplay. Det blev dock inget av det, för efter att Bofors snott pucken och kontrat 2 gånger hakade Hermansson upp en boforsare och åkte ut för det och det var spel 4 mot 4 i drygt en minut. Där hände det dock ingenting och Bofors fick ett litet PP, där man dock inte heller lyckades skapa någonting och även Leksand kunde bli fulltaliga, varefter Andersson fick göra en riktigt bra räddning på ett mycket farligt läge för Leksand, men han klarade det och Bofors vände spelet igen. Galbraith räddade dock återigen och så blev det återigen, precis som flera gånger tidigare under matchen, Hawaiihockey med skott åt båda håll, men inga vidare farliga sådana.

Bofors pressade dock på en aning och Leksand fick försvara sig. Man kontrade och domaren blåste, fastän att pucken inte var blockerad. Bergenström snodde åt sig den innan Andersson hann lägga handsken på den, men domaren blåste ändå. Synd där.
Åslin fick sedan ett jätteläge, men Andersson var bra i kassen och de sista minuterna tillhörde Bofors. Man pressade på rejält nere mot Galbraith, men han var tät och fick göra några riktigt bra räddningar.
Bofors försökte med allt, man tog timeout och Andersson lämnade kassen, men Galbraith och Leksand var omutliga och resultatet 1-0 stod sig och Galbraith fick därmed hålla sin 3:e nolla för säsongen, inför ögonen på blott 3059 åskådare, en riktigt dålig siffra tyvärr.

Tidigare under helgen tog Örebro tillbaka sin andraplats i tabellen genom att ta 2 pinnar uppe i Mora, när man vann efter sudden med 2-3. Det var samma siffror som Växjö slog Borås med, även det efter sudden, trots att Borås länge hade ledningen i matchen.
Troja tog en övertygande seger mot det andra bottengänget i tabellen, Tingsryd och är, som jag sa, över kvalsträcket, för 1:a gången den här säsongen tror jag. Där under finns nu istället Sundsvall och Tingsryd. Under söndagen blev det dock förlust för Troja, 2-4 hemma mot Borås, men 12:e platsen har man än så länge i sina händer.

Växjö fortsatte att försvara serieledningen under kvällen, 5-2 blev det hemma mot Mora, som efter sin toppform nu har kommit av sig en aning. ÄVen Örebro behåller sin plats i tabellen, ikväll blev det seger med 6-1 hemma mot Oskarshamn, som nog får se att tåget har gått för den här säsongen. Alla lag ovanför dem, utom Bofors då, tog nämligen poäng och tabellen är så jämn den bara kan vara.
Västerås tog klivet upp från 8:e till 5:e plats i och med kvällens storseger med 5-0 mot Malmö. Man har nu 73 poäng. Det är en poäng mer än både Almtuna, Mora och Malmö har. 3 lag på samma poäng alltså, 2 av dem ska till playoff. Det är med andra ord oerhört jämnt. Inte heller Rögle ska känna sig säker där på 4:e platsen med sina 76 poäng. Det kan gå snabbt här på slutet...

 


Det drar ihop sig

Det drar ihop sig mot slutspurten i Allsvenskan säsongen 10/11 och än så länge är inget klart. Inte ens seriesegern, som Växjö hade ett så stabilt grepp om för ett tag sedan. Inte heller är Troja klart för kval neråt, de som låg 10-15 poäng bakom 13:e placerade Sundsvall för ett tag sedan.
Kvällens motståndare, Oskarshamn, låg ju faktiskt på direktplats tidigare i höstas, men har rasat som en sten i tabellen och återfinns nu på 10:e plats. Playoffchanserna är dock inte helt borta, men de minskar omgång för omgång. Till denna match hade man inte heller några reserver med sig, så det gällde att ingen skadade sig. För Leksands del gjorde nyförvärvet, eller bytet om man så vill, Kristian Luukkonen, debut. Han kommer från Kungälv i Div. 1. Han byttes mot Martin Janohls, som troligen behövde mer speltid, vilket han troligen också får i Kungälv. Även Johan Alcén, som vi inte har hört något av på länge här, har hittat ny klubb, för han har nämligen fått sparken från Leksand. Nu återfinns han i Vita Hästen i Div. 1. Ett kraftigt nyförvärv för dem.

Nu var det dock Leksand mot Oskarshamn och det var hemmalaget som tog hand om 1:a tekningen och även 1:a skottet, som Stefan Gråhns fick iväg, men Oskarshamsmålvakten Troy Davenport, som förra säsongen höll till i Alvesta i Div. 2 och sedan Nybro i Kvalserien upp till Allsvenskan, vilket inte gick så jättebra. Han tog nu i vilket fall Gråhns skott och Oskarshamn rensade ut.
Det var dock mest Leksand i inledningen och Luukkonen körde över en Oskarshamnsspelare det 1:a han gjorde och Leksand pressade vidare. Oskarshamn åkte även på en utvisning och Leksand fick matchens 1:a powerplay.

