Björklöven kvitterade den Hockeyallsvenska finalen

Modo vann första mötet i den Hockeyallsvenska finalen, en rafflande rysare, inför fullsatta läktare i A3 arena och  som avgjordes först i femte perioden.

Två dagar senare var det dags för andra bataljen lagen emellan, nu i Fjällräven center. Detta var som bekant efter regeringens beslut om att förbjuda folksamlingar på över 500 personer, vilket alltså innebar att även den här matchen, precis som den avslutande grundserieomgången i SHL, spelades inför tomma läktare.

Det är givetvis tråkigt och den här pandemin kom ju extremt olägligt rent sportsligt, precis när den bästa tiden på året precis ska börja med SM-slutspel, kval och annat. Det är ju liksom nu allt ska avgöras, men samtidigt finns det liksom ingen tvekan om att Folkhälsomyndighetens rekomendationer ska följas och att idrotten just bara är idrott i det här, befolkningens allmäntillstånd och hälsa är självklart viktigare!

Andra matchen i den här Hockeyallsvenska finalen kändes därför lite avslagen. Känslorna fanns inte riktigt där och allt kändes mest bara... konstigt, precis som i SHL.

Första perioden gick klart till Modo, som vann skotten med 16-9, men som ändå inte fick hål på Joe Canata i bortakassen, som återigen, som han gjort så många gånger den här säsongen, visade en enorm högstanivå och därför var det 0-0 efter den första perioden.

I den andra perioden kom Björklöven ut som ett helt nytt lag och körde över Modo fullständigt. Man vann skotten med, läs noga nu, 23-8! och gjorde dessutom mål. Patrik Bartosak fick svettas ordentligt, men fick kapitulera redan efter 03:40, när Fredrik Weigel hittade nätet.

Sedan fortsatte Löven att skölja över hemmalaget och med 17:57 på klockan utökade också Tyler Vesel ledningen till 0-2.

tungt för Modo, som väl ändå kom tillbaka lite i tredje perioden, men hål på Canata fick man inte och istället kunde Alex Hutchings sätta spiken i kistan med sitt 0-3-mål 04:46 från slutet.

0-3 blev också slutresultatet och det gör alltså att Björklöven kvitterar matchserien till 1-1 och tar tillbaka hemmaplansfördelen inför tredje mötet lagen emellan.

När det tredje mötet spelas, om det ens spelas, är dock oklart. Det skulle ha spelats nu idag (lördag), men efter att några spelare i Vita hästen insjuknat togs beslut hastigt innan Slutspelsseriens andra omgång igår om att pausa allt spel i Hockeyallsvenskan tillsvidare. Sedan tidigare är det också klart att SHL skjuter upp slutspelet till den 26 mars. Detta gäller dock just nu och kan ju komma att ändras. På Swehockeys hemsida finns i nuläget inte ens någon sida för SM-slutspelet, så just nu känns det avlägset. På sidan för den hockeyallsvenska finalen är match 3 uppe i Umeå, som då som sagt skulle ha spelats idag, borta och på match 4 i Övik på måndag står det bara "cancelled" och därefter finns ingen mer match.

Så hur den här säsongen kommer utvecklas och avslutas är högst oklart, vi kan bara vänta och se, men jag blir inte förvånad om man till slut väljer att avbryta hela säsongen. Hur man då väljer att lösa upp och nerflyttning och allt det där då är dock en annan fråga som jag är glad att jag inte behöver rådda i för att fatta beslut, för det lär sannerligen inte bli lätt...

Modo - Björklöven 0-3

1-1 i matcher


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0