Första segern mot Almtuna

Magsjukan härgade i Leksand under torsdagen. 7 spelare från A-truppen saknades, däribland Hari och Porsberger. då fick 9 juniorer chansen och som man gjorde det!

Almtuna har varit ett riktigt bogieteam för leksand under den här säsongen. Almtuna hade tagit 8/9 poäng innan torsdagens match och senast Almtuna var i Tegera vann man man klara 0-5. Det gjorde man inte nu. Istället var det Leksand och Martin Grönberg och Tobias Ericsson som öppnade målskytet för Leksand, vilket gjore att det var 2-0 efter den 1:a perioden. Sedan ångade man på i den 2:a och Oskar Lang satte sitt 1:a mål i A-laget när han ökade på till 3-0, innan Almtuna kunde reducera. Närmre än så kom man dock inte och istället kunde Martin Karlsson punktera matchen 50 sekunder in i 3:e perioden, när han bombade in 4-1 bakom Jonas Johansson i almtunakassen.

En skön seger för Leksand, som gör att man klättrar upp på 65 poäng och en 7:e plats i tabellen, paserar Västerås, som återigen förlorade, för såhär gick det i övria matcher:

Leksand - Almtuna 4-1
Vita hästen - Västerås 4-2
Björklöven - Timrå 3-4
asplöven - Bofors 3-4 SD
Sundsvall - oskarshamn 1-2

Oskarshamn slog till slut Sundsvall, men det satt långt in och det avvgjordes inte förrän i 3:e perioden, då Arsi Piispanens 1-2-mål blev matchvinnande. Viktiga poän före IKO i kampen om 3:e platsen.

Hästen vann som sagt igen, trots att VIK reste sig från ett 2-0-underläge och hämtade upp det till 2-2, men Hästen gjorde ändå 3-2 innan den 2:a periiden var slut och sedan stängde man matche med 4-2 i öppen kasse.

Timrå höll undan för Björklöven, som krigade för att få in 4-4 i slutet av matchen. Det var sannerligen inte långt bort, men Johan matsson klev fram på riktigt och räddade 3 poäng åt Timrå, 3 poäng som kan bli väldigt viktiga när grundserien ska sumeras. Man är uppe på 11:e plats och samma poäng, 57, som 10:an Björklöven. De båda har 4 poäng upp till Västerås över sträcket, så Västerås börjar faktiskt ligga lite illa till nu...

Karlskrona vann igen!

Karlskrona är fortfarande tvärsist i tabellen, men igår vann man igen och tog därmed säsongens 3:e trepoängare, den 2:a i rad. Först 3-2 hemma mor Brynäs och igår 1-4 borta mot Örebro. det var säsongens 1:a trepoängare på bortais för KHK och den vinsten kom alltså i omgång 38.

Samtliga resultat från omgång 38:
Örebro - Karlskrona 1-4
Brynäs - Luleå 2-1
Malmö - Färjestad 2-3 str
HV71 - Skellefteå 2-5
Växjö - Frölunda 1-3
Rögle - Modo 2-1
Djurgården - Linköping 4-3 str

Djurgården lyckades slå ett formstarkt LHC, när Miko Lehtonen klev fram i sin nya klubb och avgjorde på strafar. Avgjorde på straffar jorde också Färjestad, som tappade 0-2 till 2-2 på 2:a periodens 2:a halva, när Andreas Turesson klev fram och tryckte dit både 1-2 och 2-2 för Malmö. Det blev visserligen bara 1 poäng, men det är en poäng som kan bli väldigt viktig när tabellen ska sumeras, i synnerhet som att Modo nollade i den viktia matchen mor Rögle, som därmed är 8 poäng före Modo. tur för Modos del då att Malmö inte fick mer än 1 poäng, för då är det ändå bara 6 poäng upp för Modo, som här inte riktigt fick chansen att kvittera, när man åkte på 2 onödiga utvisningar i slutskedet av matchen. Tungt för Modo, men viktiga 3 poän för Rögle.


AIK vann toppmötet

AIK vann ett hett toppmöte i Allsvenskan igår, inför nästan 7500 åskådare på Hovet. Det var AIK som förde spelet långa stunder, men med hjälp av dumma utvisningar kunde Tingsryd gån på gång kvittera och inte minst Greg Paris, som dundrade in 2 mål från blå i just powerplay. Till slut kunde ändå AIK och Robin Kovacs avgöra på straffar och ta 2 mycket viktiga poäng. AIK toppar därmed serien, på samma poäng, men på bättre målskillnad än vad Tingsryd har.

Gårdagens resultat:
AIK - Tingsryd 4-3 str
Mora - Pantern 4-2

Mora to 3 viktiga poäng i kampen om den sista Topp 8-platsen. Man är nu 9:a med 59 poäng, 3 bakom Västerås och Leksand.

Karlskrona tog säsongens andra trepoängare

Karlskrona tog igår säsongens 2:a trepoängare, detta efter att Mattias Guter blivit matchhjälte med sitt 3-2-mål på straff i den 3:e perioden. guter, som inte har missat en enda straff under ordinarie speltid som han har lagt såhär långt under säsongen var stensäker när han snyggt satte den i nät bakom Bernhard Starkbaum i Brynäskassen.

Gårdagens resultat:
Karlskrona - Brynäs 3-2
Luleå - Örebro 5-3

Örebro tog ledningen mot Luleå, men sedan vände hemmalaget och tog en ganska säker seger. Luleå är verkligen på gång nu och placerar sig förnärvarande på 3:e plats i abellen, 2 poäng före LHC som är 4:a.

Hattrick av John norman

Rögle hängde med Skellefte ganska bra i 2 perioder, men genom 2 snabba mål signerade John Norman i 3:e perioden avjorde Skellefteå mer eller mindre matchen och när samme Norman sedan gjorde 4-1 och därmed fullbortade ett äkta hattrick, ja, då var det inget snack om saken längre. Noterbart var annars den ruskigt dåliga publiksiffran i Skellefteå, bara 3665 åskådare fanns på plats i arenan och det är givetvis under all kritik.

Kvällens samtliga resultat:
Skellefteå - Rögle 4-1
Modo - Djurgården 4-1
Färjestad - Växjö 4-1
Malmö - Linköping 1-4
Frölunda - HV71 0-2

4-1 och 1-4 var ett gångbart resultat under kvällen, helt klart. 4/5 matcher slutade med detta resultat.

Noterbart i övrigt är att LHC vinner igen, Frölunda förlorar igen och nollar dessutom för 2:a matchen i rad, vilket gör att Skellefteå är nya serieledare med 80 poäng, 1 före Frölunda, men där bakom närmar sig LHC och är nu bara 12 poäng bakom. Ja, 12 poäng är 12 poäng, det är ganska mycket, men man är i en ruskig form, kanske seriens bästa för tillfället, och samtidit som detta noteras noteras att både Malmö och Rögle över det nedre sträcket förlorade och Modo vann. perfekt för Modo med andra ord, åt helvete för de båda Skånelagen. Modo har nu 5 poäng upp till både Rögle och Malmö, som båda står på 39 poäng, Modo på 34 och på torsdag mina damer och herrar, då möts Rögle och Modo i Ängelholm. snacka om viktig match! Vinner Modo där med, ja, då är man bara 2 poäng bakom. Vinner Rögle, då är man 8 före igen. Då kan det dock ändå vara 2 poäng upp till laget över sträcket för Modos del, om Färjestad slår Malmö borta, vilket man har goda möjligheter att göra. Det blir en spännande omgång på torsdag, minst sagt...

Fjärde gången gillt för timrå

Leksand hade vunnit alla 3 matcher mot Timrå tidigare under den här säsongen, 3-2 i premiären, 1-3 i Timrå och sedan 3-2, eller om det var 4-2, senast lagen möttes i Leksand.

Leksand trampade också gaen i botten redan från start när lagen möttes för 4:e gången den här säsongen nu i lördags och man hade hela 10-2 i skott i den 1:a perioden, men Johan Matsson fick en riktigt bra start på matchen och därför var det fortfarande 0-0 efter den 1:a perioden.

I den 2:a skulle Timrå lite ologiskt sett till matchbilden ta ledningen, men på knappt 2 minuter hade Leksand vänt på steken genom mål av Martin karlsson och Tommi Paakkolanvaara.

Innan perioden var slut hade dock Timrå kvitterat igen, i en period som var betydligt jämnare sett till skotten, 14-13 till Leksand.

Den 3:e perioden gick helt klart till Timrå. Vet inte om leksingarna tröttnade lite efter den intensuva starten och de totalt 24 skott man hade avslossat på 2 perioder, men Timrå vann här skotten med 12-2. Man kan alltså säga att den 2:a perioden var jämn, den 1:a gick klart till Leksand och den 3:e klart till timrå. Inga mål föll dock varken i den 1:a eller 3:e perioden, men i sudden var det Timrå och Johan Johnsson som kunde avgöra matchen, 01:27 in i förlängningen.

1 poäng blev det i alla all för Leksand, som därmed vänder hem till Dalarna igen efter den här 5 matcher långa bortaturnén med 9/15 poäng i bagaget, vilket väl ändå får anses som helt okej. Det hade gärna fått vara några fler, men faktum är ändå att man tar poäng i 4/5 matcher och det är definitivt godkänt. Det är bara Hästen man nollar mot och här näst väntar Almtuna hemma i Tegera på torsdag, vilket blir en hård nöt att knäcka. Almtuna har ju nämligen, tillsammans med oskarshamn, varit något av ett bogieteam för Leksand under säsongen. man har tagit 0 poäng mot Oskarshamn, 1 poäng mot Almtuna. Den poängen kom i Uppsala och senast Almtuna var på besök i Leksand, ja, då vann man med klara 0-5.

