Nollade inför nästan fullsatta läktare

Äntligen var det hemmamatch för Leksand igen när HV71 kom på besök till Tegera igår (lördag). Senast Leksand spelade hemma var mot Örebro den 24 oktober.

Det var dessutom "superfamiljelördag" i arenan och 7303 personer hade letat sig dit. Tyvärr kunde inte laget ge valuta för åskådarnas pengar, för den första perioden var en av de klart sämsta den här säsongen. Ingenting fungerade, absolut ingenting! Det var felpassningar, kladdande med puck, puckar rakt i gapet på HV-spelare och 0-2 för HV71 redan efter 04:50. Då hade bortalaget skjutit fyra skott och gjort mål på två. Axel Brage byttes ut och Janne Juvonen kom in mellan stolparna. Ingen vidare eftermiddag för Brage, men han fick ju inte direkt någon hjälp av sina utespelare heller, så jag vetitusan hur mycket man egentligen ska lasta honom för de insläppta målen.

Blev det bättre när Juvonen kom in mellan stolparna då?
Nej, det blev det inte. Felpassningarna fortsatte och Leksand kom knappt ens ur egen zon när man spelade powerplay. Man skapade noll och ingenting och sköt bara tre skott på mål under periodens gång. HV vann skotten med 3-9 och hade även gjort 0-3 innan halva perioden ens hade gått.

Roger Melin skämdes över att stå i båset och sågade laget längs fotknölarna i den första periodpausen.

"Det finns inga ord för det. Det är bland det sämsta jag har sett faktiskt. Jag skäms fan över att stå i båset. Det är riktigt dåligt inför en fullsatt hall att bete sig som vi gör. Det är pinsamt, helt enkelt. Det är ingen som vill vara där känns det som, ingen vill ta en närkamp, ingen vill åka skridskor. Det var riktigt, riktigt dåligt. Jag ber om ursäkt till alla som har sitt hjärta i Leksand."

Den andra perioden blev mållös och Leksand försökte iaf att bygga upp någonting, men precis när man började äta sig in lite i matchen igen åkte man på en utvisning och vips så var det övertaget borta och HV kontrollerade matchen fullständigt. Man gjorde också 0-4 i den tredje perioden, vilket också blev slutresultatet...

Riktigt, riktigt dåligt och dessvärre gick alla andra resultat också emot Leksand. LHC slog Djurgården, Brynäs slog Skellefteå och Växjö vann i sudden över Färjestad. Det gör att Leksand fortsatt är under det negativa kvalsträcket och nu har 4 poäng upp till Brynäs över sträcket...

Gårdagens samtliga resultat:
Leksand - HV71 0-4
Linköping - Djurgården 4-2
Brynäs - Skellefteå 6-4
Växjö - Färjestad 3-2 SD
Luleå - Oskarshamn 3-0
Örebro - Malmö 3-2
Rögle - Frölunda 2-1 SD

Frölundas poängtapp gör att Örebro återtar ledningen i tabellen med 37 poäng. Man är 1 poäng före Luleå och 2 poäng före Frölunda. Sedan följer Färjestad och Rögle ytterlgare 1 poäng bakom.

Nästa match för Leksand är just mot Frölunda och det på bortais. Händer inget radikalt lär det inte bli några blåvita poäng där. Risken är även stor att det inte blir det hemma nästa lördag heller, för då gästar Luleå. Det är alltså tvåan och trean i serien man ska möta härnäst. Minst sagt ett tufft läge. Den enda trösten är väl att Brynäs möter Luleå borta på torsdag, LHC har Örebro borta och Växjö har Malmö borta. Det är inte heller några lätta matcher. Lättast, på pappret, har kanske Växjö, men jag ger mig tusan på att något lag kommer skrälla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0