Oskarshamn kunde dock rensa och Leksand fick inte till någon farligare press, det var alldeles för petigt.
Oskarshamn blev fulltaliga, men då fick Leksand större press än i numerärt överläge och pucken var så nära på att leta sig in bakom Davenport, men icke. Enström sköt ännu ett skott, men han höll även det. Bergenström sköt även han, Davenport lämnade en farlig retur, men inget mål där heller och Oskarshamn kunde rensa. Bergenström tog sig dock ännu en gång in framför mål och fick iväg ett skott, men Davenport hade öppnat stabilt.

Desto mindre hade Galbrait haft att göra i inledningen, Galbrait som jag har stavat fel på hela säsongen, th ska det så klart vara.
Nu fick han i vilket fall ingripa och blockera, varefter David Åslin åkte ut och Oskarshamn skulle få chansen i PP.

Det gick dock inte alls. Leksand rensade gång på gång, utan några problem, men så fick Oskarshamn lite tryck, fick iväg ett skott, men Galbraith lämnade inga returer och Leksand kunde återigen rensa och bli fulltaliga, varefter Ken-André Olimb kunde slå in 1-0 för Leksand, efter pass av Stefan Gråhns, släkten är värst.

1-1 var kort därefter riktigt nära, men Galbraith räddade och istället var 2-0 nära när Bergenström, som var het kvällen till ära, sköt ytterligare ett skott, men Davenport var tät där.

Det var väldigt slarvigt spel från båda lagen i början av 2:a perren, men så var Luukkonen nära på att sätta 2-0, i sin 1:a match. Det hade varit stort, men Davenport höll den. Så även med Bibics skott, som även han ville visa sig, i sin 1:a hemmamatch i A-laget. Mål blev det som sagt inte, men visa upp sig fick han i alla fall göra, när han och Niklas Jadeland rök ihop och båda 2 fick sitta 2 minuter för det.

Där spelade Luukkonen en del, men fick inte in pucken. Svedberg var närmast med det, när han sköt både över målet och plexit, Davenport såg ingenting alls.

Båda lagen blev fulltaliga, men Oskarshamn åkte på en utvisning direkt igen och powerplay väntade för Leksand. Det var ett PP som var bra, man fick till bra press efter att Oskarshamn hade rensat några gånger innan dess, men Davenport var bra med i kassen och höll siffrorna nere.

Oskarshamn fick nästan friläge direkt när Guter kom från utvisningsbåset, men Kenny Källström lyckades avstyra det hela, men det var fortsatt Oskarshamn som pressade på. Ovan nämnde Guter fick ett bra läge, men Galbraith var bra med i kassen och tog den pucken, precis som de nästkommande skotten.

Oskarshamn var dock på gång och en kvitering hängde i luften. Då kontrade Leksand, Jared Aulin sköt, men Davenport räddade. Returen var dock Bergenström där på och kunde slå in 2-0 för Leksand!

En riktig kalldusch för Oskarshamn, mitt under deras press, och Leksand fortsatte att pressa på. Bibic visade återigen upp sig och tryckte in Johan Bylov i planket. Oskarshamn tog timeout, men det verkade inte hjälpa, för kort därefter fick Olimb ett jätteläge, men passade istället för att skjuta och Enström sköt därefter tätt utanför.

Sista perioden inleddes bäst av Leksand. Bergenström sköt ännu ett skott, men Davenport styrde över och Enström sköt tätt utanför. Sedan upphörde pressen och det blev desto virrigare istället, av någon anledning. Oskarshamn kom in i offensiv zon och kunde få in reduseringen, 2-1.

Leksand replikerade dock snabbt, dryga minuten senare kunde Bergenström styra in Tommy Enströms skott fram till 3-1!

Davenport blockerade sedan ett skott och Oskarshamn kunde vinna tekningen och gå till anfall. Man sköt dock över och tur var väl det, annars kunde det blivit farligt, för oskarshamnaren kom helt fri.
Istället kunde Leksand kontra och Aulin fick ett jätteläge, men valde istället att passa och det blev inget av det. Man höll dock kvar trycket och med knappa 10 minuter kvar att spela kunde Jens Bergenström slå in sitt 3:e mål för kvällen och fastställa slutresultatet, 4-1! Toppluvor kastades in på isen för att fira hans hattrick.

