Tabelltippning - juni

Tiden går och snart är det dags för ispremiär och träningsmatcher. Just med tanke på träningsmatcher är nog en av de största försäsongsskandalerna att Leksand och Brynäs inte kommer att mötas i Långshyttan, som man gjort under många år. Tråkigt.

Man har dock en hel del andra försäsongsmatcher att ta sig igenom och se fram emot, men här tänkte jag skriva något helt annat och istället presentera min och MrMadhawk's tabelltippning för juni. Först följer här hans tabelltippning och sedan min egen. Siffrorna innom parentes anger majs placering. Majs tabell, som ni förövrigt kan se här

1. Örebro (3)
Känns som Örebro landar pusselbit för pusselbit. Jag har börjat tro på dom alltmer. Värvade Aulin och en till ska in. Det ser vasst ut.

2. Malmö (2)
Får man in en bra målvakt, som jag tror blir Hannu Toivonen, så ser jag Malmö som given favorit i serien. Men inte just nu. Under juni har man smällt upp Heed, Barta och Lazo. Naturligtvis ruggiga vapen.

3. Leksand (1)
Två gånger på rad har jag sett Leksand som etta. Det var innan det övriga trupperna fyllde på, och det var framförallt innan man bytte Patrik Galbraith mot - Jens Holmström.

4. Rögle (4)
I Rögle har det stått stilla under hela juni. Litet minus dock på att Nick Sörensen med stor sannolikhet lär dra över till QMJHL. Tror han hade kunnat bli ett stort stjärnskott i A-laget i år.

5. Mora (7)
Avancerar lite hos mig efter värvningen av ryssen, som på pappret ser vass ut. Naturligtvis även andra saker som att en elitserieback som Nolander ansluter gör Mora vassa.

6. Almtuna (6)
Almtuna har spikat sin trupp sedan ett tag och jag håller kvar laget som nummer 6.

7. Västerås (5)
Jag hade väl kanske förväntat mig lite mer rörelse från Västerås. Istället har man fyllt på med en massa juniorer som på sikt blir väldigt bra. Men redan till hösten? Tveksamt.

8. Södertälje (9)
En upp och det blir ett krig kring playoffstrecket som läget ser ut nu. Landar man en riktigt bra målvakt och någon etablerad forward till så är man snart uppe och krigar med de andra ännu mer. Men just nu? Nej.

9. Oskarshamn (8)
Har fått in David Rodman sedan sist, men faller ändå. Logiskt? Egentligen inte. Men de andra lagen har fyllt på bättre.

10. Troja-Ljungby (10)
Förstärker sin position klart som tia. Har fått klart med två HV-lån för kommande säsong också.

11. Bofors (11)
Ingenting in i laget sedan sist. Står kvar.

12. Tingsryd (12)
Förlängning av Markus Molin, annars samma som tidigare. Håller Borås och Sundsvall bakom sig.

13. Borås (13)
Det blev lite rörelse i Borås i början på månaden. Ingenting som skrämmer upp speciellt mycket, men man närmade sig nog de där uppe lite.

14. Sundsvall (14)
Eric Moe är ett supervasst låneförvärv från Leksand. Men det räcker ändå inte mer än den där tråkiga och jobbiga sistaplatsen i tabellen. Just nu.


Min egen tippning:

1, Malmö (2)
Man har nu smällt upp den där målvakten som MrMadhawk efterlyste i slutet av juni, och mycket riktigt blev det Hannu Toivonen. Man har nu alltså ett riktigt, riktigt vasst målvaktspar i Toivonen och Pontus Sjögren. Man har även smällt upp den tyska landslagscentern Alexander Barta, Tim Heed och Miroslav Laso. Känns enormt starka och tunga seriefavoriter, enligt mig.

2, Rögle (3)
Det har inte hänt mycket i Ängelholm under juni, men man känns fortsatt starka.

3, Örebro (4)
Örebro har värvat in Jared Aulin, som vi leksingar känner igen, och troligen ska man ha in ytterligare ett vapen. Känns intressant och krigar i högsta grad med Rögle om andraplatsen i tabellen.

4, Leksand (1)
Ja, tyvärr. Det har inte hänt mycket under juni, men det som har hänt känns tyvärr inte alls positivt i min mening. Patrick Galbraith har lämnat klubben, offisiellt för att man ville satsa helt på Hanses denna säsongen. Bara någon dag senare offentliggjorde man dock att Jens Holmström, som stod i Oskarshamn innan Troy Davenport tog över målvaktsspaden där, var klar för klubben. Tycker inte alls målvaktssidan ser speciellt stark ut och därför rasar man från 1:a till 4:e plats i tabellen. I övrigt är laget mycket starkt och konkurrenskraftigt, men som sagt, målvaktssidan blir en fråga som återstår att se svaret på.

5, Mora (7)
Lite uppåt för Mora, mycket tack vare supervärvningen man gjort. Man har nämligen gjort en riktigt vass värvning i Denis Golubev, en rysk superjunior, som lär tillföra väldigt mycket till Moras lagbygge. Om han kommer över, vill säga. Det har nämligen varit en hel del skriverier om huruvida den ryska klubb som äger honom vill släppa honom eller inte. Troligt är dock att han kommer över hit till Sverige och då lär han som sagt bli en mycket viktig pjäs till Moras lag.

6, Västerås (5)
Inte mycket har hänt i Västerås och man behåller därför sin plats i tabellen, förutom att Mora seglar förbi.

7, Almtuna (6)
I stort sätt ingenting har hänt i Almtuna och därför behåller man sin plats i tabellen, förutom att Mora har seglat förbi både Almtuna och Västerås.

8, Oskarshamn (8)
OIK ligger kvar på sin 8:e plats. Man har plockat in David Rodman sedan senast, men inte mycket mer har hänt hos Ugglorna.

9, Södertälje (9)
SSK ligger också de kvar på sin 9:e plats, men kan avancera. Man har fortfarande inte fyllt upp sin målvaktssida, men unge Julius Hudacek ryktas vara nära ett kontrakt med klubben. Utöver honom har man Sebastian Idoff, som förra året fick gå från Troja. En bra och stabil målvakt, + en vass center, så kan man avancera några platser i tabellen, men den absoluta toppen tror jag faktiskt inte man når.

10, Troja (10)
Även Troja ligger kvar på sin 10:e plats. Man har gjort klart med 2 HV-lån sedan sist, William Wahlén, om jag inte minns fel, och en till.

11, Tingsryd (11)
Känns som att alla lag ligger kvar på sin föregående position, så även Tingsryd. Man har i stort sätt inte förändrat något alls, förutom en förlängning med Markus Mohlin, annars ingenting.

12, Bofors (12)
Ingenting nytt alls och målvakten, Bellissimo, lär fortsatt få dra ett tungt lass den kommande säsongen.

13, Borås (13)
Inte heller Borås rör på sig, men man håller Sundsvall bakom sig.

14, Sundsvall (14)
Ingenting sedan sist och Sundsvall står fortsatt kvar på sin sistaplats i tabellen och kommer troligen få inrikta sig på att hålla sig kvar i serien, även denna säsongen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0