Förlustraden växer till nio, men poängtorkan stannade vid åtta

Sju förluster var det uppe i senast jag skrev och den raden växte till nio.

Raden av nollpoängare stannade dock på åtta, för när Leksand gästade Gävle och arenan med det oerhört (inte) fina namnet Monitor erp arena, blev det äntligen poäng för Leksand, men ändå förlust, vilket alltså gör att föelustraden växte till nio matcher utan seger.

Nio matcher utan seger och då också utan poäng var det som fick Leffe C att få sparken förra säsongen och frågan är hur långt tålamodet är med Roger Melin nu?

Hursomhelst väntade först en hemmamatch i Tegera arena mot Örebro innan laget åkte till Gävle.

Örebro har imponerat den här säsongen och befinner sig i toppskiktet av tabellen.

Här var det dock Leksand som tog ledningen när Filip Johansson smällde in sitt första SHL-mål någonsin efter drygt halva första perioden!

Glädjen blev dock kortvarig, för bara 51 sekunder senare hade Örebro kvitterat och det var också ställningen efter den första perioden, en helt okej period från Leksands håll.

Den andra var dock riktigt usel. Örebro gjorde lite som man ville, skapade mängder av chanser och gjorde också både 2-1 och 3-1, innan Sebastian Wännström kunde reducera för Leksand efter 12:02.

Att det bara var underläge med ett mål inför tredje perioden skulle man vara glada för, men vad hjälpte det när Örebro kunde göra 4-2 när Leksand inte fick undan pucken framför egen kasse.

Lite tur hade man dock när Patrik Sackrissons puck styrdes via en Örebrospelare och in i mål bakom Dominik Furch.

Då var det nästan 8 minuter kvar att spela och gott om tid för att åstadkomma en kvittering, men det lyckades man inte med och istället kunde Örebro stänga matchen med 5-3 i öppen kasse.

Därmed hade Leksand slagit nytt klubbrekord i antal matcher utan poäng i högstaligan sedan säsongen 1975/76...

Med den matchen bakom sig åkte då som sagt Leksand till Gävle och även här började det bra, när Marek Hrivik vann pucken bakom egen kasse, hittade fram till Spencer Abbott som stänkte in sin första kasse i Leksandströjan efter 04:49!

Brynäs kvitterade dock drygt halvvägs in i perioden och kunde också mycket väl ha haft ledningen efter densamma, men då stod Axel Brage i vägen. Brage, som nu åter fick chansen mellan stolparna och gjorde det riktigt bra!

i andra perioden var det återigen Leksand som tog ledningen och återigen var det Marek Hrivik som låg bakom målet. Han hittade Mattias Karlsson, som sköt och på returen kunde Daniel Olsson-Trkulja kriga in 2-1 för bortalaget.

Efter målet spelade Leksand faktiskt bra och även om det var Brynäs som höll mest i pucken och skapade mest så försvarade sig Leksand bra, enda tills Filip Samuelsson åkte på ett omdiskuterat matchstraff för en crosschwckingliknande rörelse på Adam Brodecki framför egen kasse. Brodecki blev liggande, men det såg och kändes väldigt förstärkt ut.

Matchstraff blev det hursomhelst och i det efterföljande 5 minuter långa powerplayet satt också till slut 2-2 i nät bakom Axel Brage.

I tredje perioden tog Brynäs över ännu mer rent spelmässigt och Leksand ska vara glada för att man fick med sig en poäng från den här matchen. Brage gjorde det återigen riktigt bra i kassen och var en direkt orsak till att matchen gick både till förlängning och straffar.

Där var det Victor Söderström och hemvändande Emil molin som gjorde mål för Brynäs och bara Spencer Abbott för Leksand och bonuspoängen stannade därmed i Gävle.

Leksand fick iaf äntligen med sig poäng, men snart behöver trepoängarna börja ticka in igen...

En annan dyster tränd på de här nio matcherna som man inte vunnit på är det faktum att man bara vunnit 2/27 perioder och båda dessa är förstaperioder, när man hade 2-1 mot både Rögle och mot Färjestad. Annars har det blivit 10 oavgjorda och 15 förlorade perioder. Dystert...

De här båda omgångarnas samrtliga resultat:
Leksand - Örebro 3-5
Skellefteå - Luleå 2-3
Malmö - Oskarshamn 3-1
Brynäs - Rögle 2-1 SD
Djurgården - Frölunda 2-3 SD
HV71 - Växjö 4-1
Linköping - Färjestad 3-4 SD

Brynäs - Leksand 3-2 str
Djurgården - Oskarshamn 3-2 SD
Frölunda - Skellefteå 5-1
Färjestad - HV71 3-2
Luleå - Malmö 3-0
Rögle - Örebro 2-3
Växjö - Linköping 6-2

Leksand tog här då alltså 1/6 poäng. Tyvärr tog ju bottenkonkyrenterna också poäng. LHC och Oskarshamn mäktade också med 1/6 poäng, Växjö och Malmö 3/6 och Brynäs 4/6.

Två övertids och straffvinster blev det för Brynäs, Växjö förlorade först Smålandsderbyt klart med 4-1 och vände sedan 0-2 till klara 6-2 mot LHC, som i sin tur hade gjort en bra match och fått med sig en pinne hemma mot Färjestad. Där var man nog dock ändå inte helt nöjda, för man hade 3-1 när det bara återstod 8 minuter att spela, tappade det till 3-3 på 2 minuter och förlorade sedan i sudden när Per Åslund avgjorde för bortalaget.

Malmö vann planenligt mot Oskarshamn och var sedan inte alls på banan när Luleå tryckte gasen i botten och hade 2-0 redan efter 02:48. Det hämtade sig aldrig Malmö ifrån och det blev en klar förlust.

Oskarshamn å sin sida följde upp förlusten i Malmö arena med en suddentorsk på Hovet. Det var dock på väg mot en jätteskeäll, för det var inte förrän efter 17:28 i tredje perioden som Djurgården kunde göra 2-2.

Ett lag som annars går väldigt bra är just Örebro. Här blev det 6/6 poäng. Först då som sagt 5-2 borta mot Leksand och sedan uddamålsseger i Ängelholm. Wow!

Även Luleå och Frölunda ångar på. Luleå 6/6 poäng och bara 2 insläppta mål, Frölunda 5/6 poäng och 3 insläppta mål.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0