Asplöven spelar Allsvenskan 12/13

Ja, nu är det helt klart. Det som varit på gång en längre tid står nu helt klart. Asplöven flyttas upp en divition i seriesystemet och spelar Allsvenskan kommande säsong.
 
Detta eftersom Borås inte klarat av sin ekonomiska rekonstruktion. Att man haft problem med ekonomin har stått klart en längre tid och nu är det alltså helt klart att man inte klarar av den rekonstruktion som Malmö har klarat av och där man nu bara behöver betala 50% av sina skulder, enligt Tingsrätten i Malmö.
 
Borås klarade dock inte denna rekonstruktion, vilket innebär att man degraderas ner till divition 1 till den kommande säsongen, där man kommer spela Grup F.
 
Asplöven flyttas alltså, i och med sin tredjeplats i kvalserien tidigare i våras, upp och får nu spela Allsvenskan kommande säsong. Detta har nu stått klart en tid oh man är i full gång att kontruera sin trupp inför den kommande säsongen. En trupp, där flera spelare har gått från just Borås till Asplöven. Peter Wennerström och Olov Lundqvist har gått den vägen och nu är också Oscar Johansson och Patrik Näslund på väg till Haparanda.
 
Det blir alltså inga turer ner till Borås och Borås ishall för lagen i Allsvenskan under den kommande säsongen. Istället blir det helt om och resor upp till Haparanda och Arena polarika som väntar. Malmö har faktiskt planerat en lite kul grej inför första bortamötet med nykomlingen i höst. Man ska nämligen bila upp via E4:an, från Malmö i söder till Haparanda i norr. Vet inte hur lång tid resan är beräknad att ta, men helt klart ett kul inslag!
 
Detta innebär alltså att det är hela tre nya klubbar i serien till hösten. Djurgården från Elitserien och Karlskrona och Asplöven från 1:an. Vilken dröm för Asplöven, men också karlskrona. Att få åka ner resp. upp till Stockholm och få spela på Hovet. Särskilt Asplöven, vars arena bara tar ca 800 personer. Nu ska man ner till Skåneland och malmö arena, som tar 13 000 åskådare. Också Leksand där det brukar vara rejält drag på läktarplats. Det rktas t.o.m. att Karlskrona ska åka upp med 10 bussar i premiären i Leksand. Vilket drag det kommer bli i hallen då! Inte i klass med Leksand - Djurgården i kvalserien i våras, men rejält tryck lär det garanterat vara, för Karlskrona är också de ett publiklag, som kommer dra mycket folk till sina matcher och det är ingen hemlighet att man kommer höja standarden i serien jämt mot Sundsvall. Huruvida Asplöven höjer eller sänker standarden i serien jämt mot Borås låter jag vara osagt, men personligen tycker jag det ska bli grymt kul med ännu ett nytt lag i serien. Många spännande matcher väntar under vintern, var så säkra!

RSS 2.0