Alla resultat under de senaste dagarna:
Timrå - Leksand 3-2 SD
Bofors - Mora 4-5 SD
Pantern - Sundsvall 2-3
Almtuna - asplöven 5-4
Tingsryd - Vita hästen 5-2
Västerås - Björklöven 2-4

Bofors gör väldigt mycket mål, men släpper också in väldigt mycket mål. Det speglades i matchen mot Mora, där lagen följdes åt hela vägen. Det var 1-1 efter den 1:a perioden, 3-3 efter den 2:a och 4-4 efter den 3:e, varefter Daniel Hermansson avgjorde 27 sekunder in i förlängningen.

Sundsvall stod för en lite överraskande vändning när man vände 2-0 till 2-3. Pantern såg ut att kontrollera allt utmärkt efter den 1:a perioden, som man också vann med 17-9 i skott och 2-0 i mål, men på 7 skott i 2:a perioden gjorde Sundsvall 2 mål och därmed var det 2-2 inför den 3:e perioden och där blev Mathias Månssons mål i powerplay matchavgörande. Bra för Sundsvalls själbförtroende, det var länge sedan man tog 3 poäng, men man är avsågade i tabellen, 10 poäng upp till Asplöven, 18 poäng upp till timrå över sträcket. Nej, då var poäntappet nog mer kännbart för Pantern, som missade chansen att krypa närmre lagen över topp 8-sträcket, i synnerhet som Leksand tappade poäng och Västerås förlorade, igen, när Björklöven vann med 2-4 och istället kryper närmre topp 8. Man är 4 poäng bakom just Västerås, som nu är nere på 8:e plats...

Tingsryd visar återigen klass när man slår Vita hästen med klara 5-2 och nej, det finns faktiskt ingenting som tyder på att Tingsryd ska missa den Allsbvenska finalen. Nu är man serieledare igen, 1 poäng före AIK och imorgon möts de båda lagen på hovet. Snacka om het match!

Fula tacklingar!

Robin Jakobssons tackling på Kim Karlsson i torsdags var mindre fin, men under gårdagens SHL kom några ännu värre och fulare tacklingar och tilltag. tomi Sallinens armbåge i huvudet på en Malmöspelare var väldigt ful, men Adam Burish i Malmös yxhugg på Markus Sörensen, när den senare kom ffri mot Pontus Sjögren, som vaktade Malmökassen den här dagen, och Chris Kampolis, i HV, hopptackling på Modos Peter Öhberg var nog snäppet värre. Burish yxhugg missade sådan tur var Sörensens huvud, gud vet vad som kunde ha hänt annars, men Peter Öhberg fick föras till sjukhus och mådde inte jättebra efter matchen. En allvarligare hjärnskakning kan nog konstateras där...

Matcherna vann Djurgården med 5-2, efter att man vänt 0-2 till 5-2 i 3:e perioden, och HV fick revansch efter fredagens match lagen emellan, där Modo lite överraskande vann med klara 4-1. Här var det HV som vann med 3-0. Också Mallmö och Djurgården möttes under fredagen, men också då var det Djurgården som stod som segrare, då med 0-3.

Fredagens och lördagens samtliga resultat:
Malmö - Djurgården 0-3
Djurgården - Malmö 5-2
Modo - HV71 4-1
HV71 - Modo 3-0
Linköping - Frölunda 5-0
Karlskrona - Skellefteå 4-3 SD
Rögle - Luleå 0-3
Örebro - Färjestad 2-1
Brynäs - Växjö 3-5

Karlskrona stod väl annars för omgångens skräll. Laget hade tagit 14 poäng på 35 matcher innan. Skellefteå hade 77 poäng efter lika många matcher, alltså 63! poängs skillnad mellan lagen. Ändå var det KHK som drog det längsta strået när Julien Brouillette avjorde 35 sekunder in i förlängningen. Grymt imponerande av Karlskrona och det lär ge självförtroendet en rejäl boost inför framtiden, det kan jag lova.

LHC mosade serieledande Frölunda med hela 5-0. Det är också värt att notera och riktigt imponerande. Det var dock bara 1-0 efter 2 spelade perioder, men i den 3:e kom målexplossionen, när Rhett Rakhshani inledde denamma med sitt 2-0 redan efter 17 sekunder. Samme Rakhshani gjorde också 3-0 drygt 4 minuter från slutet och sedan satte han även 4-0 av bara farten i spel 5 mot 3, och Garett Roe fastställde slutresultatet i spel 5 mot 4 strax därefter. Imponerande av LHC!

Växjöspöket fortsätter också att förfölja Brynäs. Växjö har nämligen vunnit 9 av de 10 senaste mötena lagen emellan och här blev det också seger, trots att Brynäs dominerade matchen fullständigt till en början. Man gjorde typ allt rätt, utom mål. Istället var det Växjö som gjorde mål. Brynäs kvitterade dock rättvist några minuter senare, men i 2:a perioden var det återigen Växjö som gjorde mål, både 1-2 och 1-3. Brynäs reducerade 7 minuter från slutet av matchen, men bara 52 sekunder senare var det tvåmålsledning för Växjö igen. Brynäs reducerade diock på nytt, bara 39 sekunder senare, men närmre än så kom man inte och Växjö tog 3 tunga poäng i kampen om de där topp 6-platserna. Man är nu 6:a i tabellen med 60 poäng, samma som 5:an Djurgården och 1 före 7:an Färjestad, som ju föll här mot derbyrivalen Örebro, som inför fullsatta läktare gjorde en stabil insats och där Julius Hudasek motade 30/31 skott. Justin Pogge i Färjestadskassen gjorde inte heller någon dålig insats, men Martin Johanssons och Markus Weinstocks mål räckte för 3 poäng för ÖHK, som nu står på samma poäng som 9:an HV och faktiskt bara har 6 poäng upp till Växjö och Djurårgården över sträcket på 5:e och 6:e plats.

Paakkolanvaara avgjorde

När Leksand kom på besök till Umeå för lagets 4:e raka bortamatch fick man en flygande start när Martin Karlsson styrde in 0-1 för Leksand redan efter 3 minuters spel.

Det var en ställning som stod sig enda in i den 2:a perioden, då kvitteringen för Björklöven kom, bara 16 sekunder in i perioden.

Leksand återtog dock ledningen när unge Tom Hedberg gjorde sitt 1:a mål i A-laget och återgav ledningen till Leksand, en ledning som Björklöven dock kvitterade på nytt i den 3:e perioden, varefter matchens riktiga snackis inträffade. Robin Jakobssons open ice-tackling på Kim Karlsson. Jakobsson träffade karlsson rakt i huvudet så att han knockades till isen och fick föras till sjukhus med nackkrage och allt. Det gick dock bra för den gode Kim, men han lär bli borta ett tag, liksom Jakobsson, som nog kan räkna med en avstängning för det där. Han själv menade att det inte var meningen att träffa huvudet, men expertter runtom i vårt avlånga land menar att han hade hunnit avbryta tacklingen eller ändra riktning på den när han såg vad som höll på att hända. Alla är eniga om att det var en ful tackling och Robin själv hade naturligtvis inget ont uppsåt i det hela. Han träffade helt enkelt olyckligt, men givetvis är det tråkigt när sådant händer och en schyst tackling var det inte...

Matchen i sig gick till både förlängning och straffar, där Tommi Paakkolanvaara avgjorde för Leksand, som därmed fick med sig 2 poäng hem från Umeå, precis som förra gången laget var där, då man vann med 1-2 efter straffar. Det innebär också att man på de här 4 bortamatcherna har tagit 8 poäng, vilket är ett ganska bra facit. Återstår att se om det blir ytterligare en trea när man möter Timrå imorgon, sista bortamatchen på den här långa bortaturnén.

Gårdagens samtliga resultat:
Björklöven - Leksand 2-3 str
Pantern - AIK 2-3
Timrå - Asplöven 1-2

3 jämna matcher, samtliga med bortaseger.

Det var 1:a gången den här säsongen som AIK slog Pamtern, Pantern vann ju hemma senast lagen möttes med klara 4-0 och på Hovet vann man på straffar, men här var det alltså AIK som gick segrande ur det hela och det innebär också att man är nya serieledare på sina 81 poäng. Tingsryd har visserligen 1 match mindre spelad, spelas på söndag hemma mot Vita hästen, men just nu är AIK 2 poäng före Tingsryd.

I det bottenmötet tog viktiga Asplöven chhansen att haka på just Timrå som ligger närmst över sträcket. Asplöven är i och med segern här 6 poäng bakom Timrå, men med 2 matcher mindre spelade, så Timrå ska nog inte känna sig allt för säkra där över sträcket faktiskt. Sedan är Björklöven bara 2 ytterligare poäng framför Timrå och sedan Mora och Pantern ytterligare 1 poäng framför. Så i realiteten har Asplöven bara 9 poäng upp till 9:e plats. Det är inte alls någon omöjlighet att fixa på de här återstående 13 matcherna som man har kvar att spela.

Wikstrand tillbaka i Färjestad

När Rögle kom till Karlstad igår gjorde mikael wikstrand comeback för Färjestad. Han har ju hindrats av Ottawa hela hösten, men nu har man äntligen släppt honom tillbaka till FBK. Några mål blev det dock inte för Wikstrand i comebacken, men det räckte med en bra 2:a period för Färjestads del för att mann skulle ta hem alla 3 poängen. Där gick man nämligen från 1-1 till 4-1 på 11 minuter. Först dunkade Linus persson in 2-1 rakt i krysset bakom Oskar Dansk och bara minuten senare satte John Persson 3-1 när pucken lite tursamt för hemmalaget, oturligt för bortalaget, studsade på Dansks klubba och in i mål. Sedan stängde milan Gulas definitivt matchen med sitt 4-1-mål, hans 12:e mål för säsongen.

