Pang boom svisch så var derbyt avgjort!

Så var det då dags för det där riktiga klassikermötet mellan Leksand och Brynäs, ett Brynäs som hade vunnit dubbelt upp mot Leksand under försäsongen, men här blev det andra tongångar, minst sagt!

Tegera var klätt i vitt och det var över 7000 åskådare på plats, en tisdag i september, det är inte illa!

Leksand fick också en kanonstart på matchen.

Eller, kanonstart är en underdrift. Jag vet inte riktigt vilka superlativ jag ska ta till för att beskriva det, men redan efter 25 sekunder snurrade David rundqvist upp hela Brynäs och satte 1-0 bakom Samuel Ersson i bortakassen.

Det stannade dock inte där, för bara 4 minuter senare kunde äntligen Patrik Sackrisson göra sitt första mål för säsongen och det var 2-0 för Leksand efter inte ens 5 minuters spel.

Det stannade dock inte där heller, för ytterligare 04:45 senare hittade även Daniel Olssson-Trkulja nätet och det var 3-0 efter 09:15!

pang boom svisch, vilken jäkla start!

Leksand dominerade fullständigt under första perioden, vann skotten med 12-11 (Brynäs kom in i det de sista 5 minuterna av perioden), och 3-0 var ärligt talat nästan i underkant. Det hade kunnat vara ännu mer än så.

Mer än så blev det dock i andra perioden, när Marek Hrivik drog ett slagskott i krysset bakom Jocke Ericsson, som nu hade bytts in i bortakassen.

Brynäs fick till slut hål på Janne Juvonen i Leksandskassen och om man hade fått in ytterligare en kasse, då hade det kunnat bli darrigt på riktigt, men Juvonen var och kändes ruggigt stabil och ledningen kändes aldrig riktigt hotad och istället kunde Lucas Nordsäter göra 5-1 för Leksand drygt halvvägs in i slutakten, där Leksand dessutom vann skotten med 9-1, så segern var aldrig riktigt hotad och det blev alltså tredje raka hemmasegern för Leksand!

Noterbart var också att Leksand i och med den här matchen klev upp i serieledning, men det var med en martch mer spelad än övriga lag. Den här matchen spelades i tisdags, de andra spelade igår (torsdag), men ändå, det var bara att njuta av den blåvita serieledningen!

Efter torsdagens kompleterande omgång är det Djurgården som är tillbaka i serieledning med 11 poäng, samma som Rögle och 1 poäng före Leksand och Oskarshamn. Imorgon möts just Leksand och Rögle i Lindab arena, som numera heter Catena arena, för ett riktigt toppmöte. Det blir en väldigt intressant match att följa!

Resultaten från omgång 5:
Leksand - Brynäs 5-1
Djurgården - HV71 2-1 str
Färjestad - Malmö 4-3 SD
Luleå - Linköping 4-1
Örebro - Rögle 2-3 str
Skellefteå - Frölunda 1-6
Växjö - Oskarshamn 3-2

Äntligen vinst för Växjö, där måste en rejäl sten ha lättat från många Växjöhjärtan. Samtidigt får oskarshamn även känna på hur det är att förlora under ordinarie tid.

Frölunda krossar Skellefteå borta. Göteborgarna inledde ju med två raka förluster, men har efter det radat upp tre raka segrar och klättrar i tabellen.

Värre ser det dock ut för LHC. Ännu en förlust här och Cluben är nu sist i serien med 2 poäng.

Tabellen är visserligen väldigt jämn och den ser ut såhär efter fem spelade omgångar:

1, Djurgården 11p +6
2, Rögle 11p +6
3, Leksand 10p +4
4, Oskarshamn 10p +3
5, Frölunda 9p +6
6, Luleå 8p +2
7, Färjestad 8p 0
8, Skellefteå 8p 0
9, Örebro 7p -1
10, HV71 7p -4
11, Malmö 4p -2
12, Brynäs 4p -3
13, Växjö 3p -8
14, Linköping 2p -9

Malmö och Brynäs har en match mindre spelad än övriga lag. Vinnaren där skulle alltså kunna gå upp till 7 poäng och en nionndeplats, men Leksand är definitivt trea efter fem spelade omgångar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0