Noll poäng mot Modo och en galen vändning mot Pantern

I lördags vankades det stormatch i Tegera arena när Modo kom på besök och igår spelade Leksand och Pantern den där hängmatchen från innan jul.

de här båda matcherna har gett 2/6 poäng.

Mot Modo var det en tät och jämn historia som Modo till slut gick vinnande ur med 2-1, efter att Joakim Hagelin gett gästerna ledningen efter 03:30 i andra perioden, ett mål som väl inte direkt var orättvist, men inte heller rättvist, för Leksand hade ditills varit minst lika bra, särskilt i första perioden, där man verkligen gasade på från start och tog kommandot i matchen.

Någon utdelning fick man dock som sagt inte och 2-0 för Modo skulle också komma drygt 10 minuter efter ledningsmålet, detta efter en indianare av filip johansson, som jagade pucken i sarghörnet, vann den och skickade iväg den, rakt på Lukas Wernblom, som fri med Axel Brage inte gjorde några misstag.

Johan Porsberger reducerade visserligen för Leksand efter 07:48 i tredje och kvitteringen var därefter inte långt bort när hemmalaget skruvade upp tämpot ytterligare, men en grymt stabil och bra Erik Hanses räddade sitt Modo och såg till att bortalaget fick med sig alla tre poängen hem till Övik igen.

Alla tre poängen såg sedan länge ut att stanna kvar i Malmö under måndagskvällen också, då Leksand gästade Pantern och Malmö isstadion inför ögonen på 823 personer.

Det var ett Leksand som hade väldigt svårt att skapa någonting över huvud taget och Panterns 2-0-ledning efter två spelade perioder var inte alls orättvis, trots 23-14 i skott till Leksand.

Då klev Leksand ut som ett helt annat lag, ursäkta klyschan, men så var det verkligen, i tredje perioden, fullständigt körde över Pantern och vann skotten med galna 23-0!

Pantern hade alltså inte ett enda skott på mål i tredje perren, men trots det såg Lars Volden länge ut att bli martchhjälte och kanske hade han förtjänat det också med tanke på hur hela matchen såg ut, men så blev det inte, för efter 18:23 gjorde Daniel Gunnarsson sitt sjätte mål för säsongen när han stänkte in reduceringen bakom Volden.

det stannade dock inte där, för med 19:34 på klockan ringde det igen och nu var det Martin Karlsson som höll sig framme på returen från Gunnarssons skott och snirklade in kvitteringen bakom en annars storspelande volden.

Ett rättvist resultat sett till hela matchen rent spelmässigt, men skottmässigt borde Leksand ha vunnit i ordinarie tid.

2 poäng fick man till slut iaf med sig, efter att Leksand fått spela fyra mot tre i förlängningen och där då linus Persson kunde få tag i returen frå Calle Själin och avgöra för Leksand, som då alltså vinner matchen med 3-2 och skotten med, håll i er nu, 52-15!

Med den skottdominansen borde det som sagt ha varit 3 poäng, men med tanke på hur de två första periodena såg ut och att det höll på att bli 0 poäng, så är 2 poäng ändå klart godkänt.

Leksand är dock fortsatt kvar som åtta i tabellen med sina 56 pinnar. Det är 2 poäng bakom Karlskrona och 3 poäng bakom Modo och Södertälje. Neråt har det bildats ett litet glapp och det är nu 6 poäng ner till Björklöven under sträcket. 6 poäng är ingenting i hockey, men det är ändå skönt att ha lite marginal till lagen under sträcket.

Panten - Leksand 2-3 SD

Leksand och Pantern var då de enda lag som spelade två matcher här. Resten av den omgången spelades som sagt innan jul.

AIK och Oskarshamn ångar på i toppen. AIK närmar sig dock 1 poäng efter en kross hemma på Hovet, där Hästen, som ju har radat upp poäng och segrar här på slutet, var tillbaka i gamla vanor igen. AIK var kanske inte så mycket bättre egentligen, men en storspelande Erik Källgren bäddade för 3 poäng för Gnaget.

Oskarshamn var dock illa ute uppe i Umeå, där Björklöven hade 3-1 efter 04:32 i andra perioden, men IKO viker sig aldrig och reducerade innan perioden var över och kvitterade genom Matias Sointu 04:09 i tredje, hans första mål i Oskarshamnströjan. Sedan var det också smålänningarna som fick med sig extrapoängen när Joakim Hilding avgjorde 01:47 in i förlängningen. Viktig poäng för IKO och viktigt för Leksands del att Björklöven inte fick med sig någon mer poäng.

Västerås gör vad de kan för att haka på topplagen. Med Ersson tillbaka i kassen radar man på nytt upp segrar, men det hjälper ju inte när lagen framför också radar upp segrar. Här blev det dock en klar 5-2-vinst över Pantern och man tar ju faktiskt in 1 poäng på Oskarshamn, även om det fortfarande är 11 poäng upp till AIK över sträcket och ytterligare 3 poäng upp till Oskarshamn i toppen.

I getingboet där bakom blev Leksand faktiskt de stora förlorarna, eftersom att både Södertälje, Modo och karlskrona vann, vilket alltså gör att Leksand tappar mark. Man hade ju dock den där hängmatchen att gå på och där blev det 2 pinnar som ändå gör att man hakar på de andra. Hade Leksand slagit Modo, då hade man dock varit uppe på samma poäng som Södertälje och möjligtvis placerat sig på femte plats istället för åttonde, beroende på hur stor segern hade blivit. Så nog är det jämnt alltid!

I bottenstriden blev väl Tingsryd små vinnare. Man var det enda lag där i botten som tog poäng, efter att Max Novac gett Tingsryd ledningen efter 10 minuters spel, Oliver Eklind kvitterat 6 minuter från slutet och Dennis Fröland avgjort bara 47 sekunder in i förlängningen. Poäng blev det iaf för TAIF, som då är 1 poäng före Almtuna under sträcket, även med bättre målskillnad, -10 mot -18.