Gårdagens samtliga resultat:
Färjestad - Rögle 4-1
Frölunda - Brynäs 2-0
Luleå - Karlskrona 2-1
Växjö - Örebro 4-3 SD
Skellefteå - Linköping 2-5

Frölunda slog brynäs för 1:a gången den här säsongen, men det mest omtalade där var väl hur Brynäs klarade sig utan Anton Rödin, som skadade sig på träning i tisdags och troligtvis blir borta resten av säsongen. En spelare gör inte ett helt lag, men Rödin lär märkas att han saknas. Kedjan med Scott/Rödin/Lindholm är kanske seriens vassaste kedja, så klart det kommer märkas. Frölunda vann matchen med 2-0 och Lasse Johansson höll nollan och tog 39 skott. Det är stabilt!

Imponerande av LHC att åka upp till Skellefteå och ta 3 poäng. Det gör att Frölunda återigen är ensama serieledare, 3 poäng före Skellefteå.

Luleå vann, men det satt långt in och Karlskrona var inte alls ofarliga. I synnerhet inte när det stod 1-0 och man fick spela powerplay. Då snurrade man på ganska ordentligt nere hos Daniel Larsson, men fick inte in pucken. Istället kunde Luleå göra 2-0 bara minuten efter att man blivit fulltaliga igen, men återigen bjöds Karlskrona in i matchen igen, när man fick ett straffslag med sig, vilket Mattias Guter förvaltade väl och de sista minuterna pressade faktiskt KHK på för en kvittering, men Luleå höll undan och vann.

Örebro såg också ut att gå mot en säker seger. Man hade länge 0-2, men hemmalaget reducerade i upptakten av den 3:e perioden, men bara sekunder senare hade Örebro ökat till 1-3. Växjö gav sig dock inte, utan bara 53 sekunder senare hade man reducerat på nytt och drygt 5 minuter från slutet satt också 3-3 i nät bakom Hudasek och i sudden kunde också Calle Rosén avgöra för Växjö. Starkt att vända både 0-2 och 1-3 till 4-3!

Modo på väg ner i källaren?

Frågan är om Modo är på väg rakt ner i samma fälla som Leksand?

Förra säsongen lyckades man kvala sig kvar och vann enkelt i direktkvalet mot Vita hästen, 4-0 i matcher.

Då var det ett Hästen som redan hade övertrunfat allas förväntningar, först och främst hållt sig kvar i Allsvenskan 1:a året där, dessutom gått till slutspelsserien med minsta möjliga marginal och sedan också slutat 2:a i Slutspelsserien.

Klart man var tröttkörda och mer än nöjda efter den säsongen då.

Tur för Modo.
Hade man fått möta exempelvis Malmö i direktkvalet istället för Hästen, ja, då vetitusan var man hade spelat den här säsongen.

Nu klarade man SHL-kontraktet, men likväl är man på väg att gå samma öde tillmötes i år igen.

Nu är 34 omgångar spelade och Modo har i nuläget 11 poäng upp till säker mark för att undvika kval. 11 poäng är 11 poäng, det kan gå snabbt i hockey, men när man tittar på situationen i föreningen så är den nästan lika kaosartad som i Leksand.

ryan Whitney värvades som en bomb strax innan säsongen. Efter bara några matcher meddelade han att karriären var över. Kroppen höll inte.

Juha-Pekka Haataja lämnade i oktober och Kyle Wilson, som väl ändå har varit den import som har levererat bäst i Modo, fick foten i december.

Nu senast fick även Maxim Lapierre sparken. Det är alltså 3 transatlanter och 1 finne som har fått lämna, redan nu och alla kostar pengar för Modo, eftersom att alla har kontrakt över den här säsongen. Kan t.o.m. vara så att någon har kontrakt över nästa säsong.

Ovanpå detta har Larry Huras, som skulle vara den tränare som fick modoskutan på rätt köl igen, också fått lämna, efter bara 1/3 av säsongen, när resultaten uteblev. Trots alla stjärnor lyckades han inte få ihop laget och gruppen så att de drog åt samma håll.

Känns det igen?
Ja, precis så byggde Leksand sina lag under några säsonger där efter att man åkte ur Elitserien 2006. Stjärnor med höga meriter på kontot värvades in, tunga pjäser som var överlägsna på pappret, men som inte kunde dra åt samma håll, som inte hade hjärta för klubben. Spelare som bara kostade pengar, men som inte var berädda att ta skitjobbet för att egentligen förtjäna dem. Istället fick man sparken när man inte levererade, men fortsatte ändå att kosta pengar för klubben, eftersom att man fortfarande hade kontrakt.

Precis så är det i Modo just nu också och ett direktkval kryper allt närmre för varje omgång som går.

Frågan är, klarar man ett kval även i år?

Säg att man får möta Västerås, Bofors, Oskarshamn, Tingsryd eller rentav Leksand i bäst av 7. Klarar man det?

Meritmässiht och spelare för spelare gör man det garanterat, för Modos trupp är överlägset mer namnkunnig än alla klubbar i Allsvenskans trupper är, men jag är ändå tveksam. Meriter är bara en del av helheten. Sedan gäller det att prestera och där har flera klubbar i Allsvenskan en betydligt bättre sammanhållning där alla drar åt samma håll än vad Modo har, i synnerhet Tingsryd, som på pappret inte har någon trupp att komma med, men som ändå leder serien och som bara vinner och vinner ändå.

Så nej, tyvärr alla Modofans, som det ser ut nu är jag inte alls säker på att laget klarar en matchserie i bäst av 7 mot exempelvis Västerås, Tingsryd eller Leksand, det är min känsla i nuläget. Andreas Johansson har en tuff uppgift framför sig där uppe i Övik nu framöver. Han har visserligen fått ihop gruppen bättre än vad Huras fick och Modo är på gång litegrann, men det är låångt kvar och får man möta ett Leksand som har varit nere i den djupaste skiten och som med en trampolineffekt är på väg uppåt igen, eller ett Tingsryd som bara krossar allt i sin väg just nu i ett direktkval i bäst av 7, då vetitusan om Modo är ett SHL-lag nästa säsong...

AIK övertygade

När AIK ikväll kom till Oskarshamn var det 3 tunga poäng som stod på spel. Om IKO hade vunnit hade det varit 9 poäng upp till just AIK. 9 poäng känns ändå någonstans överkomligt. Nu är det 15 för Oskarshamns del, 12 för närmsta lag under sträcket, BIK på 3:e plats. För AIK vann och man gjorde det stabilt och säkert. 0-4 vann man med och Gustav Lindwall höll nollan och visar upp ett ruskigt stabilt målvaktsspel. Det är 13 matcher kvar att spela, men som det känns nu kommer varken AIK eller Tingsryd att tappa 12 resp. 13 poäng på 13 matcher. Det ska till en rejäl scenförändring om det ska ske, så just nu sitter nog både AIK och Tingsryd ganska säkra där uppe i toppen.

Kvällens resultat:
Oskarshamn - AIK 0-4
Västerås - Timrå 3-4 SD

Västerås fortsätter att gå trögt, men det blev iaf Appelgrens 1:a poäng med laget och jag får säga att man visade upp en bra krigarvilja där mot slutet, för Timrå gjorde 1-3 med 9 minuter kvar att spela och det såg ganska avgjort ut, men Västerås ville annat och man lyckades både reducera och kvittera. Starkt! Mer än 1 poäng blev det dock inte och det räcker ju inte om man ska vara med och slåss där uppe...

3 fjärdedelar är spelade

Då är 3/4 av säsongen 2015/16 spelad och precis som efter 1/4 och 2/4 tänkte jag här ge en kort sumering av hur det ser ut för Leksands del.

Vi kan väl först och främst utan tvekan säga att den 3:e fjärdedelen av serien har varit den klart bästa för Leksands del under den här säsongen. Det är inget snack om saken.

Såhär har det sett ut:

Efter 13 spelade matcher såg det allt annat än ljust ut. Man hade skrapat ihop 16 poäng och hade ett snitt på 1,23 poäng/match, vilket då placerade laget på en 13:e plats, under det nedre sträcket. man hade då dock precis tagit sina första bortapoäng för säsongen, när man knep 1 pinne i Västerås och 2 pinnar i Umeå i omgång 12 och 13. Dessa båda matcher följdes sedan upp av säsongens 1:a bortaseger under ordinarie tid, när man slog timrå med 1-3 i omgång 14.

Trots segern över Timrå i omgång 14 tog man bara 14 ytterligare poäng på de 12 nästkommande matcherna och stod således på 33 poäng efter 26 spelade matcher, alltså 17 poäng på den 2:a fjärdedelen, vilket i snitt gav 1,31 poäng/match och totalt för hela säsongen 1,27 poäng/match. Här hade dock Perra kommit in i båset och börjat leverera direkt. 2 segrar på 2 matcher var hans resultat ditills, 4-3 mot Västerås och 4-2 mot Björklöven. Hade det inte varit för dessa båda segrar hade snittet för den 2:a fjärdedelen blivit ännu sämre än för den 1:a, som definitivt inte var bra. Nu var man dock på väg uppåt...

...Och nu, efter 39 spelade matcher och 3/4 av grundserien står man på 59 poäng och parkerar på en 8:e plats i tabellen. 59 poäng gör att man på den 3:e fjärdedelen alltså har tagit 26 poäng, vilket ger 2,0 poäng/match och totalt för hela säsongen 1,52 poäng/match.