I övriga matcher lyckades Växjö till slut vända hemma mot Troja och vinna med 4-3. Örebro hade det dock tyngre och föll hemma mot Borås med hela 2-5. Det innebär att Leksand är uppe på 2:a plats i tabellen, på samma poäng som Örebro, men med något bättre målskillnad. Dock har Örebro en match mindre spelad.
Rögle lyckades slutligen bärga extrapinnen hemma mot Mora i en svängig match. Ängelholmarna vann till slut med 6-5.
Sundsvall tog en mycket viktig poäng i bottenstriden när man föll på straffar borta mot Almtuna. Man var dock nära på att sno med sig alla 3 poängen, men man missade ett jätteläge med dryga minuten kvar att spela.
Inte heller Malmö har givit upp kampen om playoff. Nu vann man mycket övertygande hemma mot Tingsryd med hela 5-0. Siffrorna börjar bli oerhört stora för Tingsryd nu, 1-8 mot Rögle, 7-1 mot Växjö och nu 5-0 mot Malmö. Inte bra.

Ska jag våga mig på en liten tippning såhär med några omgångar kvar så tror jag trots allt Växjö tar hem tabellsegern i år. Man har en överlägsen målskillnad, men visserligen inte så många fler poäng än Leksand och Örebro, dock, även de, med en match mindre spelad än Leksand. Leksand, som jag ändå tror kan ta den där 2:a platsen om man sköter sig. Sedan blir det oerhört jämt mellan Örebro, Rögle och Mora, kanske också almtuna kan blanda sig i det där. Det vore en skräll, tänk om Almtuna seglar upp till 2:a platsen och Mora tar 3:e direktplatsen, för nu är man verkligen på gång. Får vi den utgången, vilken inte alls är helt omöjlig, blir det ruskigt hårt om vem som tar den sista platsen i Kvalserien.
Nej, för Leksands del, och för de andra med så klart, gäller det att ta en direktplats, för Playoff kommer bli oerhört tufft.

Sista playoffplatsen blir det också strid kring. Det är nog främst Västerås och Malmö som slåss om den, men kanske kan Bofors blanda sig i där, men tåget börjar gå. Det har gått ännu mer för Oskarshamn, som inte direkt kom närmare Playoff i och med kvällens resultat. Jag tror de får svårt att nå dit. Även Borås ligger lite i ingenmansland, men sedan är det knallhårt igen. Sundsvall, Tingsryd och Troja. 2 lag ska ner till kval, 1 lag säkrar sin plats i Allsvenskan till nästa säsong och faktiskt tror jag Troja kommer klara det. Det blir Tingsryd och Sundsvall som får kvala neråt senare i vår och där kommer man få stenhård konkurrens i form av främst Björklöven, Huddinge och Vita Hästen skulle jag tro.

Daladerby!

I Mora, i FM-Mattsson arena. Det var även 3:e matchen på 4 dagar för leksingarna. Skulle det påverka utgången av matchen?

Det var bra stämning i hallen, precis som det ska vara, men det var Leksand som tog 1:a tekning, men gick offside.
Mora tog 2:a tekningen och fick iväg 1:a skottet i matchen, men Galbrait styrde enkelt ut. Det var dock mycket Mora i inledningen, men det var Leksand som satte viss press. Hempa var så nära på att styra in Ollas skott, men missade skottet. Svedberg fick sedan iväg ett skott som Johansson släppte retur på, men ingen leksing var där och Mora kunde vända. Leksand tog dock tillbaka pucken, men Moe sköt rakt på en moring, som kunde kontra, skjuta, men Galbrait räddade. Pucken dansade dock på mållinjen och styrdes på något vänster in i mål och det var Moraledning efter knappa 6 minuters spel.

Hulkkonen åkte ut direkt efter målet och Mora pressade på i powerplay, men så kunde Leksand kontra. Dock stoppades Kollar på blå och Mora kunde återigen gå till anfall och pressa på. En styrning tätt utanför och ännu ett farligt skott tätt utanför.
Kraftig press av Mora alltså och till slut, 7 sekunder innan Hulkkonen var tillbaka på isen, fick man utdelning. Ett skott, följt av 2 returer, som letade sig in under Galbrait och det var 2-0 till Mora.

Då tog Leksand timeout, men det tycktes inte hjälpa, för Mora fortsatte att pressa på och Galbrait fick göra en jätteräddning.
Till slut fick Leksand ändå ut pucken och lugnade ner lite, men så åkte man på ytterligare en utvisning, nu för hög klubba, Tomas Kollar.

Mora pressade på bra även nu, men inte lika hårt som det tidigare powerplayet och Leksand kunde rensa och klara av det, kontra och få iväg ett skott. Det var Aulin som stod för det, men Lasse Johansson var omutlig i denna 1:a period.

