Truppen för säsongen 2019/20

Leksand har för en tid sedan inlett sitt träningsmatchande inför den stundande SHL-säsongen. Det återstår tre träningsmatcher i form av en kupp i Södertälje nu till helgen. Efter den kommer en kort sammanfattning av försäsongen, men innan dess kommer här en liten genomgång av vad som har hänt i truppen sedan avgörandet uppe i Mora för exakt fem månader sedan imorgon.

Såhär ser det ut:

Spelare som lämnar

Anton Karlsson, till Villacher SV, EBEL
Erik Aterius, till Västervik, Hockeyallsvenskan
Hugo Enock, till Huddiksvall, Hockeyettan
Jesper Ollas, ny klubb ej klar
Johan Porsberger, till AIK, Hockeyallsvenskan
Jonas Arntzen, till Örebro, SHL
Kevin Schulze, till Nürnberg Ice Tigers, DEL
Lukas Enqvist, till Karlskrona, Hockeyallsvenskan
Mattias Nilsson, till Sparta Sarpsborg, Norway
Wilde Bröms, ny klubb ej klar

Kommentar:
Som det har surrats om en hel del så är det naturligtvis två tapp som känns lite extra mycket och det är givetvis Anton Karlsson och Johan Porsberger.

Anton hade haft en given plats i Hockeyallsvenskan, men han är ingen spelare att sätta i en typ fjärdekedja och som läget är nu, och med den konkurrenssituation som råder, så hade han inte platsat i de två översta linorna i SHL. Samma sak är det egentligen med Porsche också.

#15 har under de här 3,5 säsongerna han varit här verkligen tagit sig in i hjärtat hos flertalet leksingar, så även i mitt, så det kommer kännas konstigt att se honom i AIK i vinter. En sak är dock klar, där har AIK lyckats knyta till sig ett riktigt fynd, om de får honom att trivas, vill säga. Annars är risken att det istället blir motssatsen, en rejäl flopp.

Hur det än blir så kommer jag främst att minnas hans båda mål mot Karlskoga under matchens sista minut när Perra hade börjat vända skutan för fyra år sedan. BIK ledde med 4-3, Porsche kvitterade och med 19:59 på klockan gjorde han även 5-4. Det och hans projektil fram till 2-1 med knappt 3 minuter kvar av match 4 nu i kvalet mot Mora i våras. Wow, det är gåshud. Den ljudvolymen vet jag inte om jag någonsin har upplevt i Tegera innan dess, det var helt galet!

En annan spelare som har satt djupa avtryck i ett leksandshjärta är naturligtvis Jesper Ollas. Han var t.o.m. min favorit under åren med "Krigarkedjan", när han, Johan Enekvist och Johan Hägglund bildade en förlaga till Karlsson - Knuts - Tobbe. Sedan försvann Jeppe till Brynäs, men återvände på nytt, fint, men det kändes ändå lite som att han återvände för att avsluta karriären. Trots det växte han återigen i sitt spel nu igen under den gångna säsongen måste jag säga och att Jeppe fick avsluta med att assistera August Berg till avgörandet i Mora är inget annat än helt rätt. Snacka om kronan på verket!

Han har sagt att han vill fortsätta spela hockey, Jeppe, men då blir det inte i Leksand och vi får väl se om han hittar något nytt jobb. Det vore ju en grym förstärkning för typ Borlänge.

I övrigt är det inga större sensationer. Huddiksvall lär ha ruggig nytta av Hugo Enock, Aterius lär garanterat göra jobbet i Västervik och sedan är det naturligtvis uppseendeväckande att Örebro kniper Jonas Arntzen, som backup till sin tjeckiske/slovakiske förstakeeper. Arntzen hade svårt att ta plats i Allsvenskan, men vi har ju sett det förr, att spelare som haft svårt att blomma ut i Leksand sedan har gjort det på annat håll. Både Emil Bemström, Olle Alsing och Fredrik Händemark är exempel på det, så vi får väl se hur det går för Jonas.

Förnyade kontrakt

Axel Bergkvist (Har dock åkt över för att spela collegehockey med Kitchener Rangers den kommande säsongen)
Marcus Karlberg (Är utlånad till AIK den kommande säsongen)

Kommentar:
Leksand har knutit till sig båda spelarna, men Axel har valt att dra över till andr sidan pölen och Mackan har lånats ut till AIK för hela den kommande säsongen. Leksand kan dock kalla tillbaka honom vid behov. Där lär dock AIK återigen ha landat en fin förstärkning till den kommande säsongen.

Nyförvärv

Andreé Hult, från Schwenninger Wild Wings, DEL
Daniel Olsson-Trkulja, från Linköping, SHL
Fredrik Forsberg, från Almtuna, Hockeyallsvenskan
Janne Juvonen, från Mora, Hockeyallsvenskan
Johan Fransson, från Genève-Servette, NLA
Jonas Ahnelöv, från Rögle, SHL
Marek Hrivik, från Vityaz Podolsk, KHL
Mattias Göransson, från UMass-Lowell, NCAA
Patrik Sackrisson, från Dynamo Moskva, KHL
Sebastian Wännström, från HV71, SHL
Spencer Abbott, från Mora, Hockeyallsvenskan

Kommentar:
Här andas det klass på många håll. Tjomme har verkligen lyckats knyta till sig fina och värdefulla pjäser här. Vad sägs om Johan Fransson och Patrik Sackrisson, som båda spelade OS för 1,5 år sedan, Jonas Ahnelöv som också har landslagsmeriter, Janne Juvonen, som håller ruskigt hög klass, även om han inte var något vidare i kvalet nu i våras, Spencer Abbott, som har dominerat både i Frölunda och Mora när han har varit där, och inte minst Marek Hrivik från KHL?

Det är fina toppförvärv rakt igenom. Addera sedan Wännström och Olsson-Trkulja till det, plus de ganska okända pjäserna i Andreé Hult och Mattias Göransson, så har vi faktiskt en ganska bra forwardsuppsättning även i SHL.

Så ser det ut och det är där vi står idag. Abbott ansluter först i oktober, men i övrigt är truppen intakt nu under försäsongen. Än så länge är det lite svårt att säga varken bu eller bä, men det här ska bli spännande att följa under den kommande säsongen, som ju nu faktiskt bara är 10! dagar bort!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0