Den katastrofalt dåliga starten av säsongen sätter alltså fortfarande sina spår, för, rent krast så är det så att om man hade hållt det här poängsnittet som man har haft nu under säsongens 3:e fjärdedel, ja, då hade man stått på 78 poäng i nuläget och med det hade man varit 1 poäng bakom serieledande Tingsryd, som har 79. Man hade alltså i högsta grad varit med och slagits om de där 2 platserna i den Allsvenska finalen. Chansen att nå dit finns givetvis fortfarande, men det kräver att AIK eller Tingsryd faller igenom totalt nu under seriens 4:e och avslutande fjärdedel. Som det ser ut nu kommer det inte att hända, så högst sannolikt lär det bli slutspelsserien för Leksand, om man själva inte tappar fart, för det har man inte råd med. Det är nämligen bara 4 poäng ner till Pantern under sträcket, Pantern, som dessutom har 1 match mindre spelad. Så det är inga marginaler neråt man har att tala om i nuläget. Däremot har man skaffat sig ordentliga marginaler ner till Asplöven och Sundsvall under det nedre sträcket, där man själva låg och dessutom hade båda dessa framför sig efter 24 spelade omgångar, då Leksand låg sist i tabellen. 15 omgångar senare har man 16 poäng ner till Asplöven och hela 26 poäng ner till Sundsvall. Det är ingen dålig uppryckning det!

Den 3:e fjärdedelen av serien har med andra ord varit väldigt positiv med blåvita ögon sett, men säsongsinledningen sitter fortfarande i och kan fälla laget när det gäller den allsvenska finalen. Nej, man får sikta in sig på slutspelsserien och 3:e-platsen i tabellen, dit det bara är 7 poäng, så det är definitivt ingen omöjlighet och når man den, ja, då skaffar man sig ett riktigt bra läge inför Slutspelsserien och väl där kan allt hända...

Tittar vi slutligen på målskillnaden så var Leksand ett tag nere på typ -35 i målskillnad. Nu har man jobbat sig upp till -2. Det är ingen dålig uppryckning det heller. Man har gjort 107 mål och släppt in 109. med det är det bara AIK, Bofors och Västerås som har gjort fler mål, BIK flest med sina 131. Däremot är det bara Sundsvall, Asplöven, Bofors och Björklöven som har släppt in fler, Sundsvall flest med sina 132.

Intressant när det kommer till målskillnad är att Tingsryd har släppt in minst antal mål, 81st, men näst minst har fortfarande Pantern släppt in, 83st. Dessa båda är de enda som inte har släppt in över 90 mål. tingsryd leder serien och Pantern är 9:a. Anledningen är enkel. Tingsryd har gjort 20 mål fler än Pantern. Det är inte överdrivet mycket, men Tingsryd har vunnit många täta och jämna matcher, Pantern har förlorat de samma. Samma sak med Björklöven, som har en väldigt lik målskillnad som den som Leksand har, 102-110. Man har släppt in 1 mål mer och gjort 5 mål färre och man är 6 poäng bakom på 11:e plats. Så små marginaler är det alltså just nu. Leksand är 8:a och Löven 11:a. I nuläget får Leksand spela slutspelsserien, Björklöven har spelat klart efter grundseriens slut.

Med andra ord är det 13 enormt viktiga matcher som står på spel här nu under grundseriens avslutande fjärdedel. Den inleds med att möta just Björklöven uppe i Umeå för Leksands del nu på torsdag...

Sekunddrama i Västerås!

Det darriga spel som Leksand visade upp mot Vita hästen i onsdags fanns fortfarande kvar till en början när man gästade Västerås och ABB arena under lördagen. Inget ska dock tas ifrån Västerås, som spelade ruskigt bra i den 1:a perioden. Man spelade ut Leksand fullständigt, höll ett väldigt högt pucktempo, passningarna satt perfekt och Christopher Fisch satte också 1-0, i boxplay, efter knappt 5 minuter, efter att Robin Jakobsson, utlånad till just Västerås, förra säsongen, drällde med pucken framför egen kasse.

Västerås fortsatte att trumma på och gjorde också 2-0 några minuter senare, varefter Leksand genom Anton Karlsson, som därmed gjorde sitt 1:a mål i Leksandströjan, reducerade, men det var Västerås som satt i förarsätet och vann också skotten med klara 20-9 i den 1:a perioden. Nästan lika stor dominans som Hästen hade i 2:a perioden i onsdags, då man vann skotten med 20-7. Här fick man också in ytterligare ett mål innan perioden var över och det såg mörkt ut för de blåvita. Riktigt mörkt.

2:a perioden var bättre och Mattias Lassen fick också in en reducering för Leksands del, men det var i 3:e perioden som dramatiken infann sig på riktigt. Först kvitterade Alexander Ytterell med ett stenhårt skott rakt in i mål bakom Vitali Koval i Västeråskassen, och sedan, med knappt 2 minuter kvar att spela, drog Andreas Borgman på sig en onödig roughingutvisning, vilket innebar att Leksand fick avsluta matchen i spel 5 mot 4 och med 5 sekunder kvar kunde tobias Ericsson också sätta matchavgörande 3-4 för Leksand! Han stod rätt placerad, hade klubban i isen och styrde in Viktor Amnérs skott.

En oerhört skön och inte minst viktig seger för Leksand och 2:a sekunddramatiksegern för Leksand den här säsongen. Först vände man 3-4 till 5-4 mot Bofors i matchens sista minut tidigare i december, segermålet med 19:59 i 3:e perioden, och så nu, 3-1 vänder man till 3-4, avgörande målet med 19:55 på klockan. Karaktär kan man tala om där och det kan vara nog så viktigt inför framtiden. Leksand går i vilket fall upp på 59 ppoäng och är bara 5 poäng bakom Vita hästen, som nu är 3:a i tabellen, med en match mer spelad än övriga.

Helgens samtliga resultat:
Västerås - Leksand 3-4
Asplöven - Björklöven 1-3
Mora - Timrå 5-3
Tingsryd - Oskarshamn 2-1
Bofors - Sundsvall 5-1

Björklöven vann bladderbyt, som den här gången spelades i ICA arena, inför en dålig publiksiffra, 835 åskådare. Björklöven var också bättre, även om Asplöven hängde sig kvar länge och väl och definitivt inte var chanslösa. Viktiga poäng till Björklöven var det i vilket fall, som innebär att Umeålaget klättrar till en 11:e plats, förbi Timrå, som nu är 12:a. Ni ser, det går fort här. Timrå var ju uppe på 8:e plats för inte alls många omgångar sedan, men man har haft det tufft nu på slutet och nu är man 12:a. Det är dock 7 poäng ner till Asplöven under sträcket, så än är det ingen fara på taket, men som sagt, det kan gå fort. Här hade man faktiskt 0-2 mot mora efter den 1:a perioden, men sedan rasade man ihop i 2:a perioden, som mora vann med 4-0 och vann till slut matchen med 5-3.

tingsryd vände matchen mot Oskarshamn, som länge stod 0-0, men där Oskarshamn tog ledningen i den 2:a perioden. Tingsryd kvitterade dock i slutet av densama och i 3:e gjorde Markus Persson matchavgörande 2-1. Ännu en seger för Tingsryd alltså och avståndet ner till Hästen är 15 poäng. Det ska till vääldigt mycket om man ska missa den hockeyallsvenska finalen...

Rögle skrällvann

När serieledande frölunda kom på besök till Ängelholm var det hemmalaget Rögle som imponerade ordentligt, när Ludvig Rensfeldt gjorde både 1-0 och 2-0 för Ängelholmarna, i samma kryss bakom Lasse Johansson i 1:a perioden. I den 2:a perioden kom dock Frölunda ut som ett nytt lag, åtminstone till en början, för man reducerade efter 4 minuter och kvitterade efter halva perioden. Imponerande nog reste sig dock Rögle igen och Jordan Smootherman såg till att Rögle återigen var i ledning och 3 minuter från paus dunkade Ludvig Rensfeldt in sitt 3:e mål för matchen fram till 4-2 för Rögle. Frölunda reducerade på nytt i 3:e, men närmre än så kom man inte, även om man tryckte på rejält för en kvittering där under några minuter, men Rögle höll emot och kunde istället göra 5-3, varefter Smootherman stängde matchen definitivt med sitt 6-3-mål. Imponerande av Rögle!

Dagens samtliga resultat:
Rögle - Frölunda 6-3
Luleå - Malmö 3-1
Skellefteå - Växjö 4-1
HV71 - Djurgården 4-2
Färjestad - Linköping 2-3 SD
Karlskrona - Modo 3-2 SD
Örebro - Brynäs 3-2

Luleå fullständigt körde över Malmö i allt, utom mål. En storspelande Jonas Gunnarsson och spelare som verkligen offrade sig för laget gjorde att Luleå bara hade 1-0 efter 2 spelade perioder, trots 15-0 i skott ett tag där i 2:a perioden och totalt 29-8 efter 2 perioder. Inte illa! Ändå höll Malmö ner siffrorna ordentligt, men till slut fick Luleå ändå in 2-0, men Malmö blåste ändå liv i matchen när man krigade in 2-1 bakom Joel Lassinantti. Luleå vann dock med 3-1, men det var faktiskt så Malmö hade varit värda poäng här.

Färjestad öppnade bra i returmötet efter matchen i Linköping i torsdags, men det var LHC som gjorde mål. Färjestad kviterade dock och efter det stod matchen och vägde, men Robby Earl gav slutligen Färjestad ledningen i spel 5 mot 3, 4 minuter från paus i 2:a perioden. Matchen präglades av avblåsningar och utvisningar och det fortsatte även i 3:e perioden, där Garett roe till slut kunde kvittera för lHC, när det bara återstod 04:24 av matchen och sedan avgjorde Nick Sörensen i sudden för LHC, som alltså fick ge tillbaka lite efter torsdagens match, som Färjestad vann på straffar..

