Leksand fortsätter att vinna med Melin i båset

Sista matchen för 2018 spelades på bortais nere i Karlskrona och det blev andra raka segern för Leksand under Roger Melins ledning.

3-1 skrevs slutresultatet till, efter att Daniel Gunnarsson, på en briljant passning från Oskar lang, hittat nätet bakom Arvid Holm redan efter 45 sekunder, Porsberger ökat på till 0-2 06:30 in i andra och Jon Knuts 6 minuter senare.

Karlskrona var egentligen aldrig riktigt nära, även om Jonas Arntzens nolla sprack drygt 5 minuter från slutet, då Mikael Kurki reducerade för KHK.

En väldigt bra genomförd match av Leksand, som vann fullständigt rättvist. Det enda som går att anmärka på är att de blåvita drar på sig en hel del utvisningar, 4x2min i den här matchen, plus då det något märkliga matchstraffet på Tor Immo, som i slutet av den andra perioden hamnade i handgemäng med Jörgen Karterud. När domaren då skulle gå emellan strök Immos arm på något sätt mot domarens huvud och Immo åkte då ut 5+20 för "physical abuse of officials", alltså att han fysiskt angrep/störde domaren i hans agerande. Givetvis var det inte meningen av Immo att göra det och det känns nästan lite överdrivet, för vad det handlar om är alltså ungefär att immo ska ta tag i/slå Karterud och när hans arm dras tillbaka kommer han emot domarens huvud och får matchstraff och dessutom game penalty för det, vilket innebär att han också är avstängd mot AIK. En väldigt märklig situation, men 3 poäng blev det iaf till Leksand och det var en skön avslutning av året!

AIK - Tingsryd 3-1

AIK och Oskarshamn ångar på i toppen. Oskarshamn var illa ute mot Hästen, men efter 12:03 i tredje perioden spräckte Karl Johansson ändå nollan, vilket också blev matchens enda mål och Hästen åkte därmed alltså på ännu en tung förlust, trots att Viktor Kokman i kassen hade en räddningsprocent på 97,62%. Särskilt tungt var det eftersom att Almtuna plockade en stark trea hemma mot Karlskoga och Västervik tog två pinnar mot Björklöven, efter att Victor Öhman var den enda som gjorde mål i straffläggningen. Pantern och Tingsryd nollar och tappar därmed mark i bottenträsket.

För Leksands del var det bra att Västerås åkte på en ny förlust utan Samuel Ersson i kassen och att Karlskoga då som sagt förlorade, liksom Karlskrona, plus att Löven tappade poäng. Så Leksand, Modo och Södertälje var de stora vinnarna där, plus då AIK och Oskarshamn i toppen.