Säsongens första hemmaförlust i en ny jämn match

Igår kom Frölunda på besök till Tegera arena och då blev det Leksands första hemmaförlust för säsongen och den totalt första förlusten hemma på 12 matcher.

Det var dock en jämn match, precis som mot Rögle, och precis som mot Rögle hade det lika gärna kunnat bli poäng här också.

Nu blev det inte det.

Detta efter att Frölunda avgjort matchen i tredje perioden.

Innan dess var det nämligen helt jämnt rent målmässigt. Frölunda hade tagit ledningen tidigt i den första perioden, men Leksand kvitterade kort därefter och äntligen var det Mattias Ritola som fick spräcka sin målnolla för säsongen!

1-1 var också ställningen efter den första perioden och i den andra var det också Leksand som kunde ta ledningen och även här var det en målnolla som spräcktes, nämligen Jon Knuts, som lyckades peta in 2-1 för Leksand!

Glädjen blev dock väldigt kortvarig, för bara 18 sekunder senare kunde Johan Sundström kvittera för Frölunda när han vann pucken i duell med August Berg, snurrade 180 grader och viftade till pucken så att den satt i nät bakom en annars väldigt bra Axel Brage.

2-2 var också resultatet efter två spelade perioder, men det var Leksand som var närmst ett ledningsmål. Man vann också skotten med 14-7 i andra perioden och hade totalt 19-16 i skott.

I tredje var det dock Frölunda som gjorde mål. Leksand gjorde ingen dålig period, men puckarna ville inte in i mål. Istället var det Theodor Lennström som gjorde 3-2 för Frölunda efter 04:11 och Johan Sundström som gjorde 4-2 med 13:39 på klockan. Det orkade Leksand inte resa sig från och därmed kunde man inkassera säsongens första förlust på hemmais.

Det blir dock chans till snabb revansch, för redan imorgon (lördag) kommer Växjö på besök till Tegera arena och det är ett Växjö som har sex förluster på sju matcher och fortfarande är sist i serien. Nog tusan ska det kunna bli 3 poäng där!

Växjö - Malmö 1-4

Matchen på Hovet var nog den mest underhållande igår. Färjestad tog ledningen i första perioden, men i den andra vände Djurgården på steken, när man först kvitterade och sedan gjorde två snabba mål i slutet av perioden, men trots det var det helt jämnt när perioden var över. Djurgården gjorde 2-1 efter 16:18 och 3-1 efter 17:49. Sedan reducerade Färjestad efter 18:53 och kvitterade till 3-3 efter 19:05. Snacka om målexplossion! Djurgården gick sedan upp till en tvåmålsledning i tredje perioden igen, men på nytt tappade man det sent i perioden, när Färjestad reducerade efter 13:29 och kvitterade efter 15:14. Matchen fick sedan avgöras på straffar och vilket straffavgörande det blev! Först i den tolfte! straffomgången kunde Lukas Ekeståhl-Jonsson avgöra för Färjestad.

Annars fortsätter Växjö som sagt att gå kräftgång, precis som LHC, som följde upp förra lördagens seger med 3-2 över Växjö med en rejäl stjärnsmäll nere i Jönköping i tisdags, där HV vann med 5-0 och där "Monstret" i kassen släppte fem mål på 18 skott. Mycket bättre var det inte här heller, när man bara mäktade med ett skott på mål i tredje perioden, när man ska gå för det och försöka forsera mot slutet. Nej, det ser inte bra ut för Cluben...

Brynäs är ett annat lag som blandar och ger. Man spelar bra ena matchen för att nästa match falla igenom fullständigt. Man gjorde det mot Leksand och här gjorde man det igen, när Örebro gick från 2-1 till 5-1 på exakt 01:30 i början av tredje perioden och efter det var det inget snack.

Oskarshamn får dock med sig poäng igen och Rögle fortsätter att imponera. Här blev det två nya poäng när Craig Schira avgjorde efter 01:13 av förlängningen och Rögle toppar fortfarande tabellen med 16 poäng, 1 poäng före Frölunda och 2 före Skellefteå, som plötsligt har smugit upp där i toppen. Leksand återfinns numera på tionde plats med sina 10 poäng, men det är fortfarande väldigt jämnt och en seger imorgon kan innebära några hopp upp i tabellen igen.