I reprisen av förra vårens SM-final var det inget snack om saken. Skellefteå var bättre på det mesta och man gjorde både 1-0 och 2-0 i den 1:a perioden. 3-0 kom i den 2:a och det var närmre 4-0 än 3-1. Växjö kom ingenstans och deras sylvassa förstaline med Gynge och grabbarna syntes inte alls. 4-0 kom också, innan Alexander Johansson kunde tröstmåla för Växjö.

Karlskrona hade återigen ledningen efter den 1:a perioden. Det har man haft ganska ofta, men sedan tappar man. Det gjorde man här också, men nu kom man tillbaka igen, efter att Modo gjort 1-1, återtog ledningen, men Emil Pettersson, som levererar även i sHL, gjorde sitt 8:e mål för säsongen 5 minuter in i sista perioden, vilket tog matchen till förlängnin, där Jimmy Andersson avgjorde med 1 sekund kvar innan det väntade straffar. Skönt för Karlskrona, som äntligen fick lite medvind.

Örebro följde upp torsdagens 3-0 hemma mot HV med 3-2 mot Brynäs och 3 nya poäng. Tyvärr för deras del vann ju även hV framför dem i tabellen, så man tog inte in på dem. Däremot närmade sig både HV och Örebro Djurgården på 8:e plats. DIF föll ju nämligen mot just HV, trots att Djurården tog ledningen i den matchen efter att Chris Kampoli drällt ordentligt med pucken. Det var 3 viktiga poäng för HV, som nu bara är 3 poäng bakom djurgården och 5 poäng upp till Färjestad på 6:e plats.

Inget snack om saken i Norrköping

Under onsdagen gästade leksand Himmelstalundshallen för 2:a gången den här säsongen. Leksand hade vunnit alla 3 matcher mot Hästen tidiare den här säsongen, 3-2, 1-2 och 3-1, men här blev det förlust. Hästen vann klart med 3-1 och det var ärligt talat inget snack om saken. Hästen var bättre, särskilt i 2:a perioden, där man vann skotten med 20-7 och spelade ut Leksand totalt, fullständigt bombarderade Henrik Haukeland i Leksandskassen. Hade det inte varit för honom, ja, då hade det kunnat varit betydligt mer än 3-0 efter 2 spelade perioder. Nu var det "bara" 3-0 och det var 20 minuter kvar att spela. 3:e perioden var också bättre från Leksands sida och Brock Montpetit lyckades reducera med 3 minuter kvar, men totalt sett var det inget snack om saken, Hästen kontrollerade matchen väldigt bra, publiken var betydligt mer på tå än senast Leksand var där och Leksand kom inte alls upp i normal standard. Nej, det var ett riktigt bottennapp, en rakt igenom blek insats, och istället för att Leksand skulle gå ifatt rent poängmässigt drog Hästen ifrån och är nu 6 poäng före Leksand...

Varje match är viktig, varje poäng kan vara tungan på vågen när tabellen ska sumeras, men det är bara att lämna den här matchen bakom sig och se framåt mot nästa match, Västerås borta senare ikväll (lördag), också det en oerhört viktig match med otroligt viktia poäng...

Det har spelats strömatcher under veckan och här är samtliga resultat:

Tingsryd - Västerås 3-2
Sundsvall - Almtuna 1-3
Vita hästen - Leksand 3-1
Almtuna - Björklöven 4-2
Vita hästen - pantern 3-2 str
AIK - Bofors 4-3 str

Tingsryd vann igen efter 2 raka förluster och efter den matchen var det tack och hej för tränare Martin Filander och sportchef Niklas Johansson i Västerås. In kommer nu istället Andreas Appelgren, som direkt i sin 1:a match för klubben nu ikväll, ställs mot klubben som han var med och tog upp i SHL för 3 år sedan, Leksand. Även Johan Rosén kommer in i båset hos Västerås, också han senast i Leksand under föregående säsong. Blir spännande att se vad dessa båda kan göra med VIK...

Almtuna har racat förbi Leksand i tabellen igen, genom vinst mot både Sundsvall och Björklöven. Starkt av Almtuna, som nu har 5 poäng ner till Pantern under sträcket. Pantern, som stod för en stark vändning i Norrköping igår. Hästen hade 1-0 långt in i 3:e perioden. Då vände Pantern på typ 2 minuter. En riktig kalldusch för Hästen, som dock repade sig och kvitterade. Man tog sedan också bonuspoängen på straffar. Det jorde också AIK, som hämtade upp 0-2 till 2-2 och sedan reste sig på nytt efter att BIK gjort 2-3. Starkt av AIK och starkt att ta hem den bonuspoängen. Publiken tycks äntligen också ha hittat till Hovet. 6232 åskådare fanns på plats här, det var fler än som var och såg Djurgården - Karlskrona kvällen innan.

Djurgården nära på att tappa mot karlskrona igen

Djurgården gick fram till säkra och stabila 4-0 mot jumbon Karlskrona, men man har haft svårt mot just KHK tidigare under säsongen. Senast när lagen möttes i Globen hade ju DIF 3-1 med 6 minuter kvar, men Karlskrona både reducerade och kvitterade, + att man sedan tog hem bonuspoängen i sudden/straffar. Den här gången lykades Djurgården hålla undan, men det var inte långt bort, för Karlskrona gjorde både 4-1, 4-2 och 4-3, det sistnämnda med 10 minuter kvar att spela. de sista 10 minutrarna blev med andra ord svettiga för Djurgården, men man höll undan, man klarade det och tog 3 poäng i jakten på att ta en direktplats till kvartsfinalerna, där man bara är 1 poäng bakom både Färjestad och Växjö, växjö på 6:e och Färjestad på 7:e. Sedan är det ytterligare bara 1 poäng upp till LHC, 2 upp till Luleå och 3 upp till Brynäs, detta efter torsdagens nedanstående resultat:

Djurgården - Karlskrona 4-3
Växjö - Malmö 1-5
Linköping - Färjestad 3-4 str
Brynäs - Modo 2-1
Örebro - HV71 3-0
Luleå - Skellefteå 5-2

En riktig stjärnsmäll för Växjö, när Oscar Alsenfelt var tillbaka i kassen för 1:a gången sedan 7 oktober, när han klev av skadad, och det blev som synes vinst direkt och en räddningsprocent på nästan 97% för den gode Alsenfelt. Stabil comeback, minst sagt! Ingenting ska dock tas ifrån Jonas Gunnarsson, som verkligen har bevisat att han är en målvakt som håller på den här nivån nu när han har fått vakta kassen i samtliga matcher sedan dess, med undantag för 40 minuter i någon match, då Mika Norronen stod mellan stolparna. Han var dock en nödlösning och blev inte långvarig i Malmö, men nu är i vilket fall alltså Alsenfelt tillbaka, med besked.

Besked gav också Luleå, som för 1:a gången den här säsongen tvålade dit Skellefteå i Norrlandsderbyt. Tidigare har det blivit 2 Skellefteåsegrar, men här var det inget snack om saken, samtidigt som Janne Sandström blev hisorisk med sina 793 matcher i luleåtröjan. Inte illa! Johan Harju fick dessutom 2 mål, efter en låång måltorka.

Örebro har gått sådär på slutet, men här var det klara besked. Hudasek höll nollan och man vann klart med 3-0. Det var dock inte fullsatt i Behrn arena, som det brukar vara, men som det inte har varit så ofta nu på slutet. det är en grym täckning om man ser det procentuellt, men fullsatt, 5500, var det inte. 5287 var på plats.

Karl Grundström gav Modo ledningen i 2:a perioden, men Brynäs kvitterade och i 3:e perioden blev Nick Johnsons 2-1-mål matchvinnande och Brynäs, som jag nyss skrev var nere på 7:e plats, utanför topp 6, är nu, hastigt och lustigt, 3:a. Det visar på hur enormt tätt det är där. Det skiljer alltså 4 poäng mellan Brynäs på 3:e och Djurgårde på 8:e plats. Snacka om att varje poäng är viktig här...

Slutligen måste vi ju lyfta fram det ringkaos som blev i Linköping. Färjestad gjorde 0-1 efter 10 minuter. Sdan hade man 2 eller 3 mål som videogranskades, men som samtliga dömdes bort. LHC's mål godkändes dock och hemmalaget gick fram till 3-1, men Färjestad lyckades, trots typ 4 bortdömda mål, komma tillbaka till 3-3 och på straffar tog man också hem bonuspoängen när Linus Persson blev matchhjälte.

Frölunda studsade tillbaka

Efter förlusten mot Modo senast studsade Frölunda tillbaka ordentligt när man kom till Karlstad i lördags. Då blev det Färjestadskross. Det var jämnt till en början och stod 0-0 enda tills 19:03 i 1:a perioden. då stänkte Andreas Johnsson in 0-1 bakom Justin Pogge och bara 45 sekunder senare satte Joel Lundqvist 0-2. Sedan rann det bara på i 2:a perioden. 0-4 stod det efter densamma och matchen slutade sedan 0-6. Om Färjestad var dåliga eller om Frölunda var bra är svårt att säga. Frölunda var visserligwn effektivt, men så stor skillnad ska det inte vara.

