Noll poäng i Ängelholm, trots bra insats

Det blev tyvärr förlust för Leksand nere i Ängelholm och Catena arena igår, trots en bra martch som mycket väl hade kunnat resultera i poäng.

Det var dock Rögle som först skulle få hål på Janne Juvonen i Leksandskassen. Nils Höglander lirkade in pucken från snäv vinkel och det var 1-0 för hemmalaget efter drygt 4 minuter.

Leksand replikerade dock snabbt när Sebastian Wännström smällde in kvitteringen bara dryga minuten senare.

Innan den första perioden var över skulle Leksand också ta ledningen, detta när Jonas Ahnelöv hittade en helt ren Martin Karlsson vid ena stolpen efter 19:13.

i den andra perioden tog dock Rögle över fullständigt, detta när Leon Bristedt hittade nätet redan efter 47 sekunder.

Därefter fortsatte man att trycka på och Dennis Everberg kunde också göra 3-2 för Rögle, ett resultat som stod sig perioden ut. Att det inte var mer än så kunde Leksand tacka Janne juvonen för. Han var riktigt stabil i kassen och i den tredje perioden kunde Leksand också kvittera. Sebastian Wännström gjorde sitt andra mål för kvällen efter 13:29!

Där och då trodde jag nästan helt säkert att det skulle räcka till poäng, för det var Leksand som tryckte på och skapade mest och ett 3-4-mål för bortalaget hade inte varit orättvist i det skedet av matchen.

Ett 4-3-mål skulle också komma, men dessvärre var det för Rögle. Lite från ingenstans kunde taylor Matson göra 4-3 för hemmalaget efter 16:03 och det orkade aldrig Leksand resa sig från, utan Rögle kunde istället göra 5-3 i öppen kasse och säsongens andra nollpoängare var därmed ett faktum.

Tungt, så klart, men som sagt, det var ingen dålig match, så det är bara att spinna vidare på samma sätt, så är jag inte särskilt orolig.

Next up är dock Frölunda hemma i Tegera på torsdag. Det blir en tuff nöt att knäcka, för Frölunda har, efter sin knackiga start, fyra raka segrar. Den segerraden vill Leksand gärna sätta stopp för på torsdag!

Linköping - växjö 3-2

Oskarshamn har nu även förlorat på hemmais. IKO tog visserligen ledningen, men Luleå vände på steken och var starkare, även om Oskarshamn gjorde 2-2 i inledningen av andra perioden.

Viktigaste segern för dagen var nog dock LHC's efterlängtade trepoängare och det mot inte vilket motstånd som helst, utan mot Växjö, som man hade 16! raka förluster mot. Här blev det dock seger och det innebär att LHC klättrar upp till tolfte plats, men då har man två matcher mer spelade än Brynäs under sträcket. Brynäs, som möter Djurgården på tisdag.