Förlustsviten från i höstas på nio matcher är tangerad...

Efter en ganska väntad förlust på Hovet under torsdagskvällen och det mot ett Djurgården som hade 3-0 i inbördes möten den här säsongen och 10-2 i målskillnad. Poäng här kändes med andra ord som en bonus.

Djurgården fick också en smakstart på matchen, när Manuel Ågren gjorde 1-0 redan efter 38 sekunder.

Tungt för Leksand, som alltså fick jobba i uppförsbacke direkt. Man gjorde det dock bra, hämtade sig efter den inledande kallduschen och kunde också kvittera i powerplay efter 17:19. Patrik Sackrisson var det som var sist på pucken och det var Sackes femte mål för säsongen. Viktigt!

Trots kvitteringen skulle det ändå vara Djurgården som gick till pausvila i ledning. Med 2 sekunder kvar av perioden kunde nämligen Marcus Högström göra 2-1 för hemmalaget. Väldigt, väldigt tungt för Leksand, som ändå gör en bra period, vinner skotten med 15-10, men får två onödiga mål bakåt, först efter 38 sekunder och sedan med 2 sekunder kvar av perioden...

i andra perioden tog Djurgården över mer, vann skotten med 17-10 och målen med 2-1, precis som i första. Först var det Niklas Bergfors som utökade till 3-1 drygt 5 minuter in i perioden och när Oskar Lang åkte ut för en hakning gjorde Jacob Josefson 4-1 i powerplay och Leksand släpper alltså på nytt in mål i numerärt underläge...

Innan perioden var över hade dock Oskar Lang revanscherat sig och stått för ett riktigt snyggt mål fram till 2-4, assisterad av Abbott och Hrivik. 0+2 på Abbott alltså, det är också viktigt!

i tredje perioden orkade inte Leksand riktigt forsera, Djurgården kontrollerade matchen ganska enkelt och när Mattias Ritola åkte ut efter 15:46 kändes det typ kört. Den här gången klarade Leksand dock av boxplayspelet, men när man åkte på ett lagstraff för "too many players" efter 17:41, 5 sekunder innan Rito var tillbaka på isen, då tog det bara 9 sekunder, 4 sekunder i spel fem mot fyra, innan Djurgården definitivt stängde matchen med 5-2.

Nionde raka förlusten för Leksand alltså och det är alltså en tangering av förlustsviten från i höstas på just nio matcher. Senast Leksand vann var mot Oskarshamn, när man vände 2-0 till 2-3. Härnäst väntar just också Oskarshamn, som gästar Tegera arena i en ren måstematch på lördag. Vinner Oskarshamn där, då är det totalt mörker för Leksand och ett möte med Björklöven i ett kval är väldigt nära. Då är Leksand nämligen 7 poäng bakom Oskarshamn med åtta matcher kvar att spela. Den är väldigt tuff. Vinner Leksand är man dock bara 1 poäng bakom, så en sexpoängsmatch kan man minst sagt säga!

Torsdagens samtliga resultat:
Djurgården - Leksand 5-2
Oskarshamn - Skellefteå 3-4 SD
Linköping - Luleå 3-2 SD
Färjestad - Frölunda 5-2
HV71 - Örebro 3-2
Rögle - Växjö 5-1

Oskarshamn kniper alltså 1 poäng hemma mot Skellefteå. Detta efter att man hämtat upp 1-3 till 3-3 i tredje perioden, trots att Skellefteå gjorde just 3-1 bara 35 sekunder in i tredje. Starkt av IKO!

Även LHC tar poäng och det mot serieledande Luleå, som tog ledningen i boxplay efter 01:12 av andra perioden. LHC kvitterade dock och så klart var det Broc Little som gjorde målet, hans nittonde mål för säsongen. Hans tjugonde mål för säsongen skulle också komma och också det var i powerplay. Innan dess hade dock Luleå återtagit ledningen och även det var i powerplay. 2-2 var också ställningen efter tre spelade perioder och i förlängningen kunde Olle Lycksell avgöra för hemmalaget. Det gör att LHC nu är 13 poäng före Oskarshamn och 17 poäng före Leksand...

Färjestad imponerar genom 5-2 mot Frölunda, men Rögle imponerar nästan ännu mer. 5-1 mot Växjö är riktigt starkt och RBK bara kör och Roman Will är riktigt , riktigt bra just nu! Här stannade han på 96,67%!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0