avancemanget 30 mars 2013, Leksand - Rögle 3-1

Vi fortsätter med sommargodiset och fullängdsmatcherna vi minns med lite extra värme.

Egentligen hade jag tänkt slänga upp det 2:a Daladerbyt i Globen från nu i vintras, men jag hittar inte den matchen på Youtube längre. verkar som att de har tagit bort den därifrån av någon anledning...

Istället får ni här den klassiska matchen från 30 mars, påskafton, 2013, när Rögle gästade Tegera arena i omgång 8 av kvalserien det året.

Leksand var i praktiken redan klart för Elitserien, efter 3-8-vinsten borta mot Timrå i omgången innan, men teoretiskt skulle man fortfarande kunna missa.
Här såg man dock till att tysta alla tvivel när man slog Rögle med 3-1 och 7 års längtan, hopp och förtvivlan var därmed över.
Vi var tillbaks!

Här har ni hela Viasats sändning med Jide och grabbarna, uppsnack, matchen, intervjuer och firande inifrån omklädningsrummet efteråt.

Lyssna särskilt på ljudkulissen där inne i arenan under matchens sista minuter, det är magiskt och pybliken bär verkligen fram spelarna där mot slutet. Det är mäktigt och ger gåshud.


Globenmatchen 5 januari 2013, Mora - Leksand 0-5

För att det inte ska eka allt för tomt här under sommaren tänkte jag med jämna mellanrum lägga ut några minnesvärda matcher som går att se i stort sätt hur många gånger som helst.

Vi inleder med den där första globenmatchen den 5 januari 2013.
Daladerby för allra första gången i huvudstaden, på neutral mark, men det hindrade inte hockeytokiga leksingar att till stor del fylla hela Globen.
Leksand vinner med hela 0-5 och stämningen ger gåshud, wow säger jag bara!

Här har ni hela Viasats sändning, försnack, uppladdning, match, eftersnack, intervjuer och kommentarer.


RSS 2.0