Lördagens samtliga resultat:
Färjestad - Frölunda 0-6
Brynäs - Malmö 3-2
Karlskrona - Rögle 1-2
HV71 - Luleå 5-3
Växjö - Linköping 1-4
Djurgården - Örebro 3-5
Modo - Skellefteå 0-3

Malmö hade 0-1 efter den 1:a perioden, efter Frederik Storms mål, men sedan gjorde Brynäs 3 mål på 5 minuter i 2:a perioden och avgjorde matchen. Malmö reducerade 8 minuter in i sista perioden, men med 6 minuter kvar drog Kim Rosdahl på sig ett onödigt matchstraff och chansen rann ur händerna på Malmö.

Rögle tog 3 viktiga poäng i bottenmötet med Karlskrona. Tror inte KHK har vunnit hemma sedan i oktober. 13 raka förluster på hemmais tror jag att man har och de är natuligtvis kört. KHK kommer få kvala nu till våren. Det är 24 poäng upp till Malmö över sträcket och med tanke på att Karlskrona bara har tagit 12 poäng på 32 matcher så lär det inte hända, det fattar vem som helst. Rögle återställde dessutom balansen mellan sig själva och Modo, efter att Modo ju vann senast samtidigt som Rögle förlorade mot Djurgården, nu var det tvärtom. Det är 9 sköna poäng som Malmö och Rögle har tillgodo på modo, men 9 poäng kan å andra sidan försvinna i ett nafs, så det är viktiga poäng här nu framöver. Modo möter Brynäs borta nu på torsdag, Malmö åker till Växjö och Rögle spelar inte förrän på lördag, då man tar emot Frölunda hemma i Lindab arena. Tror Modo hr en bra chans att äta in 3 poäng där...

Det var en stark seger för HV. Luleå hade 0-1 efter den 1:a perioden, men genom mål av Kristofer Berglund och Erik Christensen hade man vänt på steken. Luleå vände dock tillbaka igen. Man gjorde 2-3 drygt 3 minuter in i 3:e perioden, men HV kom tillbaka igen, kvitterade halvvägs in i perioden och sedan satt 4-3 i nät bakom Lassinantti bara 2 minuter senare. Slutligen slog man spiken i kistan med mål i öppen kasse.

På Hovet var det den årliga JK-dagen. Det var fullsatt, 8094, och ett jävla drag på Järnkaminerna, som som vanligt under dessa dagar hade samlat en enorm klack. Vad som hände nere på isen undrade nog dock de flesta där inne, åtminstone i 1:a perioden. Örebro körde över Djurgården totalt och gjorde både 0-1, 0-2 och 0-3. Matchen var således nästan avjord där och då. Visst, det var 40 minuter kvar att spela, mycket kunde hända, och DIF fick faktiskt in en reducering bara 01:08 in i 2:a perioden, men 47 sekunder senare hade daniel Viksten återställt ordningen när han gjorde 1-4. Då fick "Tellan" nog och Armalis kom in mellan stolparna istället. Han höll nollan, samtidigt som Djurgården reducerrade både till 2-4 och 3-4, varefter ÖHK slutligen avgjorde med mål i tom kasse. Nära, men 1:a perioden fällde Djurgården den här dagen, då Örebro vann skotten med 15-6. Det säger en del om hur överlägsna man var då. Därefter sköt man bara 11 skott på 2 perioder.

Modo red till en början vidare på vågen efter segern över Frölunda, men till slut gick det inte längre. Skellefteås skickliget och effektivitet fällde avgörandet. Man vann matchen med 0-3, trots att Modo vann skotten med 35-23.

Dalarna är vårat landskap!

Så var det då dags, säsongens höjdpunkt. Daladerby i Globen. Det var 3 år sedan sist. Då var det fullsatt och det blev en riktig hockeyfest. Leksand vann med 0-5 och senare samma vår gick man upp i Elitserien.

Här var det Mora som fick ett powerplay direkt i upptakten av matchen, men Leksands box var riktigt bra, man redde ut det och kort senare fick man själva istället spela powerplay och där var man ett ribbskott från att ta ledningen i matchen.

Mora redde dock även ut sitt boxplay och matchbilden stabiliserade sig litegrann. det var en svängig sådan, mycket vindrutehockey, fram och tillbaka, chanser åt båda håll och även Mora var en ramträff från 1-0 i den 1:a perioden, men trots 2 ramträffar var det ändå 0-0 efter densamma.

I den 2:a tog Mora komandot litegrann. Leksand stack upp i vassa kontringar och hade ett ribbskott till, men Mora var ändå närmst ett ledningsmål, när domarna ringde på ett skott som det inte ens blåstes av för. När nästa avblåsning kom ringde man på det, men det var väldigt veligt och till slut blev det också wash out.

Mora hade dock ändå ett litet grepp om matchen, men Henrik Haukeland stod på huvudet flera gånger och var flera gånger direkt orsak till att mora inte tog ledningen med 1-0. Jakob Johansson i Morakassen var inte dålig han heller. Det var 2 giganter till målvakter och man skulle nog kunna säga att det var en målvaktskamp och att de båda keeprarna var lagens resp. bästa spelare, för det var fortfarande 0-0 efter 2 spelade perioder, trots mängder av chanser åt båda håll. En riktigt underhållande match, som innehöll allt, utom mål.

I 3:e perioden kom dock målen. Inom loppet av 47 sekunder gjorde först Tobbe Ericsson, som var en av tre spelare på isen som också var med i förra derbyt i globen, de andra 2 var Jon Knuts och Tobbe Forsberg, 0-1 för Leksand i powerplay, varefter William Wikman bombade in sitt 2:a mål på lika många matcher och det var 0-2 för Leksand, detta efter en periodinledning som Mora dominerade totalt. Leksingarna var helt virriga i egen zon, slog konstiga passningar och gjorde konstiga byten, vilket tvingade Perra till en timeout och när man fick powerplay bara sekunder senare satt äntligen 0-1 i nät bakom Jakob Johansson. Snacka om effekt av timeouten!

Mora fick dock chansen att komma tillbaka in i matchen på nytt, även målmässigt, för spelmässigt var man fortfarande bättre, när man fick powerplay drygt halvvägs in i perioden, men Leksands box gjorde det återigen ruskigt bra och inte heller där blev det några mål för de rödgröna.

Leksand fortsatte dock att dra på sig utvisningar och givetvis håller inte det i längden. Nytt powerplay för Mora alltså, bara sekunder efter att man blivit fulltaliga igen. Kanske var det här sista chansen att få upp ett ljus för Mora, för tiden började bli knapp. Det var bara 4 minuter kvar att spela, men Leksandsboxen gjorde det på nytt enormt bra och klarade också av det här underläget, även om det var så nära det bara kan vara, när Haukeland var helt borta, pucken rullade över hans rygg, men utespelare räddade bakom honom innan den gick över mållinjen. Snacka om att offra sig för laget!

Tiden rann iväg för Mora och det gick mot 3 blåvita poäng. Än fnns det dock tid kvar att vinka på för Mora, men var det inte avgjort här så stängde Brock Montpetit näst intill matchen minuten efter att Leksand blivit fulltaliga igen. Alexander Deilert droppade pucken mot medspelare, men Montpetit snodde den istället och satte distinkt 0-3 bakom Johansson och hela Globen var nära extas.

Nu stod stora delar av Globen upp, 2 minuter återstod, men Mora lyckades inte etablera tryck och alla blåvita fans där inne insåg mer och mer att det här kommer gå vägen.

1 minut återstod och den stora Leksandsklacken + majoriteten av de 12 500 åskådarna på plats bar fram spelarna nere på isen mot 3 poäng, klockan tickade upp mot 20:00 och Henrik Haukeland räddade 39 skott och fick hålla sin 1:a nolla i Leksandströjan och vilket sätt att få göra det på! Han var klart bäst ikväll och det här var 3 grymt sköna poäng, som gör att Leksand klättrar upp på 56 poäng och bara är 7 poäng från 3:e platsen och man är 6 poäng före Mora, som är kvar på 10:e plats.

En grymt skön seger och Leksand har nu 8-0 i målskillnad på Mora under de här 2 Globenmatcherna som har spelats.

Samtliga resultat idag:
Mora - Leksand 0-3
Bofors - Vita hästen 4-1
Pantern - Tingsryd 2-0
Oskarshamn - Västerås 3-1

Bofors går upp på 4:e plats i tabellen, förbi Västerås och håller Hästen bakom sig. de båda stod ju på samma poäng inför matchen, men det var alltså BIK som drog det längsta strået, en seger som grundlades i 1:a perioden, när man gjorde 1-0 på straff. Ett resultat som stod sig enda in i 3:e perioden, där man först ökade på till 2-0, Hästen reducerade bara minuten senare, varefter BIK återigen ökade på till 3-1 2 minuter senare och så fastställde man slutresultatet 4-1 i öppen kasse.

Västerås nämnde jag och här åkte man på en ny förlust när Oskarshamn avgjorde i powerplay, bara 2 minuter från slutet. Tungt för VIK, som därmed halkar ner till 5:e plats i tabellen. Oskarshamn är 3:a på 63 poäng, men det är 10 poäng upp till AIK och Tingsryd. Ett Tingsryd som här förlorade för 2:a matcheen i rad när Pantern vann med stabila 2-0 och Viktor Andrén fick hålla nollan. Pantern går därmed upp på 8:e plats och almtuna är nu utanför topp 8 för typ 1:a gången på hur länge som helst.

Timrå vann tredje derbyt

När Timrå och Sundsvall drabbade samman för 3:e gången den här säsongen var det Timrå som drog det längsta strået. Sundsvall hade vunnit de båda tidigare mötena, men nu gav Jens Westin hemmalaget ledningen efter knappt 5 minuters spel. det var en ställnin som stod sig långt in i 3:e perioden, men med 10 minuter kvar att spela lyckades Tommy Enström till slut spräcka Johan Matssons nolla och trots att Timrå fick ett gyllene läge att avgöra genom ett powerplay precis i slutminuterna lyckades Sundsvall klara av 1-1. I sudden var det dock timrå som drog det längsta strået.