Leksand tog sig dock in i perioden en aning efter utvisningen, Knuts fick ett jätteläge, men missade skottet. Sedan sköt Ollas utanför, Gråhns tätt över och Olimb alldeles för lätt. Mora vände sedan och sköt 2 skott tätt utanför, innan Mikael Zettergren åkte ut för Mora och Leksand fick PP i slutet av perioden. Man fick till viss press, men Mora kunde rensa och perioden var till enda.

Mora såg betydligt vassare ut, även i inledningen av den 2:a perioden, Leksand spelade alldeles för petigt och Mora hade helt klart matchen på sin sida vågskålen och fick 2 jättechanser att utöka sin ledning till 3-0, men Galbrait var, som oftast, bra med i kassen och tog båda skotten. Kollar vände så och det ställde till vissa problem för Johansson i Morakassen, men han lyckades rädda och Mora vände igen. Daniel Viksten lurade upp Kenny Källström på läktaren och kunde till slut slå in Moras 3:e mål, fram till 3-0.

Då fick Galbrait nog, det var inte riktigt hans match, trots alla fina räddningar. Dessutom kanske han var lite sliten efter helgens 2 tidigare matcher.
Hursomhelst, in med Erik Hanses istället och det hann bara gå 21 sekunder innan Daniel Hermansson kunde styra in Tommy Enströms skott och det var reduserat, 3-1!

Moe tog skott därefter, men Johansson klarade det. Därefter slarvade samme Moe med pucken framför eget mål, vilket gav Mora en fin möjlighet, men Hanses var bra med på den och Leksand kunde återigen kontra. Entröm sköt utanför, Ollas sköt ett skott som Johansson blockerade och Hempa gjorde samma sak. Sedan syntes junioren, Alen Bibic, på isen för 1:a gången i matchen. Alen, som har flyttats upp från J20 nu när JLGP, något otippat måste jag säga, har lånats ut till TPS Åbo för resten av säsongen. Anledningen sades vara ekonomisk.

Bergenström åkte ut och Mora fick sitt 3:e powerplay i matchen. Man fick dock inte alls till samma press som tidigare, tendensen var att spetsen på de numerära överlägena sakta men säkert gick ner för Drakarna.
Leksand kunde rensa och bli fulltaliga, i samma stund som Stefan Erkgärds stoppade ett Morauppspel lite oschyst och åkte ut för Crosschecking och Mora fick ytterligare 2 minuter i powerplay. Nu gjorde man inga misstag, Niklas Fogström fick iväg en riktig rökare, helt otagbart för Hanses i målet och det var 4-1 till Mora.

Leksand stack upp på kontringar, men lyckades inte få till några farligheter och istället åkte Hägglund ut med mindre än 2 minuter kvar av perioden, vilket gav Mora ännu ett PP.
Man pressade på, precis som tidigare, men lyckades inte få in pucken, även om 5-1 var nära vid ett par tillfällen. En välbehövlig paus för Leksand väntade istället.

Leksand öppnade bäst i sista perioden och 4-2 var nära direkt, men Johansson var där med benskyddet.
Leksand fortsatte dock att ligga på, Kollar sköt och Knuts var där, men det var också Johansson.

Mora fick till slut ut pucken, men inte bättre än att Leksand tog in den igen och fick till en utvisning på Tony Lagerström. Skulle man få till en redusering nu?
Det skulle man inte, men mål skulle det bli, men det var Mora som stod för det. 5-1, i boxplay.

Det blev inget av powerplayet efter det, Mora kunde bli fulltaliga och gå till attack. Leksand var inte alls med i matchen och ett mål bakåt i PP stärkte väl knappast odsen för vinst.
Mora var helt enkelt klassen bättre denna kväll och Leksand hade inte mycket att hämta i denna matchen.
Alen Bibic fick i alla fall iväg sitt kanske 1:a skott i A-laget, men Johansson höll den, precis som han hade gjort med alla andra skott, utom 1, under matchen. Mora kunde istället göra 6-1 och det var rullgardin ner, om det inte redan tidigare hade varit det.

Bergenström åkte ut och Mora fick ytterligare ett PP. Där fortsatte Jesper Ollas att kriga och var, som alltid, ett föredömme för de andra. Han dödade massvis med tid och även om 7-1 var nära vid ett tillfälle lyckades Hanses hålla pucken från mål och man blev fulltaliga. Då var Aulin nära på att hitta Bergenström, men en moring hann först och istället åkte Aulin ut och Leksand fick ännu ett powerplay mot sig.

Mora tog det dock ganska lugnt, även om man pressade på lite, men Leksand kunde bli fulltaliga, men det var Mora som vann matchen och det var med besked, 6-1.

 


RSS 2.0