Storförlust i märklig match i Skellefteå

I lördags åkte Leksand upp till Skellefteå, en match där jag inte räknade med några poäng på förhand. Det finns ju vissa sådana matcher som är "mer okej" att förlora jämfört med andra. Luleå, Frölunda och Skellefteå borta är sådana matcher. Ändå lyckades Leksand skrälla och slå just Frölunda borta för knappt en vecka sedan, så klart det går, men poäng i de matcherna är mer av en bonus än något jag räknar med.

Här gick det inte alls. Janne Juvonen, som nu fick lite matchspel i kroppen efter tre kanoninsatser av Brage, fick kapitulera för Oscar Möllers avslut redan efter 06:23 och 3 minuter senare hade Jocke Lindström ökat på till 2-0.

Där och då såg det ut att bli jobbigt för Leksand, men när Andreas Wingerli fick matchstraff för att ha åkt på Juvonen rakt i huvudet fick Leksand för andra matchen i rad spela 5 minuter i powerplay och precis som mot Frölunda tog man den chansen. Marek Hrivik reducerade först, assisterad av, just det, Spencer Abbott, och sedan kvitterade också Daniel Gunnarsson efter 17:09, också han assisterad av Abbott, då i spel fem mot tre, efter att Jocke Lindström också åkt ut.

En period fylld av utvisningar såg alltså ut att trots allt sluta oavgjort, men med 56 sekunder kvar av perioden kunde ändå Robin Alvarez göra 3-2 för Skellefteå. Ett väldigt tungt mål för Leksand, som ändå hade ätit sig tillbaka in i matchen efter det där tvåmålsunderläget, men alltså ändå får gå till pausvila i underläge. Tungt.

När vi senare sumerar matchen så var det också kanske Alvarez mål som blev avgörande, eller så var det Niclas Burströms 4-2 efter 03:41 eller Filip Brobergs 5-2 bara ett par minuter senare. Då hade det gått 06:22 av andra perioden, men matchen kändes död redan där.

Mer spännande blev det inte heller. Skellefteå gjorde även 6-2 i andra perioden, Jocke Lindströms andra för kvällen, och sedan fick även Alvarez göra sitt andra mål för kvällen fram till 7-2 i tredje perioden, innan Rickard hugg fastställde slutresultatet till 8-2.

8-2 är givetvis inte bra. Det är allt annat än bra, men känslan efteråt var ändå inte så dålig. Jag kände mig nästan lite melankolisk. Jag hade ju inte räknat med några poäng och redan efter halva matchen var den ju avgjord. Skellefteå är dessutom ruggigt bra just nu, det är bara att lyfta på hatten, för egentligen tycker jag inte Leksand gör en dålig match heller. Klart det är svårt att säga så när man förlorar med 8-2, men om vi säger som så så har Leksand gjort betydligt sämre matcher den här säsongen, så den här insatsen är bara att glömma och istället blicka framåt mot nästa veckas matcher, då Leksand möter Malmö borta, Färjestad hemma och Brynäs borta.

Spontant känns det inte som någon omöjlig uppgift.

Malmö har Leksand plusstatistik på den här säsongen, även om Malmö vann med uddamålet senast lagen möttes i Leksand. Innan det vann dock Leksand med 5-2 i premiären och 4-1 nere i Malmö.

färjestad har det varit genomgående jämna matcher mot rent målmässigt, även om Färjestad har gått sehgrande ur dem alla, 6-4, 4-3 och 4-3.

Brynäs har Leksand också haft förhållandevis lätt mot den här säsongen. Tror man har plusstatistik där också. 5-1 och 4-2 hemma, samt en strafförlust i Gävle med 3-2, så det kan nog åtminstone bli 6/9 poäng den här veckan som kommer!

Luleå - Frölunda 4-1

Luleå stormar mot seriesegern och Frölunda fortsätter vara bortasvaga. Djurgården slår nytt klubbrekord i antal segrar på hemmais och Oskarshamn förlorar därmed också, vilket var bra för Leksand, men LHC lyckas kvitera sent mot Rögle, Henrik Törnqvist efter 12:01 i tredje. Det gör att LHC nu är 12 poäng före Leksand med 15 poäng kvar att spela om. Givetvis kommer Leksand inte att ta ikapp det, men teoretiskt finns det fortfarande en chans.