Leksand räckte inte till i Örebro och nu väntar rysare i sista omgången

Leksand åkte till Örebro för säsongens sista bortamatch under tisdagen och man gjorde det med många spelare borta och därmed flertalet juniorer som därmed också fick göra A-lagsdebut. Jesper Kandergård -01, Isak Rosén -03 och Gabriel Olsson -00 fick alla göra A-lagsdebut. Lägg därtill Emil Heineman och Nisse Åman, som också spelat J20, men som nu mer eller mindre tagit en ordinarie plats i A-laget.

Ungdomarna kämpade, rev och slet, gjorde absolut inte bort sig på något sätt, Kandergård var t.o.m. nära på att bli målskytt i debuten, men det räckte inte riktigt till och det blev till slut en klar 4-0-förlust. Detta efter att Mattias Bromé sprintat fram och tryckt upp 1-0 i nättaket bakom Janne Juvonen, som nu fick chansen mellan stolparna igen. Då hade vi spelat 11:45 av första perioden.

Det var utöver målet bakåt en ganska bra period av Leksand, som vann skotten med 8-6, men i andra tog Örebro över, vann skotten med hela 17-7 och det var Janne Juvonen som såg till att resultatet "bara" var 2-0 efter två spelade perioder. Detta efter att Robin Salo gjort 2-0 efter 13:01.

i tredje hade Leksand behövt en reducering för att göra match av det här "på riktigt", men tyvärr blev det precis tvärtom. Ryan Stoa gjorde 3-0 via ett Leksandsknä redan efter 50 sekunder. Det var lite som spiken i kistan. Resten av perioden spelades mest bara av och Stoa fick avsluta med att göra sitt andra mål för kvällen fram till 4-0, vilket alltså blev slutresultatet.

Samtidigt som Leksand förlorade klart här tog Oskarshamn äntligen 3 poäng, efter att man gjort fyra mål i andra perioden och vänt 1-2 till 5-2. Brynäs hade ju inget att spela för och det märktes här. Man reducerade visserligen två gånger om i tredje perioden, men närmre än 5-4 kom man aldrig och IKO tog därmed sin första trepoängare sedan... ja, jag vet inte när. Den trepoängaren gör också att fighten kring att undvika jumboplatsen lever enda in i sista omgången. Leksand hade ju 5 poäng att gå på inför tisdagens match, nu har man 2 poäng.

I sista omgången möter Leksand HV71 hemma i Tegera arena, samtidigt som Oskarshamn gästar Linköping, som inte heller har något att spela för. HV har Leksand bara tagit 2/9 poäng mot den här säsongen och Jönköpingslaget har en hel del att spela för, så poäng där känns lite som en bonus. Då får vi hoppas på att LHC har tillräckligt med motivation för att avsluta snyggt inför sin hemmapublik, annars riskerar Leksand att trots allt bli sist i serien...

Tisdagens samtliga resultat:
Örebro - Leksand 4-0
Oskarshamn - Brynäs 5-4
Färjestad - Linköping 2-4
Djurgården - Rögle 3-2
HV71 - Luleå 2-1
Malmö - Frölunda 0-3
Skellefteå - Växjö 2-3 str

Stora delar av tabellen var redan avgjord inför tisdagens matcher, iaf kring sträcken. Det var klart att Leksand och Oskarshamn skulle få kvala, att LHC och Brynäs har spelat klart efter grundserien, att Växjö slutar tia och att Luleå vinner serien. Efter Luleå var det dock ordentlig kamp kring att få hemmaplansfördel i slutspelet. Innan kvällens matcher hade vi Färjestad, Rögle och Skellefteå på 89
poäng, HV på 86,
Djurgården  84, Frölunda 80,
Örebro 79 och Malmö 77.

Här nollade alltså Färrjestad och Rögle, samtidigt som Skellefteå fick med sig en pinne hemma mot Växjö, en poäng som kan bli väldigt värdefull i slutänden. Det gör att man går upp på 90 poäng och är tvåa inför slutomgången.

HV vann också och går därmed alltså upp på 89 poäng. Vi har alltså fortfarande tre lag på 89 poäng inför sista omgången, två av dessa kommer få hemaplansfördel i slutspelet. Även Djurgården kan blanda sig i hemmaplansfördelarna, för man är bara 2 poäng bakom och kanske, kanske kan klättra förbi ett par av de där lagen i sista omgången.

I och med att Djurgården också vann här är det ett faktum att Frölunda kommer få spela playin för att ta sig till kvartsfinal. Man är 4 poäng bakom Djurgården, så deras 0-3-seger i Malmö hjälper alltså inte. Den gör dock att Malmö är klar nia i tabellen med sina 77 poäng. Man kan inte komma ikapp Örebro och Växjö kan inte heller gå ikapp bakifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0