Leksand gav bort 2 poäng i Malmö

I tisdags var det dags för fjärde och sista mötet mellan Leksand och Malmö den här säsongen. Malmö är ett av få lag som Leksand faktiskt hade plusstatistik på, efter att man vann premiären med 5-2 och sedan vann med 4-1 nere i Malmö arena innan novemberuppehållet, innan Malmö tog en knapp 3-2-seger nu senast lagen möttes.

Här fick Leksand en kanonstart när Jesper Jensen åkte ut för en ttripping redan efter 02:04 och då tog det bara 14 sekunder innan Oskar Lang styrde in Spencer Abbotts skott fram till 1-0 för Leksand!

Det stannade dock inte där, för Leksand bara malde på och drygt 2 minuter efter 1-0-målet höll han sig framme igen, Oskar Lang, snodde pucken från en Malmöspelare, lurade ner Alsenfelt och satte 2-0 för Leksand! Då hade det alltså inte ens gått 5 minuter av matchen. Snacka om smakstart!

Leksand fortsatte att trumma på och det hade inte varit orättvist med 3-0 eller 4-0 efter den första perioden. Nu blev det istället 2-1, efter att Malmö reducerat efter 17:47. Ett mål som kom lite från ingenstans, men ett dåligt byte för Leksand räckte för att Carl Persson skulle bli mer eller mindre fri med Axel Brage längs ena kanten och därefter sätta reduceringen under armen på Brage.

i den andra perioden var Malmö bättre. Man växlade upp och vann skotten med 14-7, men Axel Brage fortsatte vara sådär glimmrande bra och såg till att det fortsatt var 2-1 för Leksand, även efter två spelade perioder.

i den tredje perioden kontrollerade Leksand händelserna bättre igen och Malmö skapade inte särskilt mycket. Leksand såg ut att gå mot 3 blytunga poäng, men så hände det som inte får hända. Med 5 minuter kvar fick man med sig ett powerplay och nu skulle 3-1 komma var tanken, men så blev det inte. Istället kontrade Christoffer Forsberg på egen hand och satte 2-2 för Malmö, i numerärt underläge med 14:18 på klockan...

Trots den kallduschen fick Leksand ännu en chans att avgöra matchen, när Tobias Ekberg åkte ut bara 01:11 efter målet och med 15:29 på klockan. Ett gyllene läge att trots allt alltså fixa 3 poäng.

Tyvärr lyckades man inte med det och matchen gick till förlängning, där situationen mellan Oskar och Oscar blev den mest omdiskuterade. Lang höll sig nämligen framme igen, störtade mot mål för ett avgörande, men Alsenfelt räddade och Lang brakade in i Alsenfelt, som blev förbannad och, som det diskuterades, sparkade mot Lang för att få bort honom. I sådant fall borde Alsenfelt stängas av, men någon sådan åtgärd blev det inte. Något avgörande blev det inte heller och matchen avgjordes på straffar. Där var Carl Persson den enda som gjorde mål, på den absolut sista straffen och Malmö fick därmed med sig bonuspoängen.

Det kändes lite som att Leksand gav bort 2 poäng till Malmö, dels efter den fantastiskt bra förstaperioden, dels efter att man släpper in 2-2 i powerplay med knappt 6 minuter kvar av matchen. Sådant får inte hända. Hade man tagit 3 poäng här hade man dels tagit in 3 poäng på LHC, som länge låg under mot Djurgården, dels dragit ifrån Oskarshamn med 3 poäng.

Nu blev det inte så heller, för LHC kvitterade mot Djurgården med 47 sekunder kvar av matchen och Oskarshamn kvitterade Örebros 1-0-ledning med 19:59 på klockan i tredje perioden. Både Djurgården och Örebro tog sedan bonuspoängen, men det gör alltså att både LHC, Leksand och Oskarshamn fick med sig 1 poäng. Ställningen i botten av tabellen är alltså oförändrad med fyra omgångar kvar av serien. Det gör alltså också att Leksand fortsatt är 12 poäng bakom LHC och med 12 poäng kvar att spela om är det i stort sätt helt klart att det blir kval. Det har ju varit praktiskt klart sedan LHC slog Leksand med 2-1 i Saab arena, men det har ändå funnits en teoretisk chans att klara sig kvar utan kval. Den teoretiska chansen finns fortfarande, men då måste man ta in en himla massa minusmål på LHC...

Tisdagens samtliga resultat:
Malmö - Leksand 3-2 str
Oskarshamn - Örebro 1-2 str
Linköping - Djurgården 2-3 SD
Brynäs - Växjö 0-1
Frölunda - Skellefteå 1-0
Färjestad - HV71 1-2
Luleå - Rögle 3-0

Luleå visar återigen styrka, efter att man stått emot Rögles flygande start av matchen, där man dominerade stora delar av första perioden utan att få utdelning. Istället var det Luleå som fick utdelning i andra perioden, där man också vann skotten med 11-1. Det 2-0-underläget som Rögle hamnade i där  reste man sig inte från och Luleå säkrade därmed också seriesegern av SHL 2019/20, eftersom att Skellefteå föll med 1-0 i Scandinavium. Viktor Ekboms 1-0-mål efter 15:58 i första perioden blev matchavgörande där och Johan Matsson gör en riktig monstermatch och tar 42/42 skott!

En annan målsnål historia var den i Gävle, där mycket kring playinsträcket skulle avgöras. Växjö var 4 poäng före Brynäs, så vid Brynäsvinst skulle det alltså skilja 1 poäng mellan lagen inför de fyra avslutande omgångarna. Nu blev det inte så, utan Marcus Sylvegårds 0-1-mål efter 06:24 i andra perioden blev matchavgörande. Det innebär att det är 7 poäng mellan lagen och det tror jag inte Brynäs tar in...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0