Gårdagens och dagens matcher:
Timrå - Sundsvall 2-1 SD
Almtuna - AIK 3-2 str
Oskarshamn - Pantern 0-5
Björklöven - Mora 1-3
Västerås - Asplöven 3-4 str

I Uppsala kom det hela 2157 åskådare när hemmalaget tog 2 viktiga poäng där i striden kring sista slutspelsserieplatsen. Almtuna hade 2-1 långt in i matchen, men AIK kvitterade. På straffläggning var det dock Mikael Haga som avgjorde och almtuna passerar därmed Leksand i tabellen, man är 1 poäng före, men med 1 match mer spelad.

Västerås var på väg mot 3 kassaskåpssäkra poäng när Niklas Lihagen gjorde 3-1 04:22 in i 3:e perioden, i synnerhet mot ett Asplöven som har haft det jobbigt på slutet. Här reste man sig dock oc med 9 minuter kvar att spela satte Alex Aleardi 3-3, efter att lars Brygman reducerat dessförinnan. På straffar kunde sedan Jarkko Hattunen avgöra och se till att det bara blev 1 poäng för Västerås.

Mora gjorde 0-3 på Björklöven i 3:e perioden, vände matchen, tystade hela T3 center och tog 3 viktiga poäng. de innebär att om man vinner Daladerbyt imorgon så går man förbi Leksand i tabellen på bättre målskillnad, men ser man till formkurvorna så bör det bli blåvit seger imorgon, när globen fylls. Det kommer bli ett galet tryck där inne, jag lovar!

Sist men absolut inte minst så måste vi lyfta fram Panterns insats. 0-5 borta mot Oskarshamn. Det är inte illa. Riktigt starkt jobbat och imorgon är det gratis entre till Malmö isstadion, när Tingsryd kommer på besök. Kanske kan det bli en del folk där då?

Nu fyller vi Globen!

för tre år sedan fylldes Globen till sista plats när Leksand och Mora drabbade samman där i ett Daladerby på neutral mark. Majoriteten av de 13 500 åskådarna var leksingar och det var ett galet tryck där inne i "bollen".

Nu är det dags igen.

Imorgon är det på nytt dags för Daladerby i globen!

Första ramsan som kommer rulla i arenan imorgon, med centrum på Leksands kortsida, direkt efter nedsläpp, är följande ramsa, med melodi från Fattig bonddräng:

Här är Leksands IF, här är Dalarnas lag,
här står mina bröder, mina systrar och jag.
Vi är stolta bönder, vi är vita och blå,
kärleken till Leksand, kommer alltid bestå!

Det är inte många utomstående lag som hade kunnat fylla Globen, men Leksand kan. Moras fans ska inte heller glömmas bort, men jag är säker på att de flesta där inne imorgon kommer vara blåvita och ramsan här ovan lär få Globen att lyfta och wow säger jag bara! Vi är röststarka i vanliga fall, men det här är något utöver det vanliga. Det kommer bli en hockeyfest som heter duga!

Här nedan är några klipp från förra Globenmatchen. Titta bara på inramningen!
Hur det gick då?
Leksand vann med 0-5.


Färjestad hade problem med Karlskrona

Färjestad hade problem med Karlskrona igår. Det var KHK som hade 1-0 efter den 1:a perioden, men återigen tappar man det i 2:a eller 3:e perioden. Här gjorde Färjestad 0-3 i 2:a perioden. KHK reducerade i 3:e och var inte långt från en kvittering, men Färjestad höll undan och kunde till slut avgöra i öppen kasse. Micke Johansson gjorde förövrigt hela 3+1 i matchen!

De senaste dagarnas resultat:
Karlskrona - färjestad 2-4
Örebro - Malmö 1-2 SD
Rögle - Djurgården 3-5
Luleå - Linköping 3-1
Frölunda - Modo 3-4
Skellefteå - Brynäs 3-0
HV71 - Växjö 3-5

Modo stod för en ordentlig skräll när man tog 3 poäng i Scandinavium, där man tidigare under säsongen förlorade med 7-0 och blev rejält sågade av experterna. Nu gjorde man det ruskigt bra och Noah Welch och Per-Åge Skröder såg till att det var 0-2 efter den 1:a perioden. Oscar Fantenberg reducerade för Frölunda ganska direkt i 2:a perioden, men Modo ökade på till 1-3 i boxplay, men när Modo kort senare drog på sig en utvisning till satt 2-3 i nät bakom Jonatan Bjurö. 06:53 in i 3:e perioden gjorde dock Gustav Posler 2-4 och det blev matchvinnande. Frölunda reducerade på nytt, men närmre än så kom man inte och Modo tog där 3 grymt viktiga poäng. Tyvärr för deras del så vann Malmö, som ligger närmast över sträcket, också, när Eric Himelfarb avgjorde i sudden för Malmös del, efter att julius Hudasek storspelat i 3:e perioden, då Malmö dominerade totalt. Han har varit väldigt ojämn den här säsongen, Hudasek, blandat riktiga toppar med ordentliga dalar.

Skellefteås svit mot Brynäs är också den intakt. Det är drygt 3 år sedan Brynäs slog Skellefteå senast och i och med att Frölunda förlorade så är de båda lagen nu på samma poäng i tabellen, men Frölunda toppar fortfarande, på bättre målskillnad än Skellefteå.

Djurgården avgjorde definitivt i 2:a perioden, efter att man gjort 2 sena mål i 1:a perioden, både 1-2 och 1-3 med mindre än 2 minuter kvar av perioden, och sedan ökade man på till 1-4 och 1-5. Rögle kröp närmre i 3:e perioden, men det var aldrig någon fara på taket för Djurgården, som tog 3 viktiga poäng.

Växjö har seglat upp på 3:e plats i tabellen. Man har jobbat sig uppåt efter en tung start i höstas, där man ju faktiskt låg sist under en kort period. Man har inte haft strålkastarljuset på sig på senaste oc att jobba mer i det tysta, lite som underdogs, tycks passa dem bättre än att ha ljuset på sig, för nu är man som sagt 3:a i tabellen, dock 15 poäng bakom Frölunda och Skellefteå.

Också Luleå och Färjestad klättrade förbi LHC i tabellen i och med att de båda vann och LHC förlorade. Det är tätt där från plats 3-8, där det bara skiljer 4 poäng och Brynäs, som ju nyss var i toppen av tabellen, är nu nere på 7:e plats, flåsandes i nacken av Djurgården. Vinst för BIF och DIF i nästa omgång, samtidigt som exempelvis Luleå och LHC förlorar igen kan kasta om tabellen ordentligt. Så ja, det är viktiga poäng i varje match här nu...

Asplövenkross

Förra gången Leksand mötte Asplöven vann Haparandalaget med 4-1. Det var efter den matchen Leksand låg sist i Allsvenskan och Sjur Robert Nielsen fick sparken. Sedan dess har man tagit 23 poäng på 12 matcher och senast Asplöven var i Tegera vann Leksand med 6-1.

Storseger skulle det också bli här, under 2016 års 1:a match. Det var Janos Hari som inledde målskyttet när han efter 03:27 gjorde 1-0. Jonas Berglund kvitterade dock för Asplöven 02:28 från paus, men det var ändå Leksand som skulle gå till pausvila i ledning, efter att Jon Knuts gjort 2-1 7 sekunder från paus.

I 2:a ångade man på, precis som mot Sundsvall. Lukas Eriksson gjorde sitt 1:a mål för säsongen när han gjorde 3-1, Martin Karlsson ökade på till 4-1, junioren William Wikman, född 99 om jag inte tar fel, ökade till 5-1 och Martin Grönberg gjorde 6-1, innan Asplöven reducerade, återigen med ett sent mål i powerplay och precis som 1-1-målet var det Jonas Berglund som gjorde det för bortalaget.

Alexander Ytterell fastställde sedan slutresultatet i 3:e perioden, nämligen 7-2. Hela 3:e perioden spelades väl mest av.

15-5 i målskillnad och 6 poäng på 2 matcher är inte illa. Visserligen är det mot Sundsvall och Asplöven, lag 14 och 13 i serien, men ändå. Man putsar till sin dåliga målskillnad och står nu bara på -4 och 53 poäng, vilket gör att man nu är 7:a i serien. Man är med andra ord sakta men säkert på vä upp i tabellen och faktum är att det bara är 7 poäng upp till Oskarshamn på 3:e plats. IKO har dock 1 match mindre spelad, så det kan vara 10 poäng upp om IKO slår Pantern nu ikväll. Åt andra hållet är det bara 3 poäng ner till Björklöven på 9:e plats, så det är inga marginaler neråt direkt och det går verkligen inte att bara se uppåt. 1 förlust så kan man vara nere under sträcket igen.

De senaste dagarnas resultat:
Leksand - Asplöven 7-2
Timrå - Björklöven 0-2
Sundsvall - Björklöven 2-3
AIK - Timrå 2-1
Vita hästen - Almtuna 6-5 str
Tingsryd - Bofors 1-3

Timrå har öppnat året dåligt, 2 förluster på 2 matcher och vips så är man nere på 11:e plats med sina 48 poäng. Björklöven har å andra sidan öppnat med 2 vinster och vips så har man klättrat från 12:e till 9:e plats. Som sagt, det kan gå fort där kring slutspelsseriesträcket. 1 eller 2 vinster/förluster kan göra oerhört mycket i tabellen.

Tingsryd förlorar hemma för 1:a gången sedan i oktober, men det krävdes ett sent avgörande från Victor Berglind, när det bara återstod drygt 3 minuter att spela. tunga poäng för Bofors, men Tingsryd har ju marginalerna, så än så länge är det definitivt ingen fara på taket. Det är 13 poäng ner till Oskarshamn på 3:e plats och det lär man inte tappa i första taget.

När Zibanejad avgjorde

Det här vill vi uppleva igen och det finns all anledning att få göra det.

Här ser ni när Mika Zibanejad avgjorde finalen mot Ryssland för fyra år sedan.
Detta efter att Ryssland varit fullständigt överlägsna och bl.a. haft ett skott i stolpen och där Koznetzov var så nära man bara kan vara att avgöra matchen med 32 sekunder kvar av 3:e perioden, men där Johan Gustafsson, numera i frölunda, klev fram på riktigt och blev matchhjälte, tillsammans med Zibanejad, som kom fri med Makarov och satte matchens enda mål, avgörande 1-0. Det är bara att lyssn och njuta, för både Micke Rehnbergs och Chris Härenstams eufori hhär är svårslagen.


Semifinal för tionde året i rad väntar...

Sverige är för 10:e året i rad klart för semifinal i JVM. Inte nog med det, den svit på 32 raka gruppspelsmatcher i JVM utan förlust är fortfarande intakt och är nu uppe i 36 raka gruppspelsmatcher utan förlust. Detta efter följande resultat i gruppen:

Schweiz - Sverige 3-8
Sverige - USA 1-0
Sverige Danmark 5-0
Kanada - Sverige 2-5

Juniorkronorna har imponerat ordentligt under gruppspelet, i synnerhet Linus Söderström, som på riktigt har tagit över förstaspaden från Felix Sandström, har varit riktigt bra. Särskilt i matchen mot USA, där han var riktigt enorm i mål. Inte ens Austin Matheius (observera stavning), som förväntas å som 1:a i draften i sommar, lyckades överlista Söderström där.

I övrigt tycker jag inte Kanada har imponerat alls under turneringens gång och Sverige vann ganska klart med 5-2. stora siffror. Så stora siffror brukar det inte vara när Kanada står för motståndet, men nu var det det. Kanadickerna förlorade dessutom mot USA och slutade bara 3:a i gruppen.

Danmark lyckades ta sin 1:a seger i JVM någonsin när man slog Schweiz med 2-1 och slutade därmed 4:a i gruppen, vilket innebar kvartsfinal, också det för 1:a gången i lanndets historia.

Kvartsfinalerna spelades igår enlit följande:

Ryssland - Danmark
Sverige - Slovakien
Finland - Kanada
USA - Tjeckien

2 av matcherna blev inte ett dugg spännande. Det var Sverige, som körde över slovakien med klara 6-0, och USA, som körde över Tjeckien på samma sätt och vann med 7-0.

Sedan höll Ryssland på att ställa till det ordentligt. Danmark var inte mindre än 44 sekunder från en jättemegaskräll. Man hade nämligen 3-2, men med 44 sekunder kvar att spela lyckades ryssarna ändå kvittera och i sudden vann man också, men övertygande var det definitivt inte. istället är det all cred till Danmark, som jorde en sådan enorm insats, som var nära att bära hela vägen till semifinal.

En minst lika spännande rysare blev det i Hartvall arena, där Kanada öppnade klart bäst mot värdnationen finland, gjorde både 0-1 och 0-2. Finnarna reducerade med bara sekunder kvar av 1:a perioden, en grymt viktig reducering. Det är stor skillnad på att gå till pausvila med underläge 0-2 kontra 1-2. Man gick sedan ut och vände matchen i 2:a perioden. Man gjorde 2-2 och 3-2, innan Kanada kvitterade till 3-3 och på nytt tystade arenan. Finland fick dock sista ordet i perioden när man återto ledningen med 4-3, en ledning som Kanada kvitterade omgående i den 3:e perioden. Finländarna reste sig dock på nytt och gjorde 5-4, innan kanada på nytt reste sig och gjorde 5-5. Till slut fick hemmalaget sista ordet när firma Jesse Puljujärvi/Patrik Laine höll sig framme igen och avgjorde matchen fram till 6-5 för Finland.

Det innebär att Kanada åker ur slutspelet redan i kvartsfinal, för 1:a gången sedan 1998, alltså 17 år sedan. Det var förövrigt då som både Puljujärvi och Laine föddes och imorgon, när det vankas semifinal, då är det kedjan med Puljujärvi, Laine och Aho som svenskarna måste se upp med. Den kedjan har hittills gjort 38! poäng. Man gör poäng på allting känns det som och frågan är om den svenska lagmaskinen, som bara har släppt in 5 mål på lika många matcher hittills under turneringen, eller om stjärnspelarna i Finland drar det längsta strået? Det känns som det kan gå hursomhelst, men en sak är klar, imorgon kl. 15:00 sitter jag bänkad framför TV'n för att se juniorkronorna tysta 13 000 åskådare i Hartvall arena. Wow, det kommer bli grymt häftigt!

Den andra semifinalen tror jag USA tar hem ganska lätt. Man känns betydligt tyngre än Ryssland, som visserligen vann sin grupp, men jag tycker ändå inte att man har imponerat och 4-3 efter sudden mot Danmark i kvarten imponerar definitivt inte. Nej, ryssarna måste stäppa upp flera steg om man ska ha en chans mot det där amerikanska laget...

Sveriges semifinal känns betydligt mer svårtippad. Det kan gå lite hursomhelst, men nyckeln tror jag är att få stopp på den där stjärnkedjan i Finland. Står Linus Söderström och övriga laget pall för deras tryck, då tror jag på final för Sverige, där man isf på nytt skulle få möta USA, men det är en annan historia...

Halsdukens dag

På fel sida om nyåret kan vi konstatera att sista matchen för 2015 var Halsdukens dag i Tegera arena, dit 5324 personer hade letat sig. En av 3 publiksifror den här säsongen som har varit över 5000. Det är premiären mot Timrå och Daladerbyt mot Mora. Premiären vann Leksand med 3-1, derbyt förlorade man med samma siffror.

Här var det inget snack om saken. Tobbe Forsber inledde målskyttet efter 07:53 och Brock montpetit ökade på till 2-0 2 minuter senare. Kanske slappnade man av litegrann redan där, för Sundsvall reducerade bara minuten senare och efter ytterligare 5 minuter satt också kvitteringen i nät bakom tuohimaa.

Hade man hållt 2-2 in i den 2:a perioden hade matchen kanske kunnat utvecklas i en annan riktning, men nu återtog Leksand ledningen 02:22 från paus och sedan ökade Martin Karlsson på till 4-2 bara 49 sekunder in i 2:a perioden. Det blev för tunt för Sundsvall och Markus Olsson, som fick kapitulera 2 gånger till innan den 2:a perioden var slut, när Janos Hari gjorde 5-2 och lexander Ytterell gjorde 6-2. Då hade halva matchen precis gått.

Matchen var så klart redan avgjord, men Montpetit gjorde sitt 2:a mål för kvällen och Tobias Ericsson gjorde sitt 7:e mål för säsongen när man fastställde slutresultatet 8-3. Sundsvall hann alltså också med en reducering, men 8-3 är inget att snacka om. Leksand var flera klasser bättre än Sundssvall den här kvällen och det kändes väldigt skönt att avsluta ett annars svajigt och turbulent år med en klar seger med hela 8-3.

Samtliga resultat:
Leksand - Sundsvall 8-3
Björklöven - AIK 3-4 str
Timrå - Vita hästen 0-1
Bofors - Oskarshamn 1-4
Pantern - Västerås 3-1
Asplöven - Mora 2-3 SD

Det var mycket folk även uppe i Umeå, 4508 åskådare fanns på plats när Löven var på väg mot 3 poäng, när man vände 1-2 till 3-2 i den 2:a perioden, men AIK kvitterade 9 minuter från slutet och vann skotten klart med 10-19 bara i den 3:e perioden. Totalt vann man skotten med 45-58! Det är inte illa och trots 4 insläpta mål hade alltså Kevin Lindskoug en räddningsprocent på drygt 93%.

Västerås som verkligen har kommit igång nu efter jul åkte här på en rejäl snyting mot Pantern, efter att Pantern i stort sett avgjort under matchens 5 första minuter, då Kalle Östman gjorde 1-0 och Pontus Netterberg gjorde 2-0. Västerås reducerade, men närmre än så kom man inte. Tung förlust för VIK, men 3 grymt viktiga poäng för Pantern i kampen om att hålla sig över det där nedre sträcket. Det gör man än så länge med ganska god marginal. Det är 7 poäng ner till Asplöven under sträcket. Ändå är Asplöven på 13:e plats, Pantern är 9:a. Så det är fortfarande väldigt jämnt där på den undre halvan av tabellen.

Hästen tar också de 3 mycket viktiga poäng när Adam Schmidts 1-0-mål blev matchens enda, trots att Timrå vann skotten med 44-16. Målet kom efter 08:08 av den 1:a perioden och Hästen har nu 9 poäng ner till Pantern under sträcket. 9 poäng kan gå fort, men det är no ändå 9 poäng som känns ganska bra att ha på sin sida.

Asplöven ledde med 2-0 inför den 3:e perioden, men Mora både reducerade och kvitterade innan 60 minuter var spelade och tog sedan också bonuspoängen. Alla poäng är viktiga för Asplöven, men 3 poäng hade ju garanterat suttit bättre än 1 poäng här. I synnerhet som Björklöven över sträcket bara tog 1 poäng de med. Nu tog man allts inte in någonting på dem. Det hade man gjort om man hade vunnit i ordinarie.

